[]

Baba Zula'nın İtaat Etme eseri hakkında

Şarkının sonu şöyle bitiyor.

"kız erkek ayırmayana, kimlik nedir sormayana
özgürlüğü kırmayana duacıyım ben."

şimdi protest bir tavırla şarkı yapıyorsun. söylemek istediklerin var ve güzel şeyler bunlar bence. fakat, ayrım yapılmamaktan bahsederken "kız" diyerek cinsiyet ayrımı yapmak biraz hatalı olmuyor mu? mevcut durumda kız çocuklarından bahsediliyor olabilir. fakat o zaman erkek değil oğlan demeliydi gibi geliyor. o kısmını da düşündüm.

aynı şarkının başında "kadınlara hayranım" diyor. yani bir ayrım yapılmış gibi geliyor bana. ben yakalayamamış olabilirim tabi eğer söylenmek istenilen başkaysa. var mı farklı bir açıdan yaklaşacak olan?

 
"Kızlı erkekli"ye gönderme yaptığı için öyle kullanmış olabilir. Bu tarz eserler politically correct olmak zorunda değil ayrıca.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (16.12.16 15:45:54) 
@6 yasimdan beri metal dinliyorum

tabi ki değil. ayrıca tabi ki gönderme yapmış olabilir. ben de tam burayı anlamadığım, emin olamadığım için sordum. farklı fikirleri anlayabilmek, farklı fikirleri görmek adına sordum.
  • windowsguvenlikduvari  (16.12.16 15:51:14) 
kulağa daha hoş gelmiştir, hece ölçüsü yüzündendir, o an canları öyle istemiştir, vs.

grup büyük ihtimal ateist kafada ama "duacıyım" diye söz yazmış zaten. konseptle alakalı biraz. kız-erkek daha doğal ve yerel gelmiş de olabilir.
  • sir gawain  (16.12.16 16:05:57) 
@sir gawain

kulağa hoş gelmesi, ölçü gibi sebepler olabilir. fakat bana garip gelen, tam buraya eleştirel bir yaklaşım getirmeye çalışıp, böyle bir laf etmek. eğer ölçü yüzündense çok saçma geliyor. hiç demeselerdi daha iyiydi o zaman. amaçla çelişmiş gibi geliyor o zaman çünkü.
  • windowsguvenlikduvari  (16.12.16 16:22:31) 
Soylem onemli ama.hersey degil. Kelimelere cok takilmamak gerekiyor. Genel tavir ve eylemdir belirlryici olan.


  • thewizardofearthsea  (16.12.16 19:05:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.