[]

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalık İçin Test

Son 6 aylık süreçte 4-5 partnerim oldu. Bazıları tek gecelikti. Tam hatırlamamakla birlikte bazılarında korunmadım. Hiçbir şikayetim yok ama neticesinde bir test olup kafayı rahatlatmak ve artık korunarak ilişkiye girmek istiyorum.

Bu iş nasıl oluyor? Aile hekimine mi gideyim, özel bir hastaneye mi gideyim? Ne yapmam gerek, kan mı vermeliyim? Gidince ne demem gerek? Tam olarak nelere bakmalarını söylemem gerek?

Özetle nedir bunun terminolojisi?

[Bir de biraz utanıyor olabilirim]

 
en son korunmasız ilişkinin üzerinden ne kadar zaman geçti?

utanılacak bir şey yok. kan vereceksin bunlar için (hpv dışında) ama bazı testler için kuluçka döneminin bitmesini beklemelisin. örneğin hcv için 3 ay, hiv için 42 gün beklemen lazım.

bence en mantıklısı son ilişkinden 3 ay sonra genel bir cybh testi yaptırman. aklında acaba kalmasın. 3 ay sonunda tüm testler tıbben kesin kabul edilir. geçmiş olsun
  • isimsiz uye  (16.12.16 02:52:05) 
bu arada enfeksiyon polikinliğine gitmen lazım (mobilim). oraya cinsel yolla bulaşan hastalıklar için genel bir test olmak istiyorum desen yeter.


  • isimsiz uye  (16.12.16 02:55:08) 
@isimsiz uye
en son korunmasız seksin üstünden 1-2 hafta gibi bişey geçti. bu 2-3 ay bekleyeceğim demek oluyor.

peki bu genel testin ücreti nedir?
  • parcaliham  (16.12.16 02:58:41) 
herhangi bir devlet hastanesinde ücretsiz olarak yapılabiliyor testler.

bazı özel kurumlarda paralı sadece. onların avantajı da daha az sürede sonuç verebilmesi. 14 gün sonra kesin sonuç veren test yöntemleri var, ancak tüm cybh'ler bakılsın istersen epey bi tuzlu olur.

aşırı panik yaptığın, sonucu için 3 ay bekleyemem dediğin bir hastalık varsa sadece onun için erken zamanda kesin sonuç veren testlerden birini olmak da mantıklı olabilir. daha rahat beklersin süreyi.
  • isimsiz uye  (16.12.16 03:08:14) 
14 gün sonra kesin sonuç veren yöntemler yok. Şüpheli çıkarsa hastasın demez 45. gün tekrar yaparlar. O testler kan bankalarında şüphe varsa çöpe direkt atmak için. O test HIV pozitif çıkarsa hastasın diye tanı konmaz. Boşuna paranızı kaptırmayın. HCV 3 ay değil. Pozitif çıkarsa 3 ay sonra kontrol var. Ne bakması gerektiğini sen düşünmek zorunda değilsin.


  • Lim5  (16.12.16 10:56:26) 
Özetle 15. gün devlet hastanesinde ELISA ile baktır. Negatifse 45. gün tekrar git. Özelde PCR falan baktırma.


  • Lim5  (16.12.16 11:01:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.