[]

yer fıstığı ve süt

1-) çay tiryakisiyim, her akşam mutlaka içerim. bunun yanından aburcuburu kaldırdım. geçenlerde yer fıstığı aldım 2 kilo. her akşam 1 avuçtan biraz fazla (kabuksuz hali) yiyorum. yağlanma yapar mı? bildiğim kadarıyla sağlıklı yağ ve protein kaynağı yer fıstığı.

2-) bazen geceleri sütü hafif ısıtıp kazein proteiniyle karışıtırıp içiyorum. sütün içindeki laktoz denilen şeker korkulacak bir şey mi? sütün 100 gramında 10 gr. şeker var diyor şok oldum.


 
1- yapmaz
2- değil

az miktarda yiyip/içtiğin varsayıyorum.
  • cekilmis gayfe  (13.12.16 09:11:19) 
Yerfıstığının 100 gramı 600 kalori civarı, günlük aldığın kaloriyi aşarsan yağlanırsın. Onun dışında yerfıstığı çok da sağlıklı yağ barındırmaz bolca omega6 barındırır. Omega6 iyi bir yağ asidi değil.

Laktoz hassasiyetin varsa ishal olursun.
  • angelus  (13.12.16 09:56:46) 
@angelus, hep demez miyiz aldığımız kalori değil kalorinin nereden geldiği önemli diye? değiştirdik mi onu da ne oldu?


  • yazar yazmaz yazan yazar  (13.12.16 09:59:42 ~ 09:59:50) 
yazar yazmaz yazan yazar; O dediğimiz toplam makroyu nereden alıp almadığınla alakalı. Yani doğru kaynaklardan alıyorsun diye sonsuz yemek yemek diye bir şey yok. Misal "Sen günlük kalorini aşma da istersen baklava ye kilo almazsın" derler, öyle bir şey olmadığını anlatmak için söylüyoruz onu. Yanlış kaynaklardan ihtiyacının altında kalori alırsan, kilo alırsın; doğru kaynaklardan ihtiyacından fazla kalori alırsan, yine kilo alırsın.


  • angelus  (13.12.16 10:09:58) 
gün içinde ne yediğiniz ile alakalı. günlük yağ alımını yapmanız lazım zaten, yer fıstığı, badem, ceviz, fındık ya da bazen salataya ilave eklenen ekstra yağ, mayonez, farketmez, ancak elbette besin değeri en yüksek oladan yana tercih kulanmak sağlık açısından gereklidir. o nedenle günlük beslenme düzeniniz nasıl bilmiyorum ama gün içinde çok aşırıya kaçmıyorsanız günde bir avuç civarı yer fıstığı kilo aldırtmaz. ayrıca yağ olarak kalitesi ne olursa olsun, yer fıstığı kuruyemişler içinde en yüksek proteine sahip yemiştir. bu nedenle özellikle sporcular yer fıstığı ezmesine yüklenir genelde. yani yine de faydalıdır.


  • vejeteryanvampir  (13.12.16 10:50:18 ~ 11:10:55) 
@vejeteryanvampir, kahvaltıyı kaldırdım bu aralar 2 öğün yiyorm. öğle: çorba, sabze yemeği, 5-6 kaşık bulgur. akşam: brokolili tavuk sote. haftada 3-4 gün düzenli spor.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (13.12.16 11:11:18) 
ek: şurdan kuru yemiş ve tohumların besin değerini kıyaslayabilirsiniz mesela: www.google.com.tr

süt için ise, şeker oğal sütten geldiği için zararlı değil çok aşırıya kaçmadıkça. eklenti/rafine şekerden uzak durun (örneğin meyveli yoğurttaki eklenti şeker) en önemlisi o.
  • vejeteryanvampir  (13.12.16 11:23:06) 
şimdi mesajınızı gördüm, tabii kadın mısınız erkek misiniz bilmiyorum, boyunuz, kilonuz vs bunlar hep önemli şeyler ama her halükarda özellikle protein açısından yetersiz gibi geldi, yumurta, peynir de ekleyin en azından. ama her halükarda beslenmenize yağ eklemeniz lazımmış, kuruyemişi abartmadıkça (söylediğiniz biçim abartı değil) yiyin bence.


  • vejeteryanvampir  (13.12.16 11:26:17 ~ 11:29:03) 
Yer fıstığının kuruyemiş değil bir bakliyat cinsi olduğunu ve phytic acid (fitik asit) ve lektin içermesi sebebiyle literatürde tamamen sağlıklı olmadığı yönünde tartışmaların da mevcut olduğunu unutmamak gerek.


  • candanag  (13.12.16 11:52:47) 
Çiğ kuruyemiş tüketmeniz her zaman daha sağlıklıdır. Kavrulmuş işlenmiş kuruyemiş de yüksek kalori bulunur.


  • gozu acik sevisen yahudi  (13.12.16 12:18:15) 
çiğ zaten. kabuklu ve tuzsuz.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (13.12.16 13:04:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.