[]

Bombacıların hemen yakalanması?

bomba patlıyor, 3 saat içinde 15 şüpheli tutuklanıyor.

yani videolar izleniyor, arabaların plakası vs. analiz ediliyor. bu plakaların sahibi olduğu yerler belirleniyor, bu yerlerdeki şüphelilere ulaşılıyor, bu şüpheliler aynı anda o civardaysa tutuklama kararı alınıyor, gidilip tutuklanıyor. (güya)

bunlar 3 saat içinde oluyor?
ya da devletin elinde bütün hepsinin listesi var, ve o gün orada bomba patlatma ihtimali olanları biliyor ama tutuklamıyor. (hem de ohal döneminde)

2 yıl önce fetö dersanesinde öğretmenlik yaptı diye bugün görevden uzaklaştırılan,
fetöyle ropörtaj yaptı diye tutuklanan adamların olduğu ülkede oluyor bu.

khk ile zaten sorgusuz sualsiz herkesin, her türlü bahane ile sınırsız gözaltına alınabildiği ülkede;
ellerinde terör şüphelilerinin listesi, açık adresleri, bulunduğu ve düzenli olarak seyahat ettikleri yer bulunuyor. ama tutuklama, gözaltı vs. hiçbir şey yok?

bi yamukluk yok mu bu işte?
komplo teorisi falan kasmıyorum.

bu adamların tespit edilip gidip tutuklanması zaten 3 saat sürer.
adamların hangi gün nerede oldukları, nerede konakladıkları vs. zaten hazır bilgiler yani.
yani devlet zaten terör eylemi yapması kesin kişileri biliyor, bu adamların nerelerden nerelere hareket ettiğini de biliyor. ve resmen KHK ların olduğu bu dönemde, gidip gözaltına almak yerine patlama yapmalarını bekliyor?

beklemiyor mu ben mi yanlış anlıyorum?

patlama olup kayıtlar incelenip 3 saat içinde; adamların kim olduğu, nereden neree geldiği, şuan nerede ikamet ettikleri belirlenip üstüne bir de operasyon mu yapılıyor? yani ilk kez o 3 saat içinde mi oluyor hepsi?

 
adi ustunde supheli. zaten istijbaratin takip ettigi adamlar vardir hali hazirda, ama olaya karismadiklarindan almamistir emniyet. olay olunca ilk onlari alirlar hemen sorgulamaya. biraz da toplumun gazini alirlar


  • oscar  (18.12.16 12:33:09) 
düzgün olan bir yer yok, her şey yamuk.

bomba patladıktan sonra yakalasan ne yakalamasan.. giden canlar gitti, anneler oğulsuz, çocuklar babasız kaldıktan sonra.

büyüklük patlatmadan önce yakalamakta, olay olduktan sonra bana da az buçuk kafası basan uyanık 4-5 kişi verseler yetkilerle, ben de bulurum teröristlere yardım edip, yol gösterenleri.
  • ada meltemi  (18.12.16 12:35:31 ~ 12:36:47) 
@brk37,

"fetö dersanelerinde öğretmenlik yapmak" suçundan gözaltına almak veya "fethullah gülenle röportaj yapmak" benzeri suçlar mı var ülkede mesela?

bin çeşit sebepten gözaltına alırsın kısaca ohal varken.
  • tchuck  (18.12.16 13:16:11) 
@brk37,

bomba patladıktan 3 saat sonra neye göre tutukluyorlarsa ona göre gözaltına alsınlar.
cevap açık ve net.

şüpheli bütün fetöcüleri neye göre gözaltına alıyorlarsa aynı sebeplerle gözaltına alsınlar: TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYELİK.

oldu mu?
  • tchuck  (18.12.16 13:57:44) 
Zaten örgütle ilişkisi olduğu bilinen ancak bir suça teşebbüs etmemiş kişilerdir.

Ya da senin de yazdığın gibi plaka. Çok basit her yerde kamera var. Araç kiralıksa kiralayanları falan alırlar.

Sanki bu kişiler tutuklanmış gibi yazmışsın. Ortada gözaltına alma durumu var. Böyle yapıp sorgulamadan nasıl aydınlanacak olaylar?
  • zoghurt  (18.12.16 14:25:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.