[]

Öğle ne yiyeyim?

Yurtta kalıyorum ve hiç öğün atlamak istemiyorum. 1 hafta boyunca okula gitmeyeceğim. yurdun yakınlarında hiç restoran yok. En yakını 500 metre malum hava soğuk, her gün gidip gelirsem hasta olurum. Öğle yemeğini en sağlıklı ve kalorili nasıl geçiştirebilirim?




 
500 m 5 dk yurumek demek.

Git gel 10 dk disarida kalarak nasil hasta olabilirsiniz acaba? Mont-atki-bere giyince olay cozuluyor.
  • kuehles blondes  (14.12.16 15:37:50) 
İnsan yoruluyor ve üşüyor.Mapsdan baktım 750 m imiş. Abur cubur yemek istemiyorum zararlı, konserve işe yarar mı acaba?


  • atomunicindekiduraganelektrondalgalari  (14.12.16 15:43:50) 
her gün gidip gelirseniz baya baya hasta olur musunuz cidden?

dalga için sormuyorum, merak ettim.

edit. ben yazana kadar konserve demişsiniz bir de, onu bence yapmayın. ve 750 m'yi büyütmüşsünüz gözünüzde ama, hocam 180 kilo falan mısınız?
  • zoque  (14.12.16 15:44:53 ~ 15:45:55) 
hasta olur musunuz bilmem ama kış soğuğunda yurtta kalmayı iyi biliyorum, insanın odadan çıkası dahi gelmiyor. konserve gıdalara yönelebilirsiniz, hazır dolma, fasulye vs. biraz fazla şekerli olabilir ancak mısır-bezelye-ton balığı karışımı bir salata besleyici olacaktır. doyurucu olur mu bilemem ama ufak boy yoğurdun içine elma, portakal vs. dilimleyip onu yiyebilirsiniz.

malesef sağlıklı olsun dediğinizde verebildiğim öneriler bunlar.
  • hasortman  (14.12.16 15:47:07 ~ 15:48:02) 
Hayır zayıfım. soğukta gidiş geliş 1.5km yürürsem. zaten yediğimi yakarım ve yorulurum.


  • atomunicindekiduraganelektrondalgalari  (14.12.16 15:48:08) 
bence çok ince düşünüyorsunuz. babamın köy zamanı anısından bahsedip bitireyim madem. evde soba başında, sıcak odada sürekli oturan büyüklerinin, halsiz hissettiklerinde, hastalanacaklarını düşündüklerinde, üzerlerine bir şey almadan 5-10 dakika dışarda karın kışın ortasında dolaştıklarından bahseder. bir bakıma haklı da bulurum kendisini. ve 750 metre(1,5km) çok bir mesafe değil. evde- yurtta bile defalarca kat ediyorsunuzdur o yolu.


  • zoque  (14.12.16 15:52:20) 
1.5km yürüyüp hasta olacağını düşünüyorsan hiç yemek yeme zaten. Bitkisel hayatta yaşayabilirsin


  • Mcfly  (14.12.16 15:55:03) 
öğlen ne yiyeyim sorusunun cevabı "yürümezsen yeme" şeklinde gelmiş ben şok.

neyse eğer yurtta buzdolabı varsa ki büyük ihtimal vardır, kepekli veya tahıllı ekmek + kahvaltılık malzemeyle sandviç yap bence.
  • freya  (14.12.16 16:21:33) 
Mcfly +1
Insan ne ara bu kadar zayif bir canli oldu yahu?
Hazir sandviclerden al marketten veya konserve.
  • sckxyss  (14.12.16 17:49:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.