[]

IŞID Rüyaları

Bunlar Rakka'ya girdiğinden beri [3 yılı geçti sanırım] dönem dönem rüyalarımda görüyorum. Kaçıyorum, kovalanıyorum, saklanmaya çalışıyorum [ama uyduruk yerlere saklanıyorum, kapının arkası gibi] ve bulunuyorum. Tam kabus.

Ayda 1-2 şiddetli bir şekilde oluyor.

Acaba sizde böyle bi durum var mı yani toplumsal olarak mı kafayı yiyoruz yoksa ben kişisel olarak mı kafayı yiyorum?

Bir de yani sokağım, mahallem, güvendiğim ve güvende hissettiğim yerler, bir gecede bu adamlar ile doluyor rüyalarımda. Rakka haberlerini ve videolarını izlerken de böyle dehşete düşmüştüm.

 
Kafayı yemişsin


  • glamdr1ng  (16.12.16 02:57:53) 
ben de aynen bu şekilde tek bir kez ama dillere destan bir rüya görmüştüm. yaşadığım duygu yoğunluğunu, çaresizliği ve korkuyu anlatamam. adamlara maymun, barbar derken kendimi bizim apartmanın çatısında roket atarken bulmuştum. ben yine şanslıydım, kaç kişi gözümün önünde öldü. biz işte küçük bir grup kaçtık da savaşmaya başladık bunlarla. hani her detayını hatırlasam filmi çekilir ve iddia ediyorum bütün ödülleri toplar, öyle vurucu ve korkunçtu. o gece sadece o rüyayı görerek 5 kilo falan vermişimdir sanırım.

bu konularda hassas biriysen ara sıra bunların rüyana girmesi anormal değil. bence asıl anormal olan, günümüz insanının tehlikeye ne kadar yakın olduğunu fark etmeden, hiçbir şey yokmuş gibi yaşaması. türk ordusu bu yamyamlarla karşı karşıya geliyor. yarın askere gitme zamanım geldiğinde kafamın bu ruh hastaları tarafından kesilmeyeceğinin garantisi yok. seni beni geç, bunlar avrupa'nın en güvenli yerinde bile bir eylem planlayıp milleti kıtır kıtır doğrayabiliyor. orlando'da, paris'te ne oldu? eğlenmeye diye çıkan insanlar ya kurşun yağmuruna tutuldu ya işkenceye maruz kalıp öldürüldü. o coğrafyada olan şey, türkiye'de mi olmayacak? bugünün türkiyesinde?

saplantı boyutuna getirmediğin sürece çekinmekte ve korkmakta bir gariplik yok o açıdan. rüyalarını kontrol edemezsin. arada görülür öyle, çok şeyapma.
  • der meister  (16.12.16 03:04:01) 
Psikolojide sempati denen durumun etkisi olabilir bu. Bizim empati diye bildiğimiz, şu kendini her anlamda özdeşleştirme davranışının psikolojideki adı sempatiymiş.

Yani sen bu haberleri duydukça kendini o zulümlere maruz kalan insanlarla özdeşleştiriyorsun ve onların yaşadıklarını içinde hissediyorsun. Bunu bilinçsizce yapıyor da olabilirsin, bilinçaltın kendini temizlemek için bu duyguları sana rüya halinde gösterip bilinç seviyesine çıkarıyor ve kendinden uzaklaştırmış oluyor. Çünkü sen bu konuya kafa yormaya başlıyorsun, çözüm arayışına giriyorsun.

Fakat bana göre asıl sorun, senin bu haberlerden bu kadar etkilenmen değil, halkların bu tür haberler karşısındaki hissizleşmişliği. Bence sen gayet sağlıklısın, bu haberlerle ilgili hissettiklerini birine veya kendine birkaç kez sesli sesli anlatırsan muhtemelen rüyalardan da kurtulursun. Hissizleşirsin çünkü. Bunca manipulasyonlara ve empozelere rağmen hissizleşmemiş olmana sevindim...
  • yaren  (16.12.16 03:07:05) 
çok etkileniyoruz ama ben tüm ülkedeki belalara rağmen bunları rüyamda görmüyorum reelde çekiyorum :P biraz kaygı bozukluğum var mesela. streste var.

siyaseti savaşı hayatından çıkarmaya çalış. başarması zor olur ama insan kendi psikolojisini düzeltebilir sanıyorum. psikolojiyle biraz ilgiliysen mesela. açıp okuyorsun aha bu yüzden işte diyorsun ve farkında olmak sana biraz güç veriyor. çünkü beynimiz anlamlandıramadığımız şeyleri sevmiyor. anlamak istiyor. psikoloji bilmek ruh sağlığımız için yararlı bişey bence. ayrıca insan ilişkilerinde de şart bir şey. insanı güçlü kılıyor. bundan güzel bişey var mı? :D okullarda okutulmalı..

yapamazsan yardım alman gayet mantıklı olur. bende bi ara gideceğim hatta.
  • freetakilir  (16.12.16 04:01:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.