[]

aşırı bal yiyorum

neredeyse her sabah kahvaltıda ortalama bir kasenin 4'te 1'i (bazen 3'te 1'i, ekmek tazeyse dayanamıyorum :D) kadar bal yiyorum ekmeğe bandırıp. bunun bir zararı olur mu? yedikten sonra aşırı tatlı ağırlığı hissetmem dışında herhangi bir şikayet yaşamadım şu ana kadar.

ortalama kase dediğim şeyin boyutu: www.maxikarizma.com


 
Katkılı, glikozlu, olmasından fazla şekerli bal ise sıkıntı olur. Dİğer türlü balın zararı yok. Afiyet olsun.


  • empty man  (13.12.16 16:45:09) 
yarardan çok çok fazla zararı olduğu için yeme.


  • candanag  (13.12.16 16:51:00) 
Bal büyük oranda fruktoz barındırır, fruktoz karaciğerde direkt yağa dönüşür. O da kilo yapar insülin direncini geliştirir. Bal saf bal olsa da bi şey değişmez şeker şekerdir.


  • angelus  (13.12.16 17:01:36) 
babam tek başına yılda 45-50 kilo arası bal yiyiyor.

ama ağzına başka tatlı sürmez. pekmez falan da yer ama pastanede ya da evde yapilmis tatlilar vb yemez. yıllardır böyle. bir sorunu yok.
yaş 65+
  • balik kraker  (13.12.16 17:14:17) 
kavanozun uzerindeki degerlwri bir oku. glikoz miktarina bir bak. dogal bal yemedigin icin bence iyi bir sey yapmiyorsun.


  • sparkle kiddle  (13.12.16 17:49:51) 
çok yararlı olduğunu sanmıyorum. bi doktora sorun isterseniz test yaptırıp.

bu arada bal diyince aklıma şu geliyor gülüyorum :D
www.youtube.com
  • kurnaz  (13.12.16 17:52:24) 
Bal, dünyadaki en yararlı şeylerden biri. Yemeye devam.


  • _goddard_  (13.12.16 18:36:35) 
Babam 30 senedir dediğinden fazla yiyor turp gibi. Ama tıbbi destek almak lazım


  • mr2alp  (13.12.16 20:27:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.