[]

fotoğraf makinesi tavsiye

Öncelikle bir haftadır araştırmaya başladım ve aklımda hiç fikir yoktu yeni yeni oluştu. Yarın maaş yattığında direk alabilirim korkusuyla danışmak istedim .Yanlış bir iş yapmayayım.

Bütçe 2500 tl yi geçmeyecek.

Video çekimi için pek kullanmam , genelde portre çekim ve gezilerde kullanırım diye düşünüyorum. Çok ağır olmayacak 1-2 lensle rahat taşınacak bir model.

portre çekimi araştırdığımda lensleri 1000tl civarı olduğundan onuda 2. plana attım 4-5 ay sonra yaza doğru biraz makinaya ve fotoğraf çekmeye alışınca alırım. (tavsiyelere de açığım)

makina olarak araştırmalarım sonunda Olympus OM-D E-M10 Mark II düşünüyorum.
kitli satış fiyatı:

fotografium.com
fotografium.com
12-50mm olanı stokda olmadığından başka yerden bakınca aynı fiyata var
www.fotozeynep.com.tr
Bunda da EZ değil galiba gerçi fotoğraflar aynı .

14-42mm ile 12-50mm arasında nasıl farklar var , ben bakınca boyut farkını görüyorum sadece . Ne amaçla kullanılan lensler bilmiyorum. İnternet de yorumları okuyunca 12-50 mm daha iyi onu alın dedikleri için onu almayı düşünüyorum.
Bide tek tek fiyatlara bakınca

14-42 500tl
12-50 900tl
14-42 ez 900 tl ( makınayla birlikte alınca fiyatı da 350 tl daha fazla)

Fotoğrafçılıktan anlayan arkadaşlar bir fikir verebilir misiniz ?

 
Olympus'dan pek anlamam ama bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışayım.

14-42 pancake lens. Daha minik, haliyle bir takım eksikleri var. 12-50 waterproof ve metal mount'lu diye biliyorum. Görüntü olarak pek fark olmasa da yapı olarak farkları var. Kompaktlık senin için önemliyse 14-42 fazlasıyla yeterli olacaktır. İkisinin de kullanım amaçları aynı.

OM-D II iyi makine ama ben m4/3'dense daha büyük sensörlü makine almanı öneririm. Nedense bir türlü alışamadım m4/3'lere. Fujifilm düşündün mü hiç? Hem daha kompakt, hem daha büyük sensörlü, hem de bence daha şık. Sanırım bu bütçeyle garantili X-T10 ve 16-50 alınabilir.

Bir de, muhakkak sıfır olsun mu diyorsun? İkinci el yada spot düşünürsen piyasada epey garantili Fujifilm'ler var. X-Pro1+güzel lensler veya X-T1+lens alabilirsin.

Ve son olarak, aynasız makinelerin en güzel özelliği manuel, yani eski lensleri kolaylıkla kullanabilmen. Ne alırsan al, aliexpress'den alabileceğin 5 dolarlık bir adaptör yardımıyla 100 liralık lensleri makinende kullanabilirsin. Yani ne alırsan al, bir adaptör edinip çok para yatırmadan bir portre lensi edinmeni öneririm. En basitinden 100 liraya mal edebileceğin bir Helios 2/58mm veya 150 liraya mal edebileceğin Canon FD 1.8/50mm sana hem çok güzel sonuçlar verir, hem de fotoğrafı daha kolay öğrenmende yardımcı olur.
  • charles montgomery monty burns  (14.12.16 12:58:57) 
@charles montgomery monty burns
2. eli makinede düşünmüyorum , güvenemiyorum (tanıdığım biri olsa anca alabilirim sanırım)
olympus sitesinden incelemiştim 12-50 toz gecirmez donmaz filan özellikleri var- 12-42 nin pahalı olan versiyonu baya kuccuk ama paramın yettiği versiyonu kucuk ama çok küçük değil. 12-50 ye daha yakınım

x-t10 a hiç bakmamıştım şimdi araştırıyım
Lens olayını hiç öyle düşünmemiştim. Makinayı lensiz alıp - lensi dışardanda alabilirim ozaman dönüştürücü ile .

teşekkur ederim cevabınız için
  • bnmzz  (14.12.16 13:25:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.