[]

Beşiktaş'taki patlamada ölenler?

Aklıma bişey takıldı. patlamada ölen insanlarımıza şehit diyoruz. islamiyete göre şehitler yıkanmadan defnediliyor diye biliyorum. bu patlamada ölen polis ve sivil vatandaşlarımız yıkanmadan mı defnediliyor?

biraz google'da araştırdım. şehidi kamil olanlar yıkanmadan defnediliyormuş. bununsa 6 şartı varmış. bu 6 şartı sağlayanlar kanlı elbiseleriyle gömülür diyorlar.

ölen insanlarımız için bu şartları sağlayıp sağlamadığına bakılıyor mu?

(Şartları merak edenler için:
-Müslüman olmak,
-Akıllı olmak,
-Bâliğ olmak,
-Cünüp olmamak,
-Vurulmanın akabinde hemen ölmüş olmak. Vurulduktan sonra, ölmeden önce, yeyip içer, tedavi görürse, vurulduğu yerden başka tarafa taşınırsa veya üzerinden bir namaz vakti geçecek kadar yaşarsa, kâmil şehidlik kısmından çıkar. Uhrevî şehîd olur.
-Öldürülmüş olmasından dolayı, öldüren kimseye kısas icab etmek. Yani, kasden öldürülmüş olmak.)

kısacası nasıl bir yol izleniyor?

 
15 Temmuz'dan beri (terör ile) ölen herkes şehit kabul ediliyor, AKP'nin duygu sömürüsü yaparak götünden uydurduğu bir şey. Boşu boşuna sormuşsun yani bütün bu soruları.


  • awareim  (13.12.16 10:35:41) 
kendi kafalarına göre şehit diyorlar. yol falan izlenmiyor.


  • sutlu nescafe  (13.12.16 10:44:45) 
duygu sömürüsü +1. bu kadar ölümün üzerine yapabilecekleri tek şey "güzel öldüler" diyebilmek; ailelerin ufak da olsa hesap sorma ihtimaline karşı her zaman yaptıkları gibi dini kullanıyorlar.


  • baba jo  (13.12.16 10:48:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.