[]

ben nasıl memur olacağım

İngilizce eğitim veren ve kaliteli eğitimiyle bilinen bi okulun uluslararası ilişkiler bölümünü bu sene bitirdim ama baktım ki kurumlar bize okulda öğretilen şeyleri sormuyorlar çoğu dil bile istemiyor haliyle aöf mezunu adam da benden avantajlı oluyor. anadoludaki türkçe eğitim veren üniversitelerde okuyanları küçümsemek için söylemiyorum ama Quizi, sunumu, projesi, ev ödevleri, inanılmaz az olan devamsızlık hakkı, sınıfta en küçük hareketinize laf eden hocalarla dolu bir okuldan mezun biri olarak adaletsiz buldum bu sistemi. yani çoğu kişinin yüksek lisans için kıçını yırttığı bu okulu bitiren birinin bu dediğim adamlardan bi farkı olmalı devletin gözünde. şimdi kpss için kursa gidiyorum ama alan bilgisi denen nane ful ezber. çalışacağım ama okulda bize öğretilen sorgulayıcı düşünmeye ihanet etmiş gibi hissediyorum. ben hedefim hep memuriyetti akademisyenlik ve özel sektör hep arka plandaydı. şimdi aileme kızıyorum beni yanlış yönlendirdikleri için. hukuk özellerde diğer bölümler de devlette tutarken ben burayı seçtim. 5 sene boyunca motomot çalışım uzatmadan bitirdim ama şuan takatim kalmadı. nasıl motive olabilirim. kpss kursuna gidiyorum gün kadınlarından hallice tipler görünce lanet ediyorum.




 
sen dışişleri'ne falan girmeye çalışacaksın zaten. bedavadan yüksek gno sahibi anadoludan gelen insanlar rakibin değil. kurumun kendi klasik sınavı oluyor, yabancı dil sınavı oluyor. ve son olarak torpil. bu ezelden beri böyle.


  • nickimin hakkini veremedim  (17.12.16 16:29:18) 
teoride öyle görünebilir ama pratikte öyle değil. aöf mezunu a grubu kazanan pek yok, en fazla gelir uzman yardımcılığı kazanan oluyor. bu özellikle alınmamak mı ya da aöf mezunlarının a grubu kpss ve kurum sınavlarına kastırmaması mı bilmem ama örgüne göre dezavantajlı olduğu ortada. Merkezi alımlarda fark yok ama mülakatsız alımı da iyice azalttılar sanırım. hatta duyduğuma göre lisede üniversitede okunan hazırlığın bile artısı oluyormuş alımlarda.

Benim bizzat gördüğüm bu kurumlarda yani bakanlık ve üst kurullarda özellikle odtü mezunları, biraz az boğaziçi(onlar genelde istanbulda özel tercih ediyorlar galiba), ankara siyasal. Bilmiyorum senin okul hangisi ama odtüden çok biliyorum giren, hatta hocalar öyle yönlendiriyormuş. Gazi mesela kpssye yönelik eğitim vermesine ve sınavlarda kpss gibi test sormasına rağmen gazili pek bilmiyorum oralarda ama mutlaka vardır.
biraz daha çalışacaksın artık, torpil kısmına da takma birçok normal yoldan kazanan insan da vardır.
  • limoncello  (17.12.16 16:36:46) 
dışişlerine giren cidden başarılı insanlar biliyorum dedim odtü mezunu 2 kişi mesela, torpilleri var mıdır bilmiyorum sadece bildiğim gerçekten başarılı hak eden insanlar. O yüzden torpilli olduklarını düşünmüyorum. Olanları vardır tabii.

Valla özel daha iyi diyemeyecğim artık üniversite mezunu enflasyonu olduğu ve dil bilen de çok olduğu için ücretler ve haklar çok düşük. Canının çıkması ve performansın düştü çıkarıyorum mantığıyla özelde kariyer yolculuğu zor ve meşakkatli. denetim şirketleri bile 1800-2000le başlatıp canını çıkarıyor, bildiğin beyaz yaka kölelik.
Özelde kazanabileceğin sınırsız derler 1500le başlayan adam ne kadar zamanda 10 bin kazanacak ayda. Özelde de bir yere gelmek istiyorsan tanıdığın ve şansın olacak biraz piç olacaksın.

Geçenlerdeki bir duyurun üzerine biraz kaygılısın zannediyorum özelde harcanırsın. bence devlet a grubu uzmanlık seç yine de. iş garantisi olsun, iş yükü olsun, parasın prestiji olsun iyidir rahat edersin özele göre. Artık millet özelde kazandığının yarısında kaç yıllık tecrübeli adamlar devlete geçiyor.
Kendi işin değilse devlet
  • limoncello  (17.12.16 17:10:09) 
kim ne derse desin memur olmak istiyorsan kaliteli bir üniversitede okumak dezavantajmış. yönlendiren de olmadı ki hayret ediyorum. ben de uluslarası ilişkiler dil bilmemek olmaz diye gittim hatta tercih sonuçları açıklanana kadar derslerin ingilizce olduğunu bile bilmiyordum. madem devlet bu okullarda verilen eğitim sallamıyor kapatsın bari niye tüm bürokratlar çocuklarını buralarda okutuyorlar da işe almaya gelince burdan mezun adamları görmezden geliyorlar anlamıyorum


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (19.01.17 18:43:37) 
derslerin ingilizce olduğunu bile bilmiyordum, derken?
evladım senin sandığındna daha büyük sorunların var.
Üniversiteye girene kadar dersin inglizce olduğunu bitirip kursa gidene kadar KPSSnin ne olduğunu bilmiyorduysan cidden önce bir kendine bak.
  • niye ama  (19.01.17 18:49:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.