[]

PayPal maili ile dolandırıcılık

Demin mailimde PayPal.int'den gelen "şifreniz değiştirilmiştir" mailini açtım. Bunu siz mi yaptınız, PayPal sitesine girip, security bilmemne adımlarını kontrol edin, yazıyor. Linki tıkladım. Chrome güvenilir bağlantı değil, dedi. Orda uyandım. Geri çıkarken de adres çubuğunda alakasız bi site adresi çıktı filan.

Sorum şu, o uyarıdan sonra geri çıkarak, başıma gelen bu kumpastan kurtulmuş olabilir miyim? Yoksa alacağın almış mıdır:(
Napcam? :(

 
şifreni vs. girmediysen rahat ol. sorun olmaz.
ancak yine de paypal'ın sitesine girip şifrenizi değiştirin.

bir kumpası atlattınız. artık daha dikkatli bir internet kullanıcısısınız.
  • parcaliham  (15.12.16 20:44:07) 
Țesekkur ederim. Hayır bi de öyle laps diye her şeyi tıklayan bi tip de değilimdir. Şifreyi değiştirince gelen mail adresi de aynı görünüyordu. Tam aynısı yani.


  • neynep  (15.12.16 21:02:02) 
gönderen kısmına bak, @ işaretinden sonrası saçmasapan bişeydir, görünen adı PayPal yapıp mail içeriğini de orijinaline benzetiyolar, turkish cargo ptt adına falan da yolluyorlar.

muhtemelen 1-2 adım sonra tüm dosyalarınızı şifreleyen o iğrenç tuzağa düşecektin, direkten dönmüşsün. yine de bi virüs programı indir bilgisayarı tarat, bişey çıkmasa da bi gözden geçirmiş olursun.
  • azizakin  (15.12.16 21:41:43) 
Telefonla girdimdi.
Maili tekrar açmıyorum, ben bilmediğim şeyleri genelde açmıyorum da, acaba açınca değil de, mailin içindeki linki tıklayınca mı başlıyor aksiyon? Mesela kötü niyetli olan mailin adresine bakmak için açsam şimdi, bişi olmaz dimi?

  • neynep  (15.12.16 21:52:27) 
evet tıkladıktan sonra başlıyor, maili açıp okuyunca bişey olmuyor.
bazen @ kısmından sonra baya firma ismi falan oluyor, ben bi ara tek tek o firmaları arayıp bak sizden böyle böyle mail geliyor bu işlerinizi yapan arkadaşı uyarın bi kontrol etsin diyordum, hepsi durumdan bihaber ama hepsi de daha önce bu şerefsizliğe maruz kalmışlar. yani bu şerefsizler bu tuzağa düşen firmaların eposta adreslerini kullanarak devam ediyorlar bu işe.

  • azizakin  (15.12.16 22:18:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.