[]

Ukrayna'ya giriş, vize, pasaport vs.

Ukrayna vize istemiyor. Ülkeye giriş nasıl oluyor, sorgu sual olayları yoğun mudur, kapıda mı vize veriyorlar yoksa direkt pasaportu sadece damgalıyorlar mı? Bir de Ukrayna'ya girdikten sonra Rusya'ya girişte bir sıkıntı yaşanır mı?




 
Direkt pasaport damgalaniyor.
Rezervasyon sorabilirler. Hazirlayin derim. Kac gun kalacaksin vb sorular oluyor.

Rusyaya zaten (hala) vize alinmasi gerekiyor tekrardan diye biliyorum, bir sorun yaratacagini sanmiyorum.
  • kuehles blondes  (15.12.16 15:26:47) 
ukrayna biraz "adama bakarım adam mı diye, pasaporta bakarım pasaport mu diye ;))" yapıyor. sorgulanan hatta ülkeye alınmayan da var, hiçbir soruyla muhatap olmadan girip çıkan da. sorgulansan bile çok yüksek ihtimalle alırlar ama, öyle atla deve değil, "hmm rezervasyonun yok, e hadi sktir git o zaman :))" demezler. girememek için bayağı uğraşman lazım.

ben turist olarak gittiğimde "ne olur ne olmaz" diye her şeyimi hazır etmiştim ama inan hiçbir şey sormadılar. tek bir soru bile. damga basıldı ve "lan sorun çıkmasa bari" derken iç hatlarda buldum kendimi, kimse nereye gidiyon demedi. kaldı ki ilk yurtdışı çıkışımdı ve 21 yaşında esmer erkeğim, gözlerimle terör saldırısı yapıyom resmen.

öğrenci vizesiyle direkt olarak lviv'e gittiğimde ise havalimanında alıkoydular yaklaşık bi saat. küçük bi odaya aldılar. ışık var ama, filmlerdeki işkenceli sorgu odası gibi değil sjfjsk. "lan bavulu alayım bari, her şey onun içinde alıp götürmesinler" diyorum, bırakmıyolar. okulu aradılar, bakanlığı aradılar, benim okulun ve bölümün adını söylememi istediler (evet), polis çıktı asker girdi bi ton soru da o sordu vs. bissürü tatava. ingilizceleri iyiydi allahtan, bi ara ben çok gerildim, "ukyaynaya giyemicek miyim :((" diye sordum, karı ters ters bakıp "maybe" demesin mi? neyse ki tomar tomar kağıtla gitmiştim, isteyebilecekleri tüm belgeler elimdeydi. kadın ısrarla okul davetiyesinin orijinalini istemişti mesela. onu konsolosluğa verdim, bu fotokopisi diyorum. nuh diyor peygamber demiyor. en sonunda ne oldu artık bilmiyorum, bıraktılar. daha pasaport kontrolünden geçmemişim, damgamı vurdurtçam. gittim. kadın vizemi inceleyip yine askere ya da polise ne haltsa "huooov buna bi bahın hele" demesin mi? 10 dakika falan da onun mevzuyu idrak etmesi için bekledik, diğerleriyle konuştu, tipime baktı şöyle bi.

işin komiği, tüm bu olanlardan sonra bavulu alıp havalimanından çıkacağım zaman, gayet bariz olan çıkış kapısını gösterip "buyrun, burdan" minvalinde bi şey söylemeleriydi. madem bu kadar kibarsınız neden uğraştırdınız o kadar amk.

ukrayna girişi rusya açısından sorun çıkarmaz. ukrayna kömürünü, gazını bile hala rusya'dan alıyor, bakma savaşta olduklarına. ha kırım'a rus vizesiyle girersen ukrayna bir daha asla ülkeye almaz ama rusya için problem yok, donbass'taki bölgelere girmeye kalkmadığın sürece rusya pasaportunda ukrayna damgası var diye sorun yapmaz.
  • der meister  (15.12.16 18:05:19) 
Bu sene içinde ikisine de gittim. Önce Kurban Bayramı'nda Amsterdam'a Ukrayna Havayolu'yla Kiev üzerinden gittiğimde, uçaklar arası 8 saatlik arayı Kiev'de gezerek değerlendirmiştik. Girişte tek soru bile olmadı. Sonrasında ise, geçen hafta Rusya'ya gittim. Vize alırken Ukrayna damgaları bulunması beni de kıllandırmıştı ama vize alımında problem çıkmadı. Rusya'ya girişte ise bir süre bekletilip ek bir sorguya tabi tutuldum. Bu da dönüş biletin var mı, otel rezervasyonun var mı şeklinde sorulardan ibaretti. Akabinde ülkeye giriş yapabildim. Ukrayna damgasının bahsi dahi geçmedi.


  • d max  (15.12.16 23:27:31 ~ 23:28:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.