[]

Moka pot kullananlar varsa

3 sorum olacak

1) moka potla kahve yaparken en küçük ateşi kısık orta haliyle yapıyorum, internette izlediğim videolarda kapağı açık şekilde kahve aşağıdan yukarı sıçramadan doluyor üst hazneye ama ben yaparken sürekli fokurduya fokurduya sıçraya sıçraya üst hazneye doluyor bunun bir sebebi var mı?

2) kahve yapımı bittiğinse alt haznede hep bir miktar su kalıyor bu normal mi?

3) kahve çekirdeğini kaç numara öğütüyorsunuz?

Extra) kahveyi köpüklü yapmanın püf noktaları var mı?

Her öneriye açığım teşekkürler.

 
Sorular ilginç.

1) Mokapotunuz bir seferde kaç shot espresso çıkarıyor?
2) İki farklı mokapot kullanıyorum, ikisinde de su kalma olayına rastlamadım. Kahve dolduktan sonra bir süre fokurdama sesi gelmeye devam eder, o ses bitene kadar bekliyor musunuz?
3) Ben Starbucks'tan öğütülmüş alıyorum ama en son öğütürken 4 numarada öğüttüklerini hatırlıyorum.

Ekstra sorunuzun cevabını ben de merak ediyorum. Filtre kahveyi köpüklü yapabiliyorum ama espresso hep köpüksüz oluyor.
  • gzg  (14.12.16 17:39:32) 
1.) Ben de kısık ateşte yapardım, benimki de fokurdardı. Tahmin ettiğin gibi ateş miktarından olabilir, ocağın daha küçük gözünde daha kısık ateşle yaparsan belki yavaş yavaş dolabilir.
2.) Bende su kalmıyordu. Biraz daha tutunca yanıyor mu?
3.) Kahveyi ben kendim öğütürdüm manuel öğütücüde. Numara falan bilmem ama espressodan azcık daha kalın öğütüyordum ben. Tchibo'da falan öğüttürüyorsan eğer onlar bilmiyor pek, espresso için öğütüp geçiyorlar. Yoksa bi öğütücü almanı öneririm Sözen'den. 40-60 lira arasıydı en son.
  • charles montgomery monty burns  (14.12.16 18:00:30) 
elindeki mocha kaliteli degil o yuzden oyle oluyor.

bariletti marka bulursan dusunmeden al.

edit : o zaman 2 ihtimal var, ya mocha cok yeni ya da eski ve filtresini degistirmen lazim
  • matematik koyu  (14.12.16 18:31:24 ~ 19:10:41) 
Cevaplar için teşekkürler.

1) bialetti 3 cup kullanıyorum.

2) bende kahve üst ağızdan çıkmaya başladığı andan itibaren fokurdama başlıyor, yavaş bir şekilde çıkmıyor, ateş en küçüğüm ortasındayken.


3) kahvemi kahhve.com dan aldım çok kalitesiz durmuyor gibi.

4) yanma olayı hiç yaşamadım.

5) bulunduğum yer itibariyle kahve dükkanı yok ne yazık ki acil durumlarda jacops un monarch filtre kahvesini kullansam olur mu?
  • jedijedi  (14.12.16 18:52:31) 
O zaman mumkunse daha kisik ateste biraz daha ucun tut. Jacobs olmaz, cok kalin gelir.


  • charles montgomery monty burns  (15.12.16 08:03:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.