[]

Almanya'da oturma izni

selamlar,
Almanya'ya d tipi schengen'e başvurdum, yanıt bekliyorum. Duyduğuma göre vize çıkarsa, almanya'ya gidince oturma izni almak gerekiyormuş. Ve deli sorular;
Bunun maliyeti nedir acaba?
Yabancılar dairesinden alınıyor değil mi?
Kalış süresi vizenin bitimine kadar mıdır? Oturma izninin bitimine kadar mı?

 
vize sana almanyada 3 ay bulunma hakki tanir ama turist gibi, bircok seyden yararlanamazsin ornegin kredi cekemezsin. vizen bittiginde de almanyada kalamazsin.

ideal olan almanyada daha uzun sure kalacaksan vizeni oturuma cevirmektir, bunun icin yabancilar dairesinden randevu alman gerekiyor oncelikle. randevuyu mumkun oldugunca erken almaya calis, hatta almanyaya varir varmaz al cunku randevuyu cok sonraya verebiliyorlar, ozellikle berlin gibi buyuk sehirlerde. randevusuz gidebildigin saatler gunler de olabiliyor ama cok sira olur. randevu alinca yaninda getirecegin belgerli soylerler, soylemezlerse sen sor.

randevu gunu geldiginde belgelerle yabancilar dairesine gidince vizeni oturuma cevireckler ve bunun icin masrafin 100 euro yu gecmez (belki de hic masraf olmaz cunku bir ara ikili anlasma vardi almanya turkiye arasinda).

oturumunu aldiginda kalis sureni de uzatmis olursun. genelde ilk oturum basvurusnda belgelerine ve kalis nedenne gore 6 ay ile 2 sene arasinda verebiliyorlar. oturum alinca bir almanin yararlandigi bircok haklardan yararlanabilirsin, kredi cekmek, araba almak vs. ama oy kullamazsin.

almanyada oturum ile kaliyorsan turk ehliyetin gecersiz olur, turk ehliyetinini alman ehliyetine cevrimen gerekir.
  • emrahday  (16.12.16 15:49:54 ~ 15:53:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.