[]

Amsterdam

Ocak sonu gidiyorum. Paristen tren ile geçeceğim büyük ihtimal. (uçak dahamı iyi olur acaba?)
Ne yenir, nerelere gidilir, toplu taşıma için bilet mi kart mı ne alınır?
magic mushroom filan denerim tabi. (nerden bulunur?)
Tecrübeleriniz bilginizi paylaşın gari, sevaptır.

 
Toplu taşıma ve bedava müze girişleri için I Amsterdam Card iyidir : www.iamsterdam.com
Magic mushroom kafasını hiç dert etme, zaten red light'ın oralara doğru gittikçe sağda solda bir sürü dükkan göreceksin. (Oralara gitmesen bile var her yerde)
Kek falan deneyecek olursan, benim tavsiyem çok kalabalık, tribe girecek ortamlarda bulunma, mümkün mertebe, huzurlu sakin yerleri seç. (Sakin parklar, çok kasarım diyosan otel odası)
  • quaker  (13.12.16 10:45:53 ~ 10:46:12) 
Ucakla gecemezsin. Otobus en ucuz yolu. Pek konfor duskunlugum yok, ucuz olsun diyorsan otobus. Megabus diye bir firma var. Magic mushroom'i aramana gerek yok, her yerde karsina cikar.


  • stavro  (13.12.16 11:11:32) 
Tren daha iyi olur. Şehir merkezinden şehir merkezine olduğu için, çok çok büyük ihtimalle daha hızlı gidersiniz. 3 saat civarı sürüyor. Bileti erken alırsanız daha ucuz olur.

Tek başınıza gidiyorsanız ve kendinizi bilmiyorsanız(yani bünyenin nasıl tepki verdiğini vb.), herşeyi hemen denemeyin derim. Biraz kendini bilme meselesi bu işler.

Kalacak lokasyona bağlı olarak toplu taşıma kullanmana gerek olmayabilir, şehir yürüyerek bi baştan diğerine aşağı yukarı 1 saat zaten. Gerek olacaksa da müzeleri de gezmeyi planlıyorsanız quaker'in dediği karttan edinin. Yoksa tek seferlik 2.3€, günlük 7€ gibi bir şey olması lazım ulaşımın. Daha fazla günlük opsiyonlar da mevcut, ama dediğim gibi ulaşım ihtiyacı olmayabilir, boşa para harcamış olabilirsiniz.

Müzeler için şahsen Van Gogh Museum ve Anne Frank Huis'i öneririm. Geri kalanlarına dair çok bir bilgim yok. Bence Heineken Experience o kadar parayı haketmeyen bir müze, daha iyileri muhakkak vardır.

Ne yenir sorusuna gelince, neler yediğine göre değişir. Kahvaltı için Toastable'ı öneririm, herkese hitap eden tostları mevcut. Geri kalanına dair öneride bulunamayacağım, foursquare imdada yetişir muhtemelen.

Ocak sonunda hava soğuk olacaktır, açık havada zaman geçirmek problem olabilir, ona göre kıyafet götürmelisiniz.

Daha önceleri Amsterdam'da bulunmuş ve henüz 2 hafta önce Amsterdam'dan dönmüş birisi olarak naçizane gözlemim, Amsterdam rahat insanların yeri, siz de istediğiniz kadar rahat olabilirsiniz.
  • saygilarefendim  (13.12.16 11:15:24) 
amsterdam'a özgü bir yiyecek yok pek aslında. arjantin restoranları var, denenebilir.

müze olarak van gogh fena değil, heineken'e gitmiştim ben bi de. heineken için önceden internetten bileti almıştım.

ben sadece havaalanına giderken ve gelirken toplu taşıma kullandım, onun dışında yürüyerek gezdim hep. ama kışın yürümek nasıl olur, bilemiyorum.

smart soplar'da magic mushroom satılıyor. ilk defa deneyeceğini falan söylersin, hafif olanından öneriyolar zaten. ben başta en hafifinden denemiştim, gayet güzeldi. sonraki gittiğimde bi üstünü denedim, baya psychedelic moda girdim, gözümü kapattığımda acayip şekiller görüyodum falan, onu çok sevmedim. bi de açık havada yemek daha iyi mantarı, vondel park uygundur.

onun dışınca güzel coffee shoplar var. de dampkring güzeldi mesela, ben orayı sevmiştim. başta hafif şeyler takıl. sabah direk coffeeshop'a girmiştik. arkadaşım pert oldu. bizim kafa iyi olduğu için bişey de yapamadık. görevli geldi anladı, bi tane sıvı verdi içmesi için, direk kusmaya başladı sonra falan.

harlem tarafı da güzel diyolar ben gidemedim. biraz uzak kalıyor. o tarafı da bi araştırabilirsin.
  • contavolta  (13.12.16 11:40:46) 
biz de paristen trenle geçmiştik. trenler çok rahat ve tren yolunda çok güzel manzaralar görüyorsun, özellikle belçikadan geçerken.

mantarlar, tepesinde mantar tabelası olan dükkanlarda satılıyordu en son. birkaç çeşidi var. satıcıya sor "hangisinden alayım" diye, o sana sorular sorup sana ne uygunsa onu veriyor zaten. bizim aldığımız yer öyleydi en azından. 5 farklı seviye mantar vardı, bize 3.seviye olanından verdi. kişi başı 10 gram yedik. (bu biraz az mesela. 15-20 gr. yeniyor sanırım genelde ama biz biraz korktuk) ama bize yetti ve çok keyifli geçti.

mantarcının (!) bize verdiği tavsiyeler:
-mantarı yemeden 2 saat önce çok ağır ve yağlı vs olmayan, mideyi yormayacak bişeyler ye, karnını doyur. bir daha bişey yeme.
-mantarı yavaş yavaş bitir. hepsini birden bi anda alma.
- yanında bitter çikolata bulundur. çok yükselirsen arada ondan ye.
- kendi kötü hissedersen ve tripten çıkmak istersen c vitamini al. taze sıkılmış portakal suyu iç mesela baya normale dönüyorsun.
- alkol içme.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (13.12.16 11:46:19) 
magic mushroom'u smart shoplardan bulabilirsin. 5 çeşit mantar var. Orada zaten sana anlatır adam etkilerini kafana yatanı alırsın. Aldıktan sonra trafik olan ya da kalabalık yerlerde dolaşmanı tavsiye etmiyorum. Gir vondelpark'a yaşa kafanı. Gezi olarak giethoorn ve Zaanse Schans'ı görmeni isterim çok güzel köyler. Meydan'dan her yarım saat başı otobüs kalkıyor bu köylere.


  • valimutlubenmutlu  (13.12.16 12:04:40) 
gec gordum, cevap verilmis zaten ama yine de yazayim.

tren 3 saat civari suruyor ama sehir merkezine inildigi icin daha avantajli dogal olarak. ulasim icin en mantiklisi sureli kartlar. 72 saate kadar kart alinabiliyor, eger daha uzun sure kalinacaksa 7.5 euro verip ov-chipcard almak ve doldurmak mantikli.

yeme icme olayi beklentiye bagli. yerel yemek yok. dunya mutfagi istenirse pijp taraflarinda cok fazla yer var farkli farkli. ucuza karnimizi doyuralim derseniz febo ya da albert heijn'da bulunan sandvicler. hatta abnb de vs. kalacaksaniz, mutfak varsa direk albert heijn'dan gayet lezzetli hazir gida ( pizza, mikrodalga yemegi vs. ) alip yapabilirsiniz kolaylikla.
bunun disinda et icin canibale royale, deniz urunleri icin sea food bar, hamburger icin burgermeester, burger bar iyidir.

magic mushroom olayina gelince, yasal olarak mantar satisi yok. tepesinden mantar olan dukkanlar ( smartshop ) truffle satabiliyor sadece. etkisi mantara benzer olsa da bir magic mushroom degil. bazi smartshoplar hala tezgah altindan magic mushroom satisi yapiyor. Truffle lar etkisine gore siniflandirilmis durumda. eger daha once denemediyseniz mantar yerine 3-4 yildizli truffle denemek daha mantikli. tecrubesiz birisini mantar yorabilir.
  • whisky  (27.12.16 18:29:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.