[]

Nasıl düşünüyorsunuz?

Bazen okuduğum şeyler hakkında hiçbir fikir yürütemiyorum, olayları yorumlayamıyorum. Ve neyi nasıl düşünmem gerektiğine dair bile olsa bir fikir yürütemiyorum.
Soru şu:
Nasıl düşünüyorsunuz? Düşünsel becerilerinizi nasıl elde ettiniz? Bunun bir yolu var mı?


 
okuduğum şeyler için her ne olursa olsun sonuna kadar okumaya çalışıyorum her şey anlamasam da. daha sonra merak ettiğim yerlerini araştırıp tekrardan okuyorum, soru işareti kalmıyor pek böyle.

neyi nasıl düşüneceğini sen seçersin, düşünmekten kastın nedir mesela?
  • bunaldım a dostlar  (13.12.16 22:07:05) 
sanmıyorum düşünsel beceri elde edilecek bir şey olsun. konu hakkında en ufak bir uzmanlığım olmasa da daha önce karşılaştığımız şeyleri kullanarak yeni fikirler oluşturabiliyoruzdur diye düşünüyorum.

ayrıca sahip olduğun problemi bir başkası farkedip duyuru açmadıysa, bu cümleleri sen kurduysan sen zaten düşünebiliyorsun.
  • ron dennis  (13.12.16 22:10:48) 
Geçmişte aldığım ayarlar var. Muhtelif konularda. Onları hatırımda tutarak yaklaşıyorum yeni konulara. Safsataya düşmemek için de şu tip kaynakları kullanıyorum:
nodrylight.wordpress.com

  • kargn  (13.12.16 22:22:48) 
a-aa düşünsel beceri sorusu sorulmuş ve kimse matematik dememiş.

matematik. çünkü analitik düşünme becerisini geliştirir. bu yüzden matematikten 1 net fen de 1 netten çok daha önemlidir (hala böyle mi bunun katsayıları?)

kendi sırrım ise (sır denebilirse eğer) aristotales okudum lisede ve üniversitede, hayatım değişti. bir konuyu ele alırken konuyu bölünebilecek en küçük detaylara bölüp ele alıyor ve bu detaylardan genelleme yaparak sonuç çıkarmaya çalışıyor (tümden gelim-tüme varım).
akranlarım ile aramda en büyük farkı aristotales okumak yaratmıştır. he tabi işi abartıp detay manyağı oluyor insna. her konuda küçük detaylara odaklanmak insanı bazen ufak zevklerden mahrum ediyor ama olsun.
  • lucky strike  (13.12.16 22:33:56) 
Critical thinking


  • yons  (13.12.16 23:20:37) 
Yolu var, klasik felsefe okuyun, platon mesela, çok faydasını görürsünüz.
"Bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir" sözü dalgasına söylenmiş bir söz değil. Bazı konularda hiçbir fikir yürütememeniz çok iyi ve de olması gereken birşey aslında, çok kısıtlı bilgiyle yanlış fikir sahibi olmaktansa bilmediğini, anlamadığını kabul etmek daha iyidir, bu şekilde doğruya daha yakın olursunuz.

  • mikro patlama  (13.12.16 23:39:42) 
zeqam sayesinde dusunuyorum.


  • eksimeksi  (14.12.16 05:04:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.