[]

gelir-gider (bilale anlatır gibi lütfen)

soru basit:
bankadan 50.000 lira çekip bunu dolara yatırıp dolar arttığında (3-5 ay içinde mesela) ana parayı bankaya geri ödeyerek kar etme imkanı var mı?



 
Tabii ki var. Sistemin adı da Carry Trade. Düşük faiz ile borçlanıp yüksek getirisi olan şeylere yatırım yapmak. Ama finansal pazarlardaki en riskli yöntemlerden biri olarak bilinir.


  • mrmlq  (16.12.16 00:27:05) 
teoride kar edilebilir ancak bu tutarda bireysel kredi cekemeyebilirsiniz. ihtiyac kredisi icin yüksek bir rakam. daha düşük bir miktar kredi cektiğinizde ise attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değmeyebilir.


  • orient blue  (16.12.16 01:48:10) 
bu carry trade sadece faiz maliyetlerinin düşük olduğu ülkelerde işe yarıyor kanımca. örneğin japonyada bi teyze vardı japonyada faizler çok düşük olduğundan oradan çekip krediyi falan türkiye irlanda gibi ülkelerin tahvil ve bonolarına yatırıyordu. bayağı da o işten para kazanmış diye biliyorum. japon ev hanımları arasında popüler bir şey olduğu söylenir.

ancak türkiyede faiz maliyetleri de fazla olduğundan burada fakirliğe mahkumuz. ecnebiler için hayat çok rahat. mesela bizim piyasaya yatırım yapıp adam kendi piyasasında kazandığının 10 katını kazanabiliyor. çünkü türk piyasası etkinlik bakımından çok boktan. neyse buralar ayrı konu.
  • tuzumkuru  (16.12.16 02:36:39) 
İhtiyaç kredilerinin ortalama aylık faizi %1.30 civarı. (Kredi tahsis ucreti, sigortası vs. dahil olarak). Eğer doların her ay %1.30 veya daha fazla artacağını ongoruyorsaniz kredi çekip dolara yatırmak kar ettirir. Şu anda dolar 3.50 desek bir ay sonra 3.55, sonraki ay 3.60 olur mu sence? Yani her ay minimum 5 kuruş artar mı? Evet diyorsan hemen kredi cekersin.


  • neyehbe  (16.12.16 14:11:23) 
imkanın var abi.

dolar yaza kadar 3.90 civarında seyreder diyorsan yabıştırr
  • tchuck  (16.12.16 14:26:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.