[]

Devler, uzaylılar efsaneleri

uzaylıları geçelim de devler hakkında belgseller dinliyorumm işteyken. BBayağı kemik ayak izi gibi kanıtlar olduğu söyleniyor.

Kültürlerde de bir sürü hikaye var. Mİtoloji ve dinlerde de bahsediliyor

sahte olanları olsa da bayağı rsim var.

Mesela piramitler gibi bir sürü yüksek yapı var. Bunları bizim boylarımızda insanların yapması bana da garip geliyor.

Siz ne düşünüyorsunuz?

 
Koca evrende birtek biz yaşamıyoruz tabi ki. Ben insanoğlunun kendini abarttığını düşünüyorum.


  • gozu acik sevisen yahudi  (17.12.16 15:09:16) 
Dünyadan bahsediyorum. Yeraltında yaşadığı söylenen yaratıklar ya da dağlarda şu an için ya da arada görülen bir kaç canlının birleşimi vücutlu canlılar. Geçmişteki dünyanın canlılarından da.


  • Cursed Chico  (17.12.16 15:43:06) 
Ben olabileceğini düşünüyorum.
Özellikle tezimin yazım aşamasında farklı mitolojileri incelemem gerekti ve bu bahsettiğin mevzuyu daha da düşünür oldum. Çok farklı coğrafyalardaki anlatılarda benzer varlıkları görmek mümkün. Misal hayvan başlı-insan vücutlu (ya da tam tersi varlıklar, centaurlar vs..), çok başlı yaratıklar, devler, yılan ve kadın temalı yaratıklar, koruyucu cinler, yarı tanrılar vs vs. gibi.
Resimlere falan hiç itimadım yok ama böyle baya eski, kadim anlatılar incelendiğinde, insan bu kadar benzer varlığın adı pek çok yerde geçtiğine göre gerçek olma ihtimalleri var mı diye şüphe ediyor ister istemez. O yüzden olabilir diyorum ben. Bir yandan da eski çağlardaki insan, çevre, varlık algısı bizimkinden daha farklı, denilebilir ki daha az gelişmiş olduğu için bizim şu anda normal kabul ettiğimiz ya da bilimsel bir çerçevede açıklayabildiğimiz varlıkları canavarlaştırmış da olabilirler. Örneğin çok kıllı bir adama kurt adam demek gibi..

Bu arada soruya cevap değil ama ek olsun. Ben büyünün ve witchcraftın falan da varlığına inanıyorum. Hatta sadece eskiden de değil, hala devam ettiğini düşünüyorum bir gelenek misali.
  • buff  (17.12.16 16:21:50 ~ 16:25:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.