[]

yurtdışı satışına kdv iadesi hk.

şimdi yurtdışına perakende olarak bolca satış yapmaktayım. bulunduğum şehirde pek kalifiye muhasebeci yok hiç biri yasalardan zerre anlamıyor. home office'e stopaj kestirmek zorundasın falan diyen var o derece.

ptt ile normal küçük paket olarak gönderiyorum ürünlerimi. bir şekilde ben muhasebeciye belgeler göstererek yurtdışı kargo fiyatlandırmasını (ptt kdv kesmiyor) toplam fiyattan düşürmeyi başardım.

bu adama işini öğretmekten yıldım artık.

şahıs şirketim var, her gönderi için kestiğim faturaların kdvsini alabileceğim hakkında bir sürü gib mevzuatları okudum ancak işin içinden çıkamadım.

kestiğim faturaların kdv iadesini nasıl alabilirim?

 
Takip


  • duptıs  (17.12.16 03:05:22) 
kdv'siz kesebiliyor olmayasınız?

www.gib.gov.tr

"hizmet ihracı" maddelerini iyice okuyun.
  • 507  (17.12.16 03:08:40) 
@yurdakul yurtdışında yaşayıp oradan sipariş mi verdiniz merak ettim.


  • inannas jofn  (17.12.16 03:43:48) 
Yurt dışı satışlarınızı gümrük çıkış beyannamesi ile yaparsanız iade alabilirsiniz. Ama bu işlem her gönderi için pahalıya patlar KDV iadesi yalan olur.

Peki yurt dışı faturalarınızı neden KDV siz kesmiyorsunuz. Israrla KDV li kesmek istemenizi anlamadım. Eğer yurt dışındaki alıcılarınızdan KDV tahsil ediyorsanız gidip onu devlete yatıracaksınız lamı cimi yok ve yoruma kapalı.
  • dokuzonbeş  (17.12.16 10:50:05 ~ 10:53:11) 
ofiste olduğum için uzun uzun yazamıyorum. mikro ihracatı araştırmanı öneririm.


  • mutlu yillar sana  (17.12.16 11:56:48) 
iki kez buna ihtiyac duydum. muhasebecim 0 kdv yazarak kes dediydi. hizmet sektoru.


  • enaz3kedi  (17.12.16 12:21:57) 
1. Vergi dairesi biraz tuhaf işler. İşin memura kalmıştır sorunu büyütmek isterse büyütür ne yapacakları belli olmaz (stopaj konusu ile ilgili)
2. İhraç kaydı olan ft yı kdv siz kesmeniz gerekiyor.
3. Vergi dairesi kdv iadesi konusunda titizdir. Sonuçta devletten para çıkışı olacak. O yüzden Muhasebeci uğraşmamk istiyor olabılır . Tavsiyem bir ymm ile görüşün ( smmm işimi çözemiyor dedğbiz için diyorum)
  • goldberg  (18.12.16 21:55:25) 
hizmet değil, mal ihracına girer kesmek zorundasın diyor kendisi inatla. okuttum epey buraları gib'i ama fikri değişmedi. tshirt gönderiyorum. iade konusu gerçekten sıkıntıymış dediğiniz gibi.

başka bir muhasebeciye danışacağım bugun.
  • inannas jofn  (19.12.16 11:08:12) 
boşa danışma güzel kardeşim. yurt dışına faturayı kdv siz keseceksin eğer fatura kesiğin adamdan kdv tahsil ediyorsan gidip devlete ödeyeceksin yada indirilecek kdv'den düşeceksin.

@goldenberg

vergi dairesi tuhaf işlemez. yaptıkları çoğu iş kanuna uygun ve yasal bir dayanağı vardır. adam ptt ile gönderiyor ürünleri. bunun ne kdv iadesi olacak. ymm lik durum yok. ki ymm bile buna zaman ayırmaz. benim çalıştığım ymm 15.000 altı iadelerde 1.000 tl alıyor. ki kendisine aylık 30-40 tl para kazandırıyorum.
  • dokuzonbeş  (19.12.16 15:53:57) 
Hocam yanlış bilgilendirme ve yönlendirme içim özür dilerim.
PTT olayını atladım ben.
www.google.com.tr
Şu linkteki yorumu okursunuz. Gümrük beyannamesi düzenlenmediği için kdv iade alamıyorsunuz.

@dokuzonbeş goldenberg?
Vergi dairesi çok tuhaf işler hala aynı fikirdeyim. Aynı sorunu bir yerde kırk takla atarak çözersiniz biri de denk gelir hiç sorun yaşamadan çözersiniz. Kanuna uygunluk nedir ki. Binlerce açık uç var kanunlarda. Hepsi farklı yorum yapabilir
  • goldberg  (23.12.16 00:07:09) 
son haberler.
3 yerden farklı cevaplar aldım:

ymmo: kdv kesmene gerek yok diyor.
vergi dairesi: keseceksin ama iade alabilirsin diyor.
gümrük: beyanname vermeden hiç bir şey vermem diyor.

ptt hali hazırda doldurmam gereken gümrük beyannamesini veriyor paket gönderileri için, lakin gümrük benim beyannamem farklı diyor. ptt'ye beyannameyi hazırlayan gümrük ve ticaret bakanlığı bu arada. özetle kendi hazırladığı beyannameyi tanımıyor :D
  • inannas jofn  (25.12.16 02:26:28) 
Yeni haber yok ki hocam. Bizde aynı şeyleri söyledik zaten.

Sen yurt dışı faturanı KDV ki tutara denk gelecek şekilde yine KDV siz kes. Aynı hesap. Devletten alacağına yurt dışından alacaksın.
  • dokuzonbeş  (22.01.17 02:46:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.