[]

yaşanacak şehir

Durum şu, Kayseri'de liseyi okuduktan üniversite için Bursa'ya gittim, okul bitti Kayseri'ye dönmek istemediğimden erkek arkadaşımın peşinden Ankara'ya taşındım, tabi ki ayrıldık ama ben Ankara'da güzel bir çevre edindim, bankada göreve başladım ama Ankara olmadı Konya'ya geldim, 2 senedir burada her güne lanet ederek yaşıyorum ve bu ay tayin hakkım oluşuyor, annem babam bu esnada ayrıldı, annem Kayseri'de tek başına yaşıyor babamsa Rize'de, ben Kayseri'ye annemi yalnız bırakmamak için tayin istemeyi düşünürken o bana sen burada yaşayamazsın daha kafa dengin insanların bulunduğu bir şehri seçmelisin dedi, onunla biraz konuştuktan sonra dank etti, oraya gittiğimde de bir süre sonra pişmanlık yaşayacağımı düşünüyorum, ama nerede yaşayabilirim? Bursa bildiğim bir şehir, severim de, Yalova, Ankara arkadaş çevremin olduğu bildiğim şehirler, Kayseri'de annem var, ben ne yapacağım şimdi, o kadar dağınık bir hayat ki, herkes dört bir yanda, Konya da ev+faturalar 1.000 TL, Kayseri de böyle bir derdim olmayacak, ama hiç arkadaşım yok, Eskişehir diyorum ama bir kere bile görmedim, göz önünde bulundurulacak şartlar ne olmalı, yalnızlıktan çok ama çok bunaldım, annemle güzel bir şehir de yaşamayı çok isterdim ama işi onu bağlıyor, böyle bir durumda ne dikkate alınmalı, ilerisini de düşün diyorlar, illa evleneceksin kafa dengi bir erkek Kayseri de bulamazsın diyen bile oluyor, haklı aslında, göz önünde neler bulundurulmalı ben ne yapmalıyım




 
ankara derim. eskişehirde bi bok yok


  • cekilmis gayfe  (13.12.16 23:19:39) 
bursa/nilufer iyidir


  • yons  (13.12.16 23:22:04) 
Ben izmir e geldim, bence burda yasanir


  • balpolen  (13.12.16 23:35:21) 
bursa ve ankara'da 10'ar yıl yaşamış biri olarak tavsiyem, sanatsal etkinlikler, konserler, olanaklar çok ilgilin çekmiyorsa: Bursa, hem yaşamak hem de insan kalitesi ortalama olarak Ankara'dan iyidir.

Bir de tabii insan samimiyeti Bursa'da zayıf Ankara'ya göre, bu kültüre sıcak bakmıyorsan çok samimi arkadaş bulmakta zorlanırsın.

Bursa Ankara'dan daha temiz ve daha düzgündür. Toplu taşıma Bursa'da çok çok daha iyi.

Ankara, Bursa'yı geçtim, Türkiye'nin en pahalı şehri.
  • gezegen olan pluton  (13.12.16 23:37:03) 
Göz önünde insan faktörünü bulundur. Bursa'nın muhafazakar bir il olduğunu düşünüyorum. Ben Bursa'yı pek sevemedim. Ankara sevdiğim bir il. Bence orada yaşanabilir. Ben olsam İzmir'e giderdim ama o seçenek dışı gibi senin durumunda.


  • dissendium  (13.12.16 23:44:23) 
Maaşın Eskişehir ve Ankarada eşit olacaksa Eskte yaşanır. Ev kiraları ve ev fiyatları ucuz hala. Küçük yalnız. Bursayı düşünmezdim bile. Ankaraya geçerdim sanırım.


  • glamdr1ng  (13.12.16 23:44:54 ~ 23:51:58) 
eskişehir güzel ortamın varsa çok güzel bir yer. ucuz da. konya iğrenç. kaç kurtul bir an önce. kayseriye hiç gitmedim ama konyadan çok farklı olduğunu sanmam.
diğer bir seçenek izmir olabilir bence.

  • sanguine mcqaer  (13.12.16 23:48:23) 
Bursa da kiralar uçtu. Toplu taşıma tıklım tıklım ve pahalı.elimde olsa durmazdim sanırım.


  • brnbrs  (14.12.16 07:43:26) 
Bursa ve Ankara'da yaşadım, Eskişehire sık sık gidiyorum. bence Eskişehir.


  • yue  (14.12.16 08:35:49) 
Bursa pahalı şehir, özellikle son zamanlarda berbat bir trafiği var. Yaşanacak yeri sadece nilüfer, gerisi hem çok muhafazakar hem de trafik+ hava kirliliği malum. ev + faturalar 1.000 tl yi hayli hayli geçer. Genede ben bir bursalı olarak severim, bekar biri olarak benim için tek yaşanası yeri görükle, 7/24 hareketli ama şehire uzak araba şart.

Son olarak eğer soğuk -ama çok soğuk- gözünü korkutmuyorsa senin yerinde olsam eskişehiri seçerdim.
  • zikardo  (14.12.16 15:23:44) 
ankara-izmir

olmadı eskişehir-mersin gibi yerler.

(mersin'e hiç gitmedim ama oradan çıkan insanları biliyorum)
  • kupigometa  (14.12.16 15:28:23) 
erzurum


  • ya ben lan neyse  (14.12.16 15:31:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.