[]

zeytin yağı satışı yapmak

şimdi ailem güzide bür ege kasabasında yaşamakta ve 7 nesildir zeytincilik ile uğrşmaktalar ben bu organik sıfır asit zeytinyağlarını zeytinleri vs internet üzerinden e tücaret sistemi kurarak satmam için illa markalaşmam mı gerekir? yasal yönünü soruyorum sadece ne bileyim sağlık bakanlığı cart curt onayı oluyor mu bu tarz satışlar için




 
kafa mı buluyorsun? ciddi soru mu?

zaten öncelikle gıda işi bu. yani birinci dereceden insan hayatına etkili. bunun onayını vb. durumları cart curt diye nitelendirmen bende bu işe hiç bulaşmaman gerektiği izlenimini doğuruyor. basit bir iş değil bu.

ayrıca satış yapabilmen için markalaşman gerekli. ha ben eş dosta satarım falan diyorsan onu bilemem, ama türkiyede tüketilen sakız bile gerekli testlerden geçmeli, gerekli izinleri almalı.

ailenin yaptığı işe saygım var, biliyorum ki kaliteli yağlar satıyorlardır. ona lafım yok.
  • atalet momenti  (17.12.16 02:17:12) 
elden satarsın ancak. yağ güzelse tanıdık tanıdığı bulur zaten. numune gönderirisin 1 litre , sipariş alırsın 40 litre. bu sene yağı 13 tl den alacağız biz toptan. 150- 200 litre civarı tüm sülale birden alıyoruz.
ha bide bence asitli yağlar daha lezzetli. yemekte ağır olabiliyor ama kahvaltıda kalb.

  • hasmetizm 2046  (17.12.16 02:26:51) 
sıkılan fabrikada asit vs çeşitli testlerden çıkıyor zaten direkt koymuyoruz yani benim asıl sorum şuydu örneğin adam açmış bilmem ne mandıra kafasına göre markasız falan peynirleri sütleri vs koymuş köylünün ineğinden aldığı satıyor onları , bu tarz yerlerin gidip sağlık bakanlığından onay aldığını sanmıyorum alaa da o her oeynir süt kontrolden geçmiyordur sanırım.

ya da benzer şekilde tazedirekt sitesi vardı mesela adamlar köylüden aldıkları portakalı eti sütü ne bulduysa satıyorlardı bu aistem nasıl işliyor tam olarak
  • öteki ben  (17.12.16 02:27:11) 
1 ton


  • öteki ben  (17.12.16 02:30:09) 
ama arta dabilir bu durum ticarete girilirse, telefondan zor yazılıyor hatalar için k bakmayın


  • öteki ben  (17.12.16 02:30:59) 
1 tonluk üretim zeytin üretimi mi zeytin yağı üretimi mi?


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (17.12.16 02:31:40) 
yağ üretimi


  • öteki ben  (17.12.16 02:32:33) 
işte benim sıkıntında burada başlıyor 13 kiradan toptan almış arkadaş örneğin, fabrikalar mesela yaklaşık bunun 3-5 aktına alıp gidip büyük firmalara satıyor kar koyup firma bunu alıyor size 30-40 tl ye satıyor litresi

ben de kendi sistememi kurayım 30-40 a değil de daha iyisini 25 e satayım istiyorum
  • öteki ben  (17.12.16 02:42:25) 
Çiftçi olmak ayrı bir şey, malı perakende satabilmek ayrı bir şey. Kendi sisteminizi kurmak için şahıs şirketi olmanız lazım ki fatura kesebilin.

Gıda mevzularını bilemiyorum. Biz de zeytinyağı üreticisiyiz, yanımızdaki kurum 100 tl'den satıyor litresini, biz şuan perakende satamıyoruz :)
  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (17.12.16 02:56:08) 
şaklabanlar televizyonlara çıkıp bu bal öyle bir bal ki ölüyü diriltir damar açar çüke can verir diye yalan üstüne yalan söylüyorlar içine bi uranyum koymadıkları kalmış.
bakkallar merdiven altı cinsel güç arttırıcılar satıyorlar, hepsi tarım bakanlığından izinli.
iş bahçecinin tertemiz ürününe gelince birden sağlık bakanlığı ortaya çıkıp ooo satamazsın izin lazım derlerse öyle bakanlığa kafam girsin.

istanbul'da 1-2 bakkalla marketle anlaşabilirsen belki oralara birer stand koyup şansını deneyebilirsin. onun dışında interneten zor, kimse kolay kolay güvenip almaz bence.
  • azizakin  (17.12.16 10:47:50) 
şahıs şirketi kuracaksın, çok kolay iş. sonra web sitesini falan yapıp satacaksın işte. vergi vermek istemiyorum diyorsan şirket kurmadan da satarsın tabi senin bileceğin iş ama patlarsın bi noktada.


  • loser blueser  (17.12.16 12:45:39) 
bu arada donanımhaber'de sağlam bi kampanya yapabilirsin tanıtım için. ama öyle dandik indirimler falan değil cidden güzel indirimler yapman lazım.

forum.donanimhaber.com
  • loser blueser  (17.12.16 12:46:58) 
hocam sıfır asit 0,5 örneğin tabiki 0,0 değil bir de tarişin sattığı 13 liralık yağ yemeklik yağ köylünün fabrikaya sattığı yağ her zaman asit olarak yüksektir bunu da bilirsiniz,


  • öteki ben  (17.12.16 14:04:04 ~ 14:27:47) 
brk kontrol edilmiş tariş dediğin 10 liralık zeytn yağı varsa eğer ki ben görmedim zeytinyağları fabrika varilleri dibinde kalmış tortudur benim sattığım yağ komilinin özel seri diye sunup 80 liraya sattığı yağdan iyidir 10 liraya neredeyse 2 ltçiçek yağı yok zeytinyağı olduğunu idda ediyorsun


  • öteki ben  (17.12.16 14:31:30) 
asit konusunda son olarak 0 asit dedim diye en iyi yağ sıfır asit gerisi kötü demedim zaten 0 küsürat ile 2 ye kadar zaten kaliteli yağdır. bazıları özellikle1-2 asit ister örneğin bu damak zevkidir, hatta 5 dereceye kadar yağ yenilebilir asit olarak.

0 küsurat asitli yağı bardağa doldurur sek içersin tadı seni bozmazağır geldiği için zeytinyağı yiyemeyenlere idealdir

1-2 dereceye kadar salataya vs tat versin diye atarsın zeytin içinde ekmek banıp yersin

5 dereceye kadar da yemeklerde vs kullanabilirsin bu senin damak tadına kalmış birşey
  • öteki ben  (17.12.16 15:04:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.