[]

Astra J kullananlar bir bakabilir mi?

İyi akşamlar arkadaşlar. 1 ay önce sıfır astra aldık, nasip oldu. Araç 1.6 EditionPlus modeli. Şimdi bu arabanın ekranından yağ durumu lastik basıncı falan bakılıyor ya ilk aldığımda baktığımda yağ durumu %98di. Şuan 350 km yol yaptım yarım depo benzin anca harcadık bugün yağ durumuna tekrar baktığımda %92ydi. Bir problem mi var acaba? Normali bu mu? Yağ seviyesi normal. Bu kadar çabuk düşmesinin bir anlamı var mı. Ne kadardan sonra sıkıntı olur. Servise götürmelimiyim.

2- Başka bilmem gereken, tavsiye edebileceğiniz, önerileriniz dikkat etmem gereken hususlar var mı?


 
kullanim kitapcigina bakabilirsin ayrintili bilgi icin.


  • 1adam  (14.12.16 20:38:55) 
Normal bu. Bir otomotivci olarak söylüyorum bunu. Araç çalışır durumdayken motor, yağlama yapması gereken parçalara yağ gönderdiği için yol bilgisayarı bunu eksiklik olarak algılar. Ayrıca yağ ısındıkça yoğunluğu da azalır. Biraz km yapıp kontak kapattıktan sonra ertesi gün motoru çalıştırıp bakabilirsiniz yağ durumuna. Eksilen yağ seviyesi tekrar yükselecektir. Eğer bu seviye yükselmiyor ve sürekli kademeli olarak düşüyorsa problem vardır. Ama ben bunun olacağını pek zannetmiyorum. Normal manuel olarak yağ seviyesini kontrol altında tutmakta fayda var. Ama bunu motoru stop ettikten hemen sonra değil, kapattıktan 1 saat sonra yaparsanız daha net bilgi edinirsiniz. Çünkü motorun kademelerindeki yağın tekrar kartere süzülmesi için zamana ihtiyaç var.


  • Arthur Dayne  (14.12.16 20:50:34) 
merhabalar. yeni opel arabalarda o ekrandaki gösterge ile yağ seviyesi oranı değil, yağın sağlık oranı gösteriliyor. ben de sürekli acaba yağ mı eksiliyor bir şey mi oluyor arabaya diye kontrol ettirmekten uzun süre çile çektim. 1 yıl içerisinde %100'den 0'a inecek şekilde ayarlanmış ve en sonunda yağ değişene kadar ekrandan kaybolmayan bir "oil change" uyarısı geliyor. o uyarı bende çıktığında araba 1 yaşını yeni doldurmuştu ve servise değişim için gittiğinde yağ seviyesi olması gereken kadardı, eksilme yoktu.


  • theseachange  (14.12.16 21:52:12) 
@arthur dayne seviye değil de yağ sağlığı diyor @theseachange'in de dediği gibi. Yanlış yazmışım.

@theseachange bu böyle giderse yaşını görmeyecek ki. Adamlar 15bin veya senesi dolunca bakıma gel dedi. 1 ayda 350 km de %5-10luk bi kayıp var. Kabaca 3500-4000 km yapınca tamamen yağın özelliği gidecek o zaman.
  • tayfun27  (14.12.16 22:21:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.