[]

şu facebook konusuna biri el atsın artık!

dışarıdan profil fotom, neyin hayranı olduğum görünüyor. gizlilik ayarlarının basmadığım yeri kalmadı. arkadaşlarım görünmüyor sadece, onu halledebildim.

dünya güzeli değilim, lakin kız fotosu gören ekliyor, kendince ilginç bulduğu hazır mesajlardan yazıyor. arama kısmını kısıtladım, "arkadaşlarımın arkadaşları" yaptım. lakin bu durumda, dışardan aranıp bulunamıyorum, bu da kötü oluyor.

aramayı herkese açık yapayım, ama kimse profil fotomu görmesin. bu mümkün değil mi? salak mı bu facebook?

ps: ekşide ve duyuruda bu konu konuşulmuş, ama ben kesin bir cevaba rastlayamadım. guru'ya da soramadım, bunalmıştır bu sorulardan deyü.

 
profil fotoğrafı gizlenmiyor, arkadaş ekleme butonunu kaldırın veya arkadaşınız olmayanların size msj göndermesini de engelleyebilirsinz.
profilinizi sadece arkadaşlarınız ve arkadaşlarınızın arkadaşları görecek şekilde ayarlayın. ben önüne öyle geçebildim.
ya da kesin çözüm, profil fotoğrafınızı tamamen kaldırın. gerçi bu sefer de kız adı olduğu için atlarlar eğer adınız unisex bir isim değilse.
..ya da kedi, maymun fotoğrafı falan koyun profilinize :)
  • aithra  (21.12.09 10:22:07 ~ 10:24:44) 
Profil fotosunu gizleyemezsiniz. Facebook özellikle son dönem yaptıkları gizlilik ile ilgili değişikliklerinde nelerin gizlenemeyeceği hakkında ayrıntılı bir açıklama yaptı. Benim önerim, durumdan rahatsız ve şikayetçiyseniz profil fotosu kullanma sevdasından vazgeçmenizdir. Konuyla alakasız bir avatar kullanıp fotoğraflarınızı da fotoğraf albümünüze saklarsanız sorun hallolur (eğer isim olayını çözdüyseniz).
Yeni bir profil fotosunu avatar veya grafik olarak, vs. yükleyin. Son fotonuz bu olacağı için arama sonuçlarında görünecek olan budur. Profil fotoğrafları albümünü kısıtlı kullanıma ayarlarsanız diğer fotoğraflarınız görünmeyecektir, bakanlar sadece bu avatarı gördükleriyle kalacaklardır. Nasıl, iyi mi? Bence evet.

  • ytse jam  (21.12.09 10:31:32) 
privacy settings'te profile information kısmında photo albums'ün karşısında edit settings tıklandığında ilk çıkan profile pictures'da who can see this'i customize'dan only me yaparsanız kimse görmez büyük ihtimalle. olmuyorsa bozulmuştur.


  • gulden kale  (21.12.09 13:14:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.