[]

matlab / yapay zeka / veri seti / nnstart

merhabalar efendim.

matlab'da yapay sinir ağı ödevimiz var.
veri seti oluşturdum. veri setini matlab command window'da .mat uzantısı ile kaydettim. nnstart'ı yazdım çalıştırdım.
gelen pencerede .mat uzantılı input ve target veri setlerini seçip eğitmek istiyorum. dosyaları seçiyorum ancak "no input selected" diyor, "no target selected" diyor. beni deli ediyor.

varsa bileniniz, bir küçük yardıma muhtacım efendim...

nnstart > fitting tool ile input ve output seçtiğim üç noktalı butonlardan sonra none yazan yerden dosyayı seçmek gerekiyor. none yazan yere tıkladığımda benim önceden seçmiş olduğum dosyalar görünmüyor.

 
Workspace'e mat dosyalarını load edip bir de öyle deneyin.
workspace'de görülüyor mu matrisler nnstart öncesi?

  • cedex  (17.12.16 21:20:54) 
Şu none yazan kısımdan inğut ve target'ı seçemiyorsanız, cedex'in dediği. Ama öncesinde none yazan kısımlardan input ve target adını seçmeniz gerek.


  • aychovsky  (17.12.16 21:47:28) 
önce excel dosyasını tutup command window'a çektim. sonra açılan pencereden import ettim ve dataset olarak workspace'e yazıldı. sonra workspace'de çift tıkladım, farklı kaydet dedim isim verdim ve .mat uzantısıyla kaydettim. sonra fitting tool'da o .mat'ları çağırdım. hatta matris şeklinde önizlemesi de göründü. aç/ekle/veya her neyse ona tıkladım. artık none yazan yerden yüklediğim dosyayı seçmem gerek ama orda dosya çıkmıyor.


  • attirmayin makedonun kafasini  (17.12.16 23:24:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.