[]

Wi-Fi Telefonda hızlı, Lap-top'ta yavaş

Selamlar,

Bilgisayarımdaki wifi ile ilgili bir problem yaşıyorum. 200mbit hızım var. Telefonda çoğunlukla 190 üstü çıkıyor hız testi fakat bilgisayarda 3-5 mbit arasında gidiyor hız. Ağ bağdaştırıcısının driverını güncelledim fayda etmedi. Malware virüs taraması vs yaptım bilgisayar temiz. Bir türlü bulamıyorum sebebini. Fikri olan var mıdır?

Şimdiden teşekkürler...

 
DNS mi var acaba?
Edit: Ethernet kablosuyla dener misiniz?

  • empty man  (17.12.16 00:21:32 ~ 00:22:10) 
@empty man

yok hocam dns ayarları otomatikte
  • sijwocaq  (17.12.16 00:21:59) 
onu belirtmeyi unutmuşum, ethernet ile denediğimde gayet hızlı. sorun wifi ile ilgili olmalı.


  • sijwocaq  (17.12.16 00:24:05) 
modemin ayarlarına gir wifi kanalını değiştir. 11, 6 veya 1 kanallarını dene.


  • mr.goodcat  (17.12.16 00:33:19) 
@mr.goodcat

maalesef o da çare olmadı
  • sijwocaq  (17.12.16 00:41:55) 
öncelikle dns le alakası yok.

laptobunun wi-fi kartı eski standartları destekliyordur. 200 mbit hızı kablosuz alabilmek için 5 ghz destekleyen 802.11 ac bi wifi kartına ihtiyacın var. telefonunda muhtemelen bu var, laptobunda yok.

yine de 3-5 mbit çok az. modemden uzakta bi yerde yapmıyorsun bu testi umarım? wi-fi kartının adı ne?
  • washe  (17.12.16 00:49:43) 
@washe

Qualcomm Atheros AR9285 kartın adı. 200 ü alamayacağımı biliyorum ama inanılmaz düşük hız. daha önce 16 mbit bağlantım varken onu rahatlıkla alabiliyordum. modemden uzakta değilim, dibindeyim.
  • sijwocaq  (17.12.16 01:02:52) 
Wifi Antenin yerinden oynamış olabilir kabloları sorunlu olabilir donanımsal yönden, bizim bir laptopta wifi hız sıkıntısında çok ara ara kopma yapmaya başladıktan sonra usb wifi almıştık öyle çözmüştük, yani bozulmuş da olabilir.


  • atom karincanin torunu  (17.12.16 01:27:05) 
google ladığım kadarıyla; bu alet 150mbit e kadar (teoride) 2.4 ghz de destekliyor. modeminin ayarlarında varsa şayet 2.4 ghz için bant genişliğini 40 mhz yap. bunun dışında pc de

ağ ve paylaşım merkezinden dns değiştirir gibi girdiğin yeri açınca "internet protokolü sürüm 4" olan ekrana geldiğinde üstte yapılandır a gir. ordan gelişmiş sekmesine gel ve ordaki ayarları değiştir. default değerlerini unutma ama. sonra pert olursa geri eski haline getirirsin en azından.
  • washe  (17.12.16 01:30:36) 
eu.battle.net

win + x
command prompt (run as admin)
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns

bunları denediniz değil mi?
  • only alcoholica  (17.12.16 02:03:21) 
hepsini demedim ama çare olmadı maalesef. yine de teşekkürler arkadaşlar.


  • sijwocaq  (17.12.16 14:25:00) 
bilgilendirme olsun diye söylüyorum;

win + x
command prompt (run as admin)
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns

burda yapılan şeyler ancak ve ancak sağ alttaki ağ simgesinde sarı ünlem varsa işe yarayabilir. yarayabilir çünkü bu komutların ne işe yaradığını da açıklayım o zaman anlaşılır sanırım;

komut satırını açtıktan sonra;

ipconfig /release -> wi-fi ve ethernet adaptörünüzün modeminizden almış olduğu ip adresini bıraktırır. sizin sarı ünlemi almanızın olası nedenleri; modemin de internetinin olmaması, modemden ip alamamış olmanız ya da ip adresi almış olsa da modemin bu adresten haberi olmaması olabilir. ip yi bırak dediğiniz andan itibaren bilgisayarınız zaten tekrar IP adresi ister otomatik ip al olarak ayarlıysa, değilse zaten elle verdiğiniz IP yi bırakmaz bile.

ipconfig /renew -> tekrar ip ister modemden. yukarda dedim. modemle ip al/ver işlemi tekrar başlar. anlaşabilirlerse ip alırsınız, anlaşamazlarsa yine sorunun başındasınız.

ipconfig /flushdns bilgisayarınızla son saatlerde girdiğiniz web adres isimleri ve ip lerin eşleşme tablosunu sıfırlar. çoooooooook düşük bi ihtimal, bu son saatlerde erişmeye çalıştığınız bi web adresi ya da server adresinin ip adresi değiştiyse tekrar sorgulama yapıp doğru adrese erişmenizi sağlar. pratikte aslında bu da yalan dolan, zaten pc en fazla yarım saat içinde tekrar bu dns sorgusunu yapar.

özetle demem o ki; bu komutlarla herhangi bi sorununuz çözüldüyse %80 şans eseri. pc yi kapat aç aynı şey. ya da komut satırını açıp önce modemin ip adresine sonra da google.com a ping atmayı deneyip ikisinden de cevap geliyorsa bunları yapmaya dahi gerek yok.

@sijwocaq son olarak modeminde wi-fi şifreleme şekli tkip ise onu aes yapmayı dene.

hala aynıysa; imkanın varsa başka modemle dene. hala aynı şey oluyorsa laptopun wi fi adaptörü sorunludur. yeni bi tane usb wi-fi adaptör alabilirsin
  • washe  (17.12.16 14:58:51) 
@washe

eyvallah hocam. en mantıklısı başka bir modem ve ağ ile deneyim network kartının sorunlu olup olmadıgını anlamak sanırım.
  • sijwocaq  (17.12.16 17:10:55) 
Modemle laptopun uzaklığı kaç metre? Arada duvar var mı?

Ek olarak, browser'a zenmate vb. gibi VPN'ler kurduktan sonra kaldırsanız bile bağlantınız eskisi gibi olmayabilir. Malware veya virüs taraması yapmış olsanız bile sorunun tespiti açısından en temiz yöntem format atmaktır.
  • sorumatik  (17.12.16 17:17:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.