[]

Fifa serilerinde Türklerle alakalı saçmalıklar bilinçli mi yapılıyordu?

Arkadaşlar Fifa 99'da Beşiktaş'ta rövaşota adında oyuncu vardı, bunun sebebi neydi? En çok aklıma takılan budur.

Fifa 2001'de sadece Türkiye milli takımının sırtında Haç işareti vardı. Bunun sebebi neydi?

Euro 2000'de türk milli takımının yarısı zenciydi. Bu Ea Sports bunu gerçekten yanlışlıkla mı yapıyordu? O yıllarda Winning Eleven serisinde Türk milli takımında hiç zenci yoktu mesela... Japonlar biliyor da Amerikanlar mı bilmiyor? Yunan Bulgar Romen milli takımlarında zenci yoktu mesela... Ama Türkiye'nin yarısı zenciydi.

Hasan Şaş'ın Fifa 99'da zenci oluşuna hiç girmiyorum, o hata olabilir :)

 
fifa 2000'de ali eren beşerler kaledeydi. beşiktaş yine mağdur. :(

fifa 99 da türk takımları var mıydı ki? ben yoktu diye hatırlıyorum. senin rovaşotayı arkadaşın falan yaratmış olabilir.
  • bohr atom modeli  (17.12.16 01:48:54 ~ 01:50:22) 
Fifa 99'da sadece Beşiktaş ve Galatasaray vardı, rövaşota olayını ben de anımsıyor gibiyim. Kasti bir şey olduğunu sanmıyorum ben.


  • once  (17.12.16 01:52:59) 
abi adamın adı nasıl rövaşata olabilir ya? rövaşata türkçe bir terim değil mi?


  • dergus  (17.12.16 02:03:07) 
Pes 2016'da Türk milli takımının lisansı olmadigi icin eski mankenlerden kurulma bir takim yaratmişlar. goo.gl Konami'nin de EA'den aşagi kalir yanı yok yani :D


  • sAINT  (17.12.16 02:04:29) 
O yıllarda oyuncuların fotoğraflarına, tiplerine vs. bu kadar kolay ulaşılamıyordu. Türkiye ligleri herhangi bir önem taşımıyordu. Dahası, FIFA'nın satış rakamları muhtemelen 100 falandı en fazla. Bu şirketlerin şunu kötüleyelim bunu yüceltelim gibi dertleri yok, para gelen/gelecek yere yatırım yaparlar. Mesela çoğu F2P (P2W gerçi bunlar ama olsun) oyunun Türkçe desteğine sahip olması da bu yüzden. Para vermeyi çok sevmediğimizden bunlara yöneliyoruz ülkece, kullanıcı sayısının çok olacağını gören firmalar da oyunu Türkçe destekli yapıyor ve sonradan oyun içi itemla daha çok yoluyor oyuncuları ldsfkgjfd.

Yalnız 2001'de sırtta değildi ya, aslında öndeki şeritli formayı yapmışlar ama çift şerit yapmışlar ortası da boş olunca haç gibi görünüyordu, bu niye bu kadar olay olmuştu hiç anlamadım.

Yunan Bulgar denince Doğu Avrupalı da olsa Avrupalı imgesi canlanıyor adamların kafasında. Yunanları zaten yeterince bilirler. Türk denince ise eh işte Ortadoğulu Müslüman bir halk. Şimdi de tipi daha iyi biliyorlar ama algı daha da Araplığa kaydı ayrı konu (nasıl kaymasın).

@bohr atom modeli
FIFA 99'da Beşiktaş ve Galatasaray vardı 2000'de GS hariç TR ligi vardı, 2001'de ise milli takım ve GS vardı. Beşiktaş da vardı aslında, UEFA kupası oynarsanız (EFA Cup diye geçiyordu) rakip olarak çıkabiliyordu B. Istanbul adıyla. Yarı finalde denk gelip de select sides yaparak oynamışlığım var :(
  • thor odinsson  (17.12.16 02:06:55) 
ama neden rövaşata? neden rövaşata? bu ismi kesin orada takılan bir türk koymuştur gibime geliyor...


  • dergus  (17.12.16 02:13:14) 
Olabilir, ya ekipte çalışan bir Türk vardır ya da takıma oyuncu doldurmaya çalışırken goygoy olsun diye çeviriye bakıp koymuşlardır.

Edit: PES'in Master League takımlarında iki Türk vardı mesela uydurma Otam ve Sariw. Bari normal anlamlı bir isim bulsalarmış bunlar da :D
  • thor odinsson  (17.12.16 02:15:45 ~ 02:16:31) 
@thor odinsson o dediğin fifa 2002'deydi. ha gerçi 2001 hiç oynamadığım için her ikisinde de olabilir tabi bilemem. ben de aynı şekilde turnuva modunda istanbul takımıyla aynı gruba düşmeye çalışıp taraf değiştirirdim :(


  • nundu  (17.12.16 02:38:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.