[]

mini-çakallık hikayeleriniz?

merhaba

konu insanlar, insanlarımız. işin ucunda bir çıkarları varsa pek çok kötülük yapabiliyorlar. ve tüm kötülüklere rahatça kılıf uyduruyorlar. yani örnek vereyim, sabah bi duyuru vardı. adam evini 500 liraya kiralamış, "evin bir odasını da 400e başkasına kiralayacağım, toplam kiranın 500 olduğunu da söylemedim. ama içime sinmedi, acaba böyle yapmasam mı" falan demiş. altta yazılanlar ne kadar çirkin. bir de çok normalmiş ve yapılması gereken buymuş gibi "heralde olum, o para senin hakkın" falan yazmışlar.

ya da mesela ben servisle eve gidip geliyorum. servisçi sürekli emniyet şeridinden gidiyor. millet iki saat kontak kapatmış beklerken biz yanlarından geçip en sondan giriyoruz trafiğe falan. ve buna serviste ben de dahil kimse sesini çıkarmıyor çünkü hepimiz eve erken gitme derdindeyiz. hatta seviniyorum içten içe erken varıcaz oh ne güzel diye. sonra bu duygu beni çok rahatsız ediyor, ve "sonuçta adama emniyet şeridinden git diyen ben değilim, benim suçum değil" diyerek de içimi rahatlatıyorum. bu da benim uydurduğum bir kılıf.

bunlar çok küçük örnekler, çok daha büyüklerini yapanlar da var. ülkeyi batağa sürüklüyorlar, sırf ağızlarından çıkan kelimelerle insanların ölümüne sebep oluyorlar, bütün bunları sırf daha çok para, daha çok saygınlık ve hükmetme arzusu için yapıyorlar. bi de yatağa yattıklarında çok rahat uyuyorlardır eminim, başlarına hiç kötü bişey gelmiyor. hepsinin gayet keyfi yerinde.

ahiret inancı olan bir insan değilim, bu dünyada işlediğimiz günahların bedelini başka bir dünyada çekmeyeceğiz bence. ölünce toprağa karışacağız, çiçek olacağız, su olacağız, dünyaya karışacağız diye düşünüyorum. o zaman bütün bu kötülükleri yapanlar (ben de dahil) "dünyadan ne koparırsam yanıma kâr" diye mi düşünüyor? bunun sınırı ne sizce? sizin de böyle büyük/küçük çakallıklarınız var mı?

 
aynısı torpil yapan adamlarda var.

burada çok yazdım ben bu paradoksu. adam gelmiş, benim torpilim yok diye kimse bana iş vermiyor diyor. 3 ay sonra işe girmiş/staja girmiş tanıdıkla diyor. ya da şu işi nasıl yaptın diyorsun tanıdık vardı hallettik diyor. eee torpil diyorduk?

bu yukarıda bahsettiğim topluma öyle bir işlemiş ki göremiyor insanlar.

ya da bir tanıdık var mesela, bankaya gidip fatura yatıracaksa hemen adamını buluyor. abi fatura yatıracaksın sıra alıp yahu. hemen adam sokayım araya, mehmeti arayayım bankada arkadaşı var onun. 15 dakika bekleyeceksin maksimum yani, amerikan başkanını devreye sokuyosun.

sizin emniyet şeridi gibi, işine gelince ohh ne ala, işine gelmeyince ülkeyi mahvettiler, onda sizin payınızda var. işinize gelende gelmeyende ses çıkarmnız lazım.
  • kurnaz  (15.12.16 15:55:09 ~ 15:57:45) 
Bence bunun sınırı karşındakine ne kdar zarar verdiğine bağlı.


  • Erensq06  (15.12.16 16:02:45) 
birinci kopruye baglanan bir yol var, yolu iptal etmisler. beton blok koymuslar. bir gun baktim kuryeler geciyor blokla bariyerin arasinda kalan bosluktan. artik ben de ordan baglaniyorum kopruye, cok guzel oluyo. 3-4 dk az yol gidiyorum.

kucukken bir komsumuz muslugu damlar halde birakip biriken suyla isini gorurmus. damlayan cunku faturaya yansimiyor, atik su gorunuyor.
  • jimicik  (15.12.16 16:44:33) 
yaptığım çakallık dahi olmayan şeyler hep döner benim başımı yer. iznim olmadığı için amirlerimle görüştüm ölüm döşeğindeki akraba gitmek için rapor alacağımı söyledim. rapor aldım ve ertesi gün yatak döşek hasta oldum. bir keresinde de mazeret sınavlarında kolay sorular çıkıyor diye muhasebe sınavında rapor almıştım. hoca o sene sinirlenmiş mazerete kalanlara ymm sınavında çıkan soruları sormuştu. kaldım tabii ki.


  • cilekli krep  (15.12.16 18:58:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.