[]

istanbul rus konsolosluğunda ingilizce ve türkçe bilen insan olmaması

çok saçma değil mi? bizle iş yapmış çalışanlarının eksik bilgileri var, onları almak için aradım, bi abla çıktı başladı rusça bişeyler saydırmaya. ingilizce olarak "türkçe bilen biri var mı orada" diye sordum niet dedi, yine ingilizce olarak "ingilizce bilen biri var mı peki" diye sordum yine niet dedi. "madem anlıyon insan gibi bişeyler de de derdimi anlatayım" diye atar yapamadım, geldim buraya.

çok saçma değil mi bu durum, niye başka dil konuşmuyorlar? bitek rusların mı işi oluyor konsoloslukta?

bunlara özgü bir durum mu bi de, başka konsolosluklar da böyle mi yapıyor?

 
"konuşmak zorunda mıyım" kafası. konsoloslukta iş yapmak bunun için zor. kesin vardır da, gıcığına yok demiştir. derdini güzellikle anlatmayı, alttan almayı dene.

kolay kolay çalışan bilgisi de vermezler, ne bilsin sen hakikaten oradan mı arıyorsun, in misin cin misin...
  • babilbaligi  (16.12.16 12:46:53) 
Konsoloslukların hepsi böyle maalesef.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (16.12.16 13:23:30) 
Konsoloslukta calisanlarin neredeyse hepsi iyi derecede turkce biliyorlar.senin yapman gereken telefonu actigi anda sadece turkce meramini anlatmandi.aynen onun yaptigi gibi merhaba surdan ariyorum boyle bir konu vardi de ona birak gerisini.


  • duptıs  (16.12.16 13:55:54) 
@babilbaligi, yok zaten ben adama ulaşsam buraya gelmeniz lazım diycem, orada çalıştığını kanıtlaması lazım onun işinin de görülmesi için. bi daha arayıp duptıs'ın dediği gibi direkt dalayım konuya madem.

EDİT: işe yaradı harbiden duptıs, eyvallah!
  • baba jo  (16.12.16 14:16:48 ~ 15:01:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.