[]

İngiltere'ye para gönderme

Günaydınlar,

Enpara vadesiz hesabım var. İngiliz bir bankada bulunan bir hesaba para göndereceğim. Enpara işlem başına 18 lira alıyormuş. Karşıdaki bankanın benden ücret kesintisi yapıp yapmayacağını nasıl anlarım?

Ayrıca karşı banka ücret kesintisi yaparsa karşıdaki adamın eline olması gereken miktarın aşağısında mı bir para girişi olur, yoksa ücret benim hesabımda kalan- gönderdiğim para dışında- paradan mı kesilir?

Yardımınız için teşekkürler.

 
Bu konuda çok fazla soru geliyor. Bankanıza talimat verirken şöyle bir seçeneğiniz var. İnternet bankacılığında da var mı bilmiyorum ama bir SWIFT mesajında masraflar ile ilgili alan 71A alanıdır. Bu alana 3 tane kod gelebilir. Alıcı ile ilişkiniz/anlaşmanıza göre birini talep edin/seçin bence.

SHA: masrafları paylaşmak, yani SHARE kısaltması. gönderen banka masrafını kendi müşterisinden, alıcı banka kendi müşterisinden alır. Standart olarak bu kod yazılır mesajlara. Örneğin 1000 sterlin gönderdiniz, Finansbank hesabınızdan masrafını alır. Ek olarak muhabir banka masrafı çıkarsa bunu da sizden alır (genelde pek çıkmaz). 1000 sterlin karşıya ulaştığında, karşı banka masrafını bu tutarın içinden tahsil edip kalanı alıcıya yansıtır, veya bu tutarı tam geçer ama vadesiz hesabından masrafını keser. kesmeyebilir de, keyfine göre.

BEN: Masrafları alıcı üstlenir, yani BENEFICIARY kısaltması. Hem gönderen banka, hem de alıcı banka masraflarını alıcıdan tahsil eder. Bu gönderilen tutarın içinden olabileceği gibi sonradan talep de edilebilir. Siz 1000 sterlin gönderdiniz diyelim, Finansbank hesabınızdan 1000 sterlini alır, içerisinden 20 sterlini keser gelirlerine aktarır, kalan 980'i karşıya gönderir ve der ki ben içinden 20 sterlin masrafımı aldım. karşı banka da bundan sonra kendi masrafı için SHA kodundaki olduğu gibi bir süreç izler.

OUR: Masrafları gönderici üstlenir. Özellikle tutarın net gitmesi gerektiği durumlarda, kredi ödemesi, fatura ödemesi, sınav başvurusu falan gibi durumlar için kullanın. Hesabınızdan 1000 sterlin çıkar, Finansbank buna ek olarak 20 sterlin daha tahsil eder. Toplamda 1020 çıktı yani sizden. Karşı banka bu mesajı OUR kodu ile gördüğünde masrafını tutarın içinden almaz, alıcıya net olarak 1000 sterlini geçer ama Finansbank'a mesaj çeker benim masrafım şudur diye, Finansbank da bu tutar kadar sizden masrafı alır ve karşı bankaya yollar (önceden anlaştıkları standart bir tutar var ise Finansbank hiç bu mesajı beklemeden standart tutarı da sizden alır ve karşı bankaya yollar) karşı banka da 30 sterlin talep etse veya anlaşmaları bu şekildeyse toplamda sizden 1050 çıkar ve alıcı tutarı net alır.
  • givemesomesubstance  (14.12.16 10:08:26 ~ 10:11:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.