[]

Kediler hakkında iki soru

Eylül başında doğmuş ve Ekim başından beri bende olan iki yavru kedim var. Biri dişi, biri erkek, kardeşler.

1) Dişi olan zaman zaman erkek olanın karnını emiyor, böyle annesinin memesini emer gibi. Birkaç kez emerken yakaladım, bazen de erkeğin karnının ıslak olmasından anlıyorum. Bir derdi mi var acaba? Daha bir aylıkken anneden ayırmamız kötü mü oldu? Bir aylıktan beri kuru mama ile besliyoruz, mutlu görünüyorlar genel olarak.

2) Şu anda 3.5 aylık oldular. Bunlar ne zaman çiftleşme dönemine girerler? Birbirleriyle çiftleşecek bunlar değil mi? Daha fazla kedi istemiyoruz. Doğrudan kısırlaştıralım mı yoksa bir seferlik çiftleşmelerine izin verelim de öyle mi? (yavruları sahiplendirmeyi deneriz) Hani hayatı boyunca hiç çiftleşmeyecek olmaları acımasızlık mı olur acaba diye düşünüyorum... Bir de bahçeli bir evde, genellikle bahçede yaşıyorlar, eve az alıyoruz. Ev de ana yolun dibinde. Erkek çiftleşmek için kaçıp araba altında kalmasın da istiyorum...

 
Genelde erkek önce aktifleşir, dışarıdan koku alması yeterli erkek için. O yüzden altı ayken falan kısırlaştırıyorum ben. Aynı durum başımda şu an, iki ay içinde erkeği yılı geçmeden dişiyi kısırlaştırıcam, daha önceki tecrübelerim hep acı çünkü.


  • kargn  (13.12.16 21:55:00) 
1- yavru kedilerin en az 2 ay anne sütü emmesi gerekir, yoksa hem gelişim açısından sıkıntı olur hem de böyle davranış sorunları olur. yazık yavrularım anneden çok erken kopmanın travmasını yaşıyor :(

2- kedilerde kardeş kavramı yok, 5-6 aylık civarı çiftleşmeye başlarlar. ayrıca annelik/babalık kavramı da yok. daha fazla yavru istemiyorsanız kızgınlığa girdiklerinde ayrı odalara alacaksınız, ya da dişi kediyi 6 aylık civarı kısırlaştıracaksınız (Gerçi biraz erken ama kısırlaştırılıyor, en iyisini veteriner bilir)
  • bir nick var benden iceri  (13.12.16 21:57:16) 
bizim büyük kedi de yapardı o emme işini. bi zararı olmadı. sonra bıraktı.

hatırladığım 6 aya doğru başlıyor. kısırlaştırın çiftleştirmeyin. yavruları sahiplendirmek dert. bakamayacak olan insanlara denk gelebiliyor. "o duyguyu bir kez tatmalı" çok insana has bi kafa. gerek yok.
  • aşksız prens  (13.12.16 22:01:11) 
1. E 1 aylıkken ayırmanız kötü olmuş tabi ki, çok erken. En az 1buçuk 2 ay daha emmesi lazımdı o hayvanların. Emme meselesi bununla bağlantılıdır muhtemelen ama sıkıntı yaratacak bir davranış değil iki taraf için de.

2. Tabi ki kısırlaştırın. Acımasızlık falan değil, çiftleşmek hayvanlar için bize ifade ettiği anlamı ifade etmiyor. 15-20 saniyelik iş. Ayrıca dişi kediler için de can yakıcı. Yavruları sahiplendirmeyi denersiniz bi sürü yavru olursa yuva bulamazsınız, onu da söyleyeyim. Sahiplendirme işi o kadar kolay değil. Buna ek olarak zaten yuva arayan binlerce onbinlerce kedi var, bunlara birkaç tane daha eklenmesine hiç gerek yok. 6 aylık olduktan sonra veterinerle görüşün kısırlaştırma işini. Erken diyebilir, zamanı gelmiş de diyebilir. Uygun bir zaman belirler operasyonu yaptırırsınız ona göre.

Ha bir de birini kısırlaştıralım yeter gibi bi düşünce oluyor genelde iki kedi bakanlarda. O da çok yanlış. Bir taraf rahatken diğer taraf kızgınlığa girince epey ıstırap çekiyor ve diğer kediyi çiftleşmek için zorlayabiliyor. Dolayısıyla kesinlikle kısırlaştırın, kesinlikle ikisini birden kısırlaştırın.
  • buff  (13.12.16 22:18:22) 
benim iki dişi kedim var anne-kız. hiç ayrılmadılar. küçük olan 4 yaşına girdi, hala ara sıra annesinin memesini emiyor. yani biz de inanamıyoruz ve gerçekten komik duruyorlar ama refleks bu sanırım, kendinizi üzmeyin annesinden erken ayrdık diye.


  • istanbul kanatlarimin altinda  (13.12.16 22:29:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.