[]

ak partili bir arkadaşım İran'a beddua ediyordu niye ki?

sormaya korktum bana da sardırırsa diye? siz sorularıma alışkınsınız nede olsa. iran'a niye kızmış olabilir ki?




 
ehli sünnetten olan, son bir kac haftada olanları da gördükten herkes beddua eder. suriyeden iyi haberler gelmiyor.


  • 1adam  (15.12.16 17:13:26) 
Keko olmaları. Klasik sunni şii kavgası. İran esad falan random saldırıyor millet ölüyor diye.


  • glamdr1ng  (15.12.16 17:22:50) 
Dönemsel onlar çok takılma. Daimi dualar ve beddualar,
Değişken dualar ve beddualar olmak üzere 4 ayrılıyor.

Malum şahış ve etrafındaki vefakar cefakar fedakar insanlara daimi dua,
Amerika ve israle daimi beddua,
Değişken olarak dua ve beddualar; rusya, iran, ırak, suriye, putin, esad, fethullah vs. olarak tablo haline getirebiliriz.


Dönemsel yani:)
  • cahs  (15.12.16 17:32:54) 
Haberlere göre hastaları halepten türkiyeye taşıyan konvoya şii milisler saldirip yaralı insanları öldürdüler. Muhtemelen iranın desteklediģi gruplardır diye irana saydırıyordur.


  • delicevat  (15.12.16 17:42:17) 
İran Türkiye'nin ezeli rakibidir dolayısıyla hemen her konuda çıkarlarımız çakışır.

Gördüğüm kadarıyla AKP'nin gençleri bu konuda CHP'nin gençleri kadar cahil değiller. Onlar gençlerini bu konuda hazırladıkları tarih dersini andıran belgesellerle çatır çatır eğittiler eğitiyorlar. 15 Temmuz tarih konusunda yaptıkları kitlesel eğitimin karşılığını açık seçik aldıkları tarih oldu. Son derece tarafsız yazdım.

En son olarak İran Halep'te Türkiye'nin aracılık ederek sağladığı ateşkesi defalarca bozarak insanları boğazlattı. Ayrıca bu sabah 4-5 yaşlarında bir çocuğa yapılan işkence görüntülerini televizyonlarında yayımladılar. Görüntüler iğrençti Danimarka'da bile insanlar sokaklarda gösteriler yapıyor. Avrupanın dikkatini çeken insanlık dramından da haberiniz yok anlaşılan.

Yani an itibariyle İran'ın işlediği insanlık suçu dünyanın konuştuğu bir boyuta ulaştı. Siyaseti AKP CHP'den ibaret zannedenlerin boş gözlerle seyrettikleri bir konu bu.



Sürekli olarak karşıt fikri savunan medyayı da eşit sürelerle izleyin. Bu başkalarının aklıyla değil kendi aklınızla düşünmenizi sağlar. Aksi taktirde gelişemez güdük kalırsınız.
  • neotunc  (15.12.16 19:15:51 ~ 19:36:42) 
@Sour'ın dediği doğru. Şii'lere küfreder Akp'nin başındakiler. Çünkü mezhepçiler. İran da Şii egemen bir ülke zaten. Şii milisler Suriye'de Halep'e saldırdı ve Esad'la birlikte sanırım orayı alacaklar. İşte medya tarafında çocukları öldüroyorlar diye lanse ediliyor şu an. O yüzden küfrediyor muhtemelen. Ama diğer arkadaşların da dediği gibi, Atatürk olsun, Edison olsun, Mahatma Handhi olsun, Şehit polisin oğlu olsun... Akp'li yöneticilerden biri herhangi birine yardırıyorsa, Akp'li vatandaş da yardırıyor. Recep Allah'a küfretse bunlar da küfreder.


  • birşeylersoracağım  (15.12.16 19:22:43 ~ 19:25:02) 
klasik sünni-şii çatışmasının suriye üzerindeki gerilimi+ rusya'yla ara düzelince rusya'yı eleştirmek yemediği için birikmiş enerjiyi oraya kanalize ettiler.


  • doxanikee  (15.12.16 19:30:31) 
Elde bir deste kağıttan bize düşen birkaç tane var. Zamanı gelince atıyoruz, işi bitince geri alıyoruz. İşimize gelince müttefik oluyoruz, işimize gelmeyince lanetliyoruz. İran çok rerorero ise burada fetonun saldırısından kurtarıp hapisten çıkardığımız iran asıllı 'işadamlarımız' neden iranın net düşmanı abdye gittiklerinde yargılanıyorlar? İranla yaptığımız ve zamanında işimize gelen, içimizi ferahlatan bir takım ticaretlerimizdendi galiba.


  • kargn  (15.12.16 21:05:58) 
iran suriye'de zafer kazandı. biz hezimete uğradık.

çekemiyorlar.
  • babilbaligi  (16.12.16 11:08:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.