[]

idrar yolu enfeksiyonu

galiba ilk kez yasiyorum. tam olarak neremiz agriyinca idrar yolu enfeksiyonundan şüpheleniyoruz, akıntı olur mu?

kisisel, alternatif ya da uyguladiginiz herhangi bir tedavi yontemi var mı?

bu konuyla alakalı başka bir şey söylemek isterseniz duymak isterim.

 
İşemekte zorlanma, dalgada işerken yanma hissi ve böbrek ağrısı diye biliyorum en temel belirtiler.


  • arnold schwarzeneger  (14.12.16 12:19:14) 
genelde işerken yanma, acıma, böyle batma hissi falan birincil göstergesi oluyor. Diğerlerinin hepsi kişiden kişiye değişiyor. Genelde ilaçsız geçmesi zor ama yapılacak en iyi şey bol su için bolca tuvalete gitmek.


  • whoosie  (14.12.16 12:19:59) 
idrar yollarında yanma, bazen kaşıntı ve sık tuvalete gitme ihtiyacıyla ortaya çıkıyor ve tuvaletinizi yaparken de aşırı bir acı ve yanma hissediyorsunuz. alternatif bir tedavi yöntemi yok. hastaneye gidip bu tedavide kullanılan iki antibiyotik var, derecesine göre birini yazıyorlar. ağrınız varsa ağrı kesici yazıyorlar.bir gün içinde hafifliyor zaten, sonraki günler de tedaviyi tamamlamak için devam ediyorsunuz antibiyotiğe. 1 haftalık oluyor genelde. sizin ilave olarak yapabileceğiniz ayaklarınızı ve belinizi sıcak tutmak ve bol bol su içmek.


  • jonestown  (14.12.16 12:21:52) 
benim göbek deliğimin beş parmak altı falan agriyor. bu şekilde sormuştum agriyan bölgeyi.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (14.12.16 12:28:55) 
valla benim hiç idrar yaparken yanma zorlanma gibi belirtilerim yoktu gayet şarıl şarıl işiyordum rahat rahat. ancak bir gece dayanılmaz kasık ağrısı çektim idrar torbasının biraz üstü hatta. nasıl ağrı ama anlatamam acile zor attık kendimizi hayatımda hiç böyle ağrı çekmemiştim. ağladım acıdan. idrar testinde çıktı enfeksiyon ilaç falan düzeldi. bol bol su iç kızılcık suyu çok iyi geliyor şu an bulamayabilirsin ama.

edit: cevabını görünce aynen benimde orası ağrıyordu. kasık dedim ama ilk başta öyle sandığım için onu dedim aslında kasık olmuyor.

www.idraryoluenfeksiyonu.gen.tr
şu resimde bladder yazan yerin azcık üstü ağrıdı benim. oturup kalkarken bile acıyordu ertesi gün.
  • yue  (14.12.16 12:29:43 ~ 12:32:43) 
Sürekli tuvalete çıkma ihtiyacın doğuyosa. Yani tuvaletin geldi sanıyorsun ama aslında yok.
Ayakları üşütünce oluyor bana genelde, cok sık su içmek gerek ileri seviye degilsen.

  • cabiday  (14.12.16 13:01:14) 
cabiday'ın dedikleri + işerken yanma hissi gelmişti bana.

en net çözüm cipro adlı bir antibiyotiktir, hemen geçirir. ama sakın kullanma çünkü bu çok çok zararlı bir antibiyotik çeşidi. ekşide cipro başlığında zararlarını okuyabilirsin.

onun yerine piyeloseptyl diye bir antiseptik var, daha uzun sürede geçirir ama büyük ihtimalle geçirir. onun dışında c vitamini, bol su, bir de üşümemeye çalış. özellikle ayakların hep sıcak olsun.

eğer sistitsen ama çok aşırı bir rahatsızlık duymuyorsan, hafif geçiriyorsan böyle geçer muhtemelen. ama çok ağrın varsa, kan işiyorsan vs doktora gitmeni öneririm.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (14.12.16 13:14:53) 
bende lökosit varmıştı cipro yazmıştı doktor. onu kullanmadım, o sırada zaten dişim ağrıdı 1 kutu augmentim içtim. dün yine tahlil verdim temiz çıktı kalmamış.

bir defa da altı bardak su içip ip atla, çok rahatlıyorsun.

bende sürekli çiş var gibi geliyordu. tuvaletten çıkarken rahatlamıyordum.
  • for day to break  (14.12.16 13:20:28) 
Bol su icmek (civi civiyi soker) ve cis geldiginde (ya da bu his olustugunda) biriktirmeden, hemen o aciya ragmen tuvalete gitmek.

Cranberry ve cranberry suyu inanilmaz iyi geliyor.
Bir de monuril, piyelosepril, purinol vb bunlar da etkili ama elbette doktora danismadan almaman gerekmiyor.

Cipro da kullanma bi suru baska antibiyotik var. doktor yazarsa baska istersin.
  • kuehles blondes  (14.12.16 15:00:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.