[]

Kitap önerisi.

Kesinlikle okumamı tavsiye ettiğiniz kitalar nelerdir? Konusu önemli değil. Roman, felsefe, bilim, ekonomi hiç fark etmez. Şimdiden teşekkürler.




 
Suç ve Ceza'yı mutlaka oku. Bilim anlamında kitap çok yetersiz bir kelime. Bilim öğrenmek istiyorsanız roman gibi şeyler değil de gerçek anlamda ders kitapları okursanız ufkunuz genişleyebilir. Ders kitabı deyip geçmeyin. Temel seviyede matematik, fizik, kimya, biyoloji bilmek size birçok şey katar. Aslında bir insanın gelişimini sağlayacak en önemli şeyler bu kitaplardadır. Size problem çözme becerisi kazandırırlar. Bu hayatta türevi, integrali bilmek bile önemli bir şey bana göre. Atomu bilmek ve hücreyi bilmek de aynı şekilde bu evreni anlamanızı kolaylaştıracak şeylerdir. Herhangi bir dershanenin kitabını bile alabilirsiniz.


  • dissendium  (16.12.16 22:03:21) 
-yeraltından notlar
-küçük prens
-1984
-hayvan çiftliği
-dönüşüm
-kırmızı pazartesi
-uçurtma avcısı
-bizim büyük çaresizliğimiz
-fahrenheit 451
-genç werther'in acıları
-anayurt oteli
  • m e b  (16.12.16 22:09:14 ~ 22:13:20) 
Böyle bir liste yok. Kendin okuyup tarzını belirlemen lazım. Mesela ben Bülbülü Öldürmek'i okudum bir daha Pulitzer Ödüllü kitap okumaya tövbe ettim, gözlerim kanadı bitirene kadar.


  • gozu acik sevisen yahudi  (16.12.16 22:24:47) 
illa basic düzeyde ders kitabı okumanıza gerek yok. popüler bilim kitapları okuyarak, şimdilik, merakınızı uyandıracak şeyler bulup daha sonra isterseniz ders kitaplarına dönebilirsiniz. çünkü bazen ayrıntılar içerisinde boğulmaya gerek kalmayabiliyor ilginizi çekmiyorsa.

kitap tavsiyesi olarak da; yazar bazında gitmek güzel olabilir.
  • sefil  (16.12.16 22:29:19 ~ 22:33:51) 
dissendium'a katılıyorum +roman okunacaksa dostoyevski, tolstoy güzel yazarlar


  • psmstc  (16.12.16 22:31:54) 
trevanian :
-şibumi
-katya'nın yazı
  • bhdrydn  (16.12.16 22:54:19) 
çok geç tanıdığım hermann hesse'nin bozkırkurdu ve demian kitapları olabilir.
sabahattin ali: içimizdeki şeytan
haruki murakami: imkansızın şarkısı
salinger: franny ve zooey
magda szabo: ıza'nın şarkısı, yavru ceylan, kapı, katalin sokağı

ek olarak,
portakal kız
ingiliz casus
rüzgar gibi geçti
bülbülü öldürmek +1
yaz ortasında ölüm
ubik, çığrından çıkmış zaman, mars'ta zaman kayması, alfa ayının kabileleri (philip k dick)
rama serisi, arthur c clarke
solaris, stanislaw lem
  • puc  (17.12.16 00:15:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.