[]

son 15 senede Araplaşan bi Türkiye var mı? Varsa sizdeki etkileri nedir?

selam ulu Galyalılar,

baştan söyleyeyim amacım sadece ama sadece biraz tartışmak. Ödev falan değil başlık sadece sormak istiyorum;

siz de fark ediyor musunuz son 15 senede toplum ciddi anlamda araplaştı/yor. gerek suriye savaşı sebebiyle gelen mülteciler gerek devlet politikaları gerek insan davranışları(hamile kadını tekmelemek, şort giyen kadını tekmelemek vb.) bunlar dışında mesela sizde ne gibi olumsuz şeyler uyandırıyor bu durum?

saygılar.

 
başörtülü insanlar üniversiteye giremezken, ilkokulda başını kapatabilen çocuklar peydah oldu.

adım başı imam hatip ortaokulu var. işte bunlar hep arablık.
  • nickimin hakkini veremedim  (14.12.16 23:28:53) 
arkadaşımla bi vakıf üniversitesinin asistanlık kadrosuna başvurduk, sınavına gittik. kadın öğrencilerin hepsi türbanlıydı. "bizi almazlar buraya ama o kadar yol geldik girelim sınavla mülakata" dedik yine de. dün sonuç açıklandı, türbanlı bir hanımı almışlar tabii ki.


  • gmzo  (14.12.16 23:31:42) 
Kadının değeri ne kadar düşüyorsa bir toplumda, bir toplum o kadar Araplaşıyor demektir bana göre. Ben açıkçası utanıyorum, atalarımızdan utanıyorum hemde. Türk kavimlerine bakın hangi Türk devletinde kadın bu kadar kötü ve rezil bir konumdaydı. Şu Türk kadınının onedio.com bu halden ne hale geldiğini görmek beni gerçekten üzüyor ve utanç içinde bırakıyor.

Bir başka midemi bulandıran da pedofili vakalarındaki anormal artış. Bu da genelde oğlancı Arap toplumunda görülür.
  • gozu acik sevisen yahudi  (14.12.16 23:34:09) 
Sadece muhafazakarlaşmak anlamında değil, saygısızlık ve tahammülsüzlük anlamında da yaşıyoruz. Örneğin, trafik ışıklarının gittikçe önemini kaybetmesi, durakta sıraya girmemek ve otobüse binerken birbirini ezmek, kibar insanların ezilmesi, cahilliğin yüceltilmesi gibi şeyler de daha çok Arap ve Mağrib ülkelerinde ağırlıkta olan bir kültür. Tabii, bu kültürlerle sınırlanmaz ama yüzümüzü o tarafa döndükçe günlük hayatta bu tür küçük ve sinir bozucu rahatsızlıklar da artıyor.


  • aychovsky  (14.12.16 23:35:27) 
aslında sorduğum daha ziyade toplum yapısının değişmesi konusundaydı. mesela ben 15 sene öncesini hatırlıyorum da böyle ne bileyim en bariz örnek ''vatan haini'' sıfatı öyle herkese şırrank diye yapıştırılmıyordu. şimdi malum belli bi kesimden değilsen direkt vatan haini diyebiliyorlar hiçbir belge dayanak olmadan.

bunun dışında mesela bugün üsküdar'da cihat çağrısı yapan bi belediye vardı. 15 sene önce dertlerimiz açıkçası brezilya-türkiye maçı saat sabah 10'da olur mu lan? tadındayken şimdi öyle bi toplum var ki hop ne cihatı yav desen linç edecek bi toplulukta yaşıyoruz.

bunun dışında artık normal olan şeyleri anormal göstermeye başladı insanlar. şort giyen bi kadın tekmelenebiliyor dinsiz diye mesela. dönelim 15 sene öncesine şort giyen kadını tekmelemek demek 'oha yuh nasıl ya?' diyebileceğimiz bi şeyken bugün 'olur abi her şey olur' noktasına geldik.

bi 15 sene sonrası burkayla falan mı gezecek insanlar? ya da şort giyen kadın recm mi edilir ne olur?
  • pomaks  (14.12.16 23:41:44) 
A dan z ye. Yavaştan izole oluyoruz iran da ki gibi eğlencelerimizi yazliklarda evlerde yapıyoruz .. Tek kelime iğrenç


  • imparatorolmayikolaymisandin  (14.12.16 23:51:00) 
öncelikle araplaşmayan yer var mı? bu kısmı araplar her yerde anlamında. ama demek istediğini anladım.
ben de bir şey yaşadım mesela, dezavantajı diyelim. muhafazakar bir "katılım" bankasında, bakın katılım çünkü faiz günah, işgörüşmesine gitmek gibi bir hatada bulundum. ben kesinlikle bu konuda kimseyi aşağılamam ama orda aşağılandığımı bizzat hissettim. onlardan olmadığım bakışlarından belliydi. görüşmeye de muhafazakar bir kadın girdi. direkt olumsuz maili attılar görüşme sonrası da.
aslında burda dikkat çekmek istediğim, ayrıştırma vs. diyorlar kendileri için de bunu yapan onlar. üzgünüm ama çoğu da arap sevici. ben paylaşımlardan, tavırlardan çoğunda bunu görüyorum.
yani mültecilere vs. gerek de yok. onların kötü talihi, bizim de zaten var olan dertlerimiz. üzerine geldiler yani.
ülkemizdeki çoğu insan zaten bu şiddete hazırmış eğer şu an arttığını düşünüyorsan. artar da çünkü bunların temelinde ekonomik problemler yatıyor. adam küçücük çocuğa halleniyor, nedeni parayla yapmaya durumum yok. açık açık söylüyorlar da bunu.
insanlar tahammülsüzleşti. iğrenç ötesi insan ilişkileri türedi. çok anane gibi konuşacağım şimdi ama insanlık rezil bir hal aldı alacak da. bence güzel güneşli günler yok. alışmadan biz iyi olabildiğimiz kadar olalım.
bir tarafımızı yırtsak da oluru böyle yaşamak. herkes kendini düzeltsin, çevresinde kötü durumda olan insanlara yardım etsin.
keşke böyle olmasa cehape kadın kolu gibi konuşmasam keşke. teşekkürler.
  • tiredpanda  (14.12.16 23:55:55) 
@tiredpanda

anlatmak istediğimi anlamışsın sevindim. bundan çok değil 10 ay önce falan erasmus'u fransa'da yapmış tr'nin baş üniversitelerinden birinden mezun olan bi arkadaşımla konuşurken ben bu kadar mültecinin alınmasının demografik yapıyı bozacağını söylediğimde 'sen sanki %100 türksün de ırkının bozulacağını söylüyorsun' dedi. kimse %100 türk olmadığı için dmeografik yapı bozulması normal gibi şeyler geveledi ve ben haklı çıkmaya başladım malum son olaylar ciddi anlamda insanların davranışlarının bozulduğunu gösteriyor bu birinci örnek.

ikinci olarak bi arkadaşım var-dı burada konu coğrafi bölge değil baştan belirteyim karadeniz'li muhafazakar bi aileye sahip ama tam tersi davranışları sergiliyor fakat bi yandan da atıyorum sen Müslüman değilsen de sana farklı bi tavır alıyor. mesela Ramazan ayında evinde sahura kalkıyor iftara gidiyo ama tüm gün iş yerinde kahveler çaylar yemekler yeniyor. sonra misal malum zina en büyük günah kendisi nişanlı 3 ay sonra düğünü var ama işte tinder'dan happn'dan kovalamadığı kız kalmıyor hatta en yakın arkadaşları nişanlı olduğunu bilmese onların arkadaşlarına bile sarkacak kadar riya var ama tüm bunları söylediğinde şu meşhur şarkı gibi günah benim suç benim, ben yanacağım yanarsam şeklinde bi savunmaya geçiyor. aynı zamanda da mesela ramazan ayında metrobüste su içemezsin dayağı yersin gibi bi kafaya sahip. belki oruç tutmuyorum ya da tutmak istemiyorum gibi şeylerle karşılık verince hayır burası tr burada ramazan ayında toplu taşımada falan bi damla dahi olsa su içemezsin gibi bi kafaya sahip.

bunu neden bu kadar anlattım her gün daha üstüne koyarak gidiyor-lar bu tarz insanlar. işte bugün metrobüste su içemezsin derken yarın çantanın kenarında su görse dövecek tipler oluyorlar. toplum olarak değişiyoruz, düşünce yapısı değişiyor ve dediğin gibi sevmekle aşılacak bi şey değil bu maalesef.
  • pomaks  (15.12.16 00:14:03) 
Kesinlikle var böyle bir durum.
Çok somut bir örnek var, 60lı-70'li yıllardan meclisteki kadın fotoğraflarına bakın. Veya bir vakıf toplantısı olsun devletin de desteklediği. Kadınlar hep ceketli, ya da dizinde gayet şık ve güzel elbiseli, saçlar yapılı, siyah beyaz fotoğrafta bile makyajı ve şıklığı belli oluyor. Ve dimdik duruyorlar, özgüvenliler.
Şimdi bakın?! Bindallı benzeri kıyafetler, feraceler, tesettürlü de olsa açık da olsa hepsi böyle giyiyor. Ezik büzük fotoğrafları, poz vermekten çekinir gibi, altın günü mahremiyetleri gözler önüne serilmiş gibi bakıyorlar. Fotoğraflarını gördükçe çıldırıyorum bunlar bizi temsil edemez diye.
Ha bunların yanında çapraşık ilişkiler, en yakınıyla eşini aldatmalar ama herkesin yaşam tarzının bekçisi gibi racon kesmeler had safada. Eğitimsiz insanlar. Selam vermekten acizler. "Günaydın" dedin diye yollu olduğunu düşünenlerin sayısı artıyor.
Ve ben kaçmak istiyorum, çünkü düzelecek bir şey değil içinde bulunduğumuz durum.
  • megalomaniac  (15.12.16 01:44:36) 
www.pusulahaber.com.tr

Şuradaki logonun araplığı bile yeterli.
  • megalomaniac  (15.12.16 02:16:05) 
ona araplık demeyelim ama vahhabileşme daha uygun belki.


  • thewizardofearthsea  (15.12.16 02:28:36) 
birilerine saldirmak = araplaşmak olmuş. camide müeezzine sela verdigi icin saldırmak ne oluyor o zaman? ifade ve düsünce özgürlüğü mü? japonlaşmak icin gözleri çekik hale getirmek yeterli o zaman.. ne korelasyon ama ?
biraz olsun bir kitabı bir fıkıh kitabını açıp bakmıyorsunuz ki dinen kul hakkina girmenin tehlikesi hakkinda neler yaziyor? müslümanları uyaran bir çok bilgi mevcut. bu dünyada helallesme olmaz ise ahirete kalıyor bu. o kadar kolay degil bu işler. çesitli cezaları da var. bunlara ragmen kisisel suç ve hataların kaynağı da dinden kaynaklaniyormus gibi ve bu dine inananlarin da buna destek verdigi, onların da potansiyel suclu gibi gosterilmeye calisildigi bir algı var.

  • 1adam  (15.12.16 08:34:37) 
@1adam

sela veren müezzine saldırmanın savunulur zerre yanı yok. kaldı ki o olayın da ben iyi polis kötü polis olarak oynandığını düşünüyorum. bu söyleyeceğimle asla savunuyormuş gibi düşünme olayı tekrar ediyorm; bu ülkede papaz da öldürüldü biliyorsun di mi? gayrimüslim olan bi dünya adam öldürüldü en bariz örnekleri üzeyir garih, hrant dink gibi simge isimlerdi.

şimdi konuyu şuna getirmek istemiyorum müslümanlar kendilerinden olmayanı öldürüyor demiyorum genellemeye girer. bu zaten konumuz değil. senin söylediğin de araplaşmayla ilgisi yok. ben müslümanım elhamdüllilah hatta radikal islamcı olayım velev ki tutup aynı kafada birine ''Allah rızası için git o müezzini döv, o müezzin şeytanın temsilcisidir' desem yapmam diyecek adam var mı? gayet var. ben o olayın bir istisna ya da dediğim şekilde olduğuna inanıyorum. zira bana son 15 senede hatta 15 seneyi de bırak şu meşhur camileri yıkıp ahır yaptılar döneminden itibaren gösterebilir misin bi Müslüman din görevlisine işini yaptığı için saldıran eden? zor çok zor. belki 1-2 tane çıkabilir onlar da münferit şahsi husumetler olan şeyler olabilir.

kul hakkına hiç girmeyelim istersen zira o konuda pek savunabileceğin şeyler olmaz o yüzden hangi kitabı okumaya devam ediyorsan edebilirsin saygı duyarım.

fakat bana şunu açıklayamazsın; anadolu'yu geçtim istanbul gibi bi yerde şortla ne bileyim askılı bi bluzle gezemeyen kadınlar var. hadi git bağcılar'da gez bakayım? fatih'te gez bakayım? esenyurt'ta gez bakayım? bunlara kişisel hata diyemezsin. bu toplumun arapperestliğe evrilmesidir. anadolu'yu hiç saymıyorum bak orada zaten kot pantolon bile giyse kadın ''yollu'' gözüyle bakılıyor. cocuk taciz tecavüzüne hiç girmiyorum bak farkındaysan.

halife seçelim, cihat eyleyelim çağrısına hiçbir şey demiyorum diyemiyorum bunları kişisel hatalar olarak öne süremezsin çünkü. dinden kaynaklanan bi suç olmayabilir fakat suç işleyenlerin hepsi dini kullanıyorsa o zaman yani ister istemez algı oluşuyor bu hangi din olursa olsun aynıdır değişmez.

ha yok ben desteklemiyorum diyorsan bu olayları o zaman kendi içinizde bunları temizleyeceksiniz. en bariz örneği ensar vakfı olayı, süleymancıların yurdundaki yangın, gerger'deki yine çocuklara din eğitimi adı altında edilen tecavüzler. bunlar onaylamıyorsundur kabul ama bunların otokontrolünü de yapamıyorsa bu zümre bu işte neyse o zaman demeyeceksin 'ya bu dine inananları da sanki suçluymuş gibi gösteriyorlar'' diye. bu kadar basit.
  • pomaks  (15.12.16 12:13:28) 
askeriyeden bir örnek vereceğim:

80'li yıllar civarında mezun olmuş astsubaylar şu an bol kademeli kıdemli başçavuşlardır. bunların hiç biri ramazanda oruç moruç takmadan rahatça yaşarlar. ancak genç yaştaki astsubayların çoğu ciddi anlamda dindardırlar.

iyi ki hayatımın büyük bir bölümünü izmir ve antalya'da geçirdim de uzak kaldım araplaşmaya.
  • rain when i die  (15.12.16 12:34:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.