[]

Türkiye'de çocuk sahibi olmak

Arkadaşlar bu yaşadığımız durumlardan dolayı gerek siyasi gerek kariyer yönünden çoğumuz çok zorluklar çekmiştir. Özellikle gitgide artan işsizlikten, önü kapanan fikir özgürlüğünden sonra türkiyede çocuk yapmak getirmek ister miydiniz? Kendi çektiğiniz sıkıntıları onun da yaşayacağını düşünür müsünüz?




 
İstemem. Diğerleri neyse de güvenliğini bile sağlayamayacağım, arkasınd psikopat gibi elimde telefon bekleyip sürekli arayıp nerede olduğunu sorup darlayacağım bi çocuk getirmek istemiyorum dünyaya.


  • bir nick var benden iceri  (15.12.16 12:40:48) 
benden bile çok zorluk çekeceğe benziyor, valla yurtdışı imkanım olmazsa getirmek istemem


  • limoncello  (15.12.16 12:52:39) 
ilkokuldan üniversiteye kadar yurtdışında okutamayacaksanız düşünmeyin.


  • pilavmaker  (15.12.16 13:04:58) 
istemem. guvenlik zaten basli basina bir sorun bunu bir kenara koydum.
ama turkiye'de cocuk buyutmek parasi olmayan icin ve ozellikle buyuk sehirde yasayan icin kafese koymaktan farksiz bence. yasadigim yerde cocuklarin nasil 'disarda' yetistigini gordukten sonra bir cocugun ev-avm-kres arasinda tikili kalmasi cok korkunc geliyor. ayrica anne baba icin de iskence. yasadigim yerde evime 5 dakika uzaklikta 'orman' var, metro/tramvay/otobus bebek arabalarinin cok rahat girip cikabilecegi sekilde duzenlenmis, yollarda bebek arabasini rahat rahat surebiliyorsunuz, her metroda mutlaka asansor var, kreste cocuklar haftada bir iki mutlaka geziye gidiyorlar ve bu geziler oyle otobuse toplanip bir yere gitmece seklinde degil, 15-20 adet 3-4 yasinda veletin el ele tutusup, ogretmenleri ile metroya, otobuse binmesi/inmesi seklinde gerceklesiyor, yani cocuguz dogdugu andan okula gidene kadar surekli rahat rahat disari goturebiliyorsunuz, yasaminizin bir parcasi haline getirebiliyorsunuz, hem de doga ile icice buyuyor, kosuyor, oynuyor, temiz hava aliyor ve bu turkiye'deki gibi 'bugun parka gitttiiikk' seklinde degil bir yasam tarzi olarak gelisiyor.
dogru duzgun [o da ne kadar duzgunse] okullarin pahaliligini ve egitim sisteminin yok olmus olmasi var bir de.
  • kassiopeia  (15.12.16 13:05:25) 
sikinti sorun degil herkes cekiyor da okul problem. okula nereye yollayacaksin cocugu? yabanci kolejlere verecek ciddi paralar yoksa pek akilli isi degil. cocugu sistem icinde egitmek mecburi ve sistem cok cok kotu.devlet okullarindaki ogretmenlerin %90ina sumugun aksa burnunu silmezsin. iyisine denk gelmek piyango. bir de onlara cocuk emanet etmek? okul isi cozulurse gerisi olur. o da para demek. ya da yurtdisina yerlesicen ki o da iste Turkiye'de cocuk sahibi olmak fikrine aykiri oluyor zaten.


  • robokot  (15.12.16 14:09:02 ~ 14:10:46) 
çocuk sahibi olmayı birinci plana koymayı ve bununla hayatı planlamayı yanlış buluyorum.

tr avantajları ve dezavantajları olan bir ülke. ailesi eğitimli ve akıllı çocuklar genelde çok adam akıllı insnalar oluyorlar. yetiştirme ile alakalı, bahçede meyve yetiştirmiyorsun sonuçta, çocuğa iyi rol model olan aileler görüyorum, o çocuk çok başarılı olur.
  • kurnaz  (15.12.16 15:01:45) 
@kurnaz bence çocuğuna şirket falan bırakmayacaksan nasıl bir eğitim planı çizersen çiz kolayca iş bulamazlar.


  • Erensq06  (15.12.16 15:59:12) 
@eren

ben istisnasını görmedim bu işin.

sen hiç anası babası doktor, profesör, robert kolej, alman, avusturya liseli insanların çocuklarının iş aradığını gördün mü? torpil dışında bu adamlar çocuklarına iyi eğitim aldırıyor ve çok iyi örnekler veriyorlar. örneği genelleştireyim, istanbul ,galatasaray, roberj kolej, alman , avusturya, fransız liselerinden mezun kaç iş arayan gördün? çok çok azdır, neden? buraların eğitimi ve verdikleri hayat tecrübesi iyi, insan yetiştiriyor buralar. herkesin eğitimi iyi ama adı kötü dediği lise/üniler ise mezun yetiştirir sadece.

fakir adam çocuğuna "mühendis olsun, çok para var o işte" derken doktor adam, işletme okusun boğaziçinde/bilkentte der. oradan çıkan adamın iş derdi merdi olmaz. elit eğitime karşı bir toplum var, toplumun %1 i eğitimli olacağına %100 ü eğitimsiz olsun istiyorlar.
  • kurnaz  (15.12.16 16:11:29 ~ 16:15:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.