[]

İşyerinde yuttuklarımız

Neler var?
Daha baslayalı 1 ay olduğu için muhtemelen, bazı tersliklerde ne tepki verecegimi bilemiyorum. Hani sanki birsey desem "aa olur bu iş hayatında" gibi mi yoksa "yuh hemen bas istifayı" gibi mi? Cümleyi bile toparlayamadım kafam cok karisik. Yakınımda bunu danisabilecegim dertlesebilecegim, fikirlerine güvendigim bir arkadasım da yok.
Ofiste 3 kisiyiz, tek kadın benim. Birisi müdür konumunda 65+ bir amca bir de benimle beraber calisan 45+ bir abi var. Ikisiyle de seviyem "siz ... bey" tadında, bunu bozmayı da hic dusunmuyorum acikcasi.
Bana salak diyebilirsiniz tepki vermedigim icin ama inanın ki ne diyecegimi ne yapacagimi bilemedim.
Müdür biraz üşütmüş, kendime mutfakta cay yaparken benden bitki cayi istedi, buraya kadar problem yok. Ben de cayin icine bal+propolis karıştırdım bu hazır olanlardan. 45lik de yanımdaydı, "oo propolis mii kac yasinda adam duvara mı tırmanacak" vs dedi, ben de hic bozmadan "hurafelere inanmayalım, propolis bagisikik sistemi icin cok faydalı" filan dedim. "Yaa bende bi bu propolis bi de mesir macunu baya hareketlenme yapıyo mehmehmeh" dedi ve iceri gecti.
Butun gun hicbir sey olmamis gibi davrandım zira mal gibi kaldım.bisey diyemedim. Adamın bana iş atmadığına da eminim, bence bana özel degil hafiften genel sapık.
Butun gunumu bu adamla geçiriyorum, müdür baska bir odada. Ya tiksiniyorum ama tiksindikce de gün bittmiyorrr... kendimi ikna ediyorum "yok ya onlar erkek erkege çalışmaya alistiklari icin..." filan diye ama.
İşi de seviyorum ki yeni basladim birsuru sey ogreniyorum.
Napıcam ben? Normal mi yani simdi bu muhabbetler? Sizin isyerinde nefret edip yuttuğunuz neler var?

 
:) 18 yaşında filanmısın? topluca allaha kitaba küfür eden kadınlarla çalışıyorum ben sürekli cinsellik konuşuluyo kadın/erkek karışık. önceki işimde daha kötüydü.

erkeğim ben bu arada. kadınlar çok terbiyesiz

bu arada propolis aleti kaldırmaz ya herif uyduruyo bi ara probolis satan yerde çalıştım.
  • xu  (12.12.16 22:58:55 ~ 23:01:13) 
Ben stajda o.punun tekinden birkaç laf yedim. Çabalarım boşa gitmesin diye ses çıkarmadım. Kadın zaten hayatında hiç evlenmemiş bir geri zekalıydı. Sen de hiç ses çıkarma. Açıklama yapmaya da gerek duyma. Propolis (ne olduğunu bile bilmiyorum) bağışıklık sistemi için faydalı demek gereksiz bir açıklama. Baktın yüzsüz yüzsüz konuşuyor, dikkat et de x bey sana kaymasın de geç.


  • dissendium  (12.12.16 23:00:24 ~ 23:01:07) 
Avukat mı bu? Kesin avukat.
Tepki vermeyin bence sizinle muhabbeti bu şekilde yürütemeyeceğini anlayıp vazgeçecektir.
Ya da böyle mantıklı cevaplar verin anlattığınız gibi.
  • megalomaniac  (12.12.16 23:00:52) 
Xu 29 yaşındayım. Kadınlı erkekli bir ortamda bundan rahatsız olmayabilirim ama adamla bütün gün yalnız basimiza ve dipdibeyiz.


  • physcos physcos  (12.12.16 23:01:23) 
iş hayatında öyle şeyler olur normal. bir de onlar erkek erkeğe uzun süre çalıştı ise daha normal. iş yoğunluğu bazen çene de boşluğa yol açar. niyeti kötü ise o zaman işler farklı ama zaten siz de öyle bir sezmemişsiniz.


  • helenart  (12.12.16 23:02:54) 
@physcos physcos 45 yaşında biri sana yürümez diye bişeyde yok rahatsız olduğunu söyle bu tarz muhabbetlerden.


  • xu  (12.12.16 23:03:02) 
Mobilde olduğum için editleyemiyorum, bir de pis pis fıkralar kısmı var... hani vardır edepsiz ama zekice fıkralar, bunlar o sekilde de değil böyle sacma salak ve pis.
@megalomaniac, avukat degiliz.
@dissendium, ben o lafı edersem cesaret bulur ve dozaji arttırır diye dusunuyorum.
@xu, yürümüyor ondan eminim de vardir ya bazı adamlar her kadının yollu oldugunu ve kendilerinin kazanova oldugunu dusunen. O tarzda bi adam.
  • physcos physcos  (12.12.16 23:11:30) 
İşyerinde saçma muhabbetler döner böyle, hatta asıl işyerinde en saçma muhabbetler döner. İnsanlar canı sıkılınca, çalışınca ya da yorulunca sıkıntıdan saracak yer ararlar ve böyle seviyesiz muhabbetler kısa yoldan en çok beyün boşaltan şeylerden biri olabiliyor. Kafayı havuz problemi gibi düşünürsek; bir yandan kafa doluyorsa alttan bir musluğun da boşaltması lazım o havuzu taşmasın diye. Bu tarz şeyler en sağlam musluklardan biri olabiliyor.

Yine de bu saçma muhabbeti tanışık olduğum insanlarla rahat yapabilirim. Yeniden tandığım birinin dibine Selpak sallaya sallaya girip 'Gızlar gızlar gelem mi, yanagızdan öpem mi' diye mendil sallayamam sonuçta. Bir aydır tanıdığım, sırf erkek olan bir adamla yapmak bana da sıkıntı ve bunaltı verirdi. Adam ortamı yumuşatmaya çalışıyor da olabilir, dili sapık ve o şekil bir zevzekliğe alışık olabilir, sana ufaktan ufaktan adım atıyor da olabilir. Zaten yıllardır da erkek erkeğe çalışmışlar, iyice rahattır. Belki de adamın tek muhabbet kaynağı budur, hakikaten zavallı durumdadır muhabbet açısından. Adam muhtemelen bir iki deneme sonra bakar ters tepiyor; önce çamuru sana atar 'Sen de espriden anlamıyorsun, çok ciddisin' diye, sonra da vazgeçer.
  • aychovsky  (13.12.16 07:38:01) 
Kimse yazmamış ama size yapılan açıkça cinsel taciz.İş arkadaşınızda ne hareketlenme yapıyor duymak zorunda değilsiniz.SInırları daha net belli edin.


  • turkuaz  (13.12.16 08:46:28) 
İş yerinde böyle muhabbetler döner diye bir olay yok bu ulke zaten bu kafa yapısı yuzunden bombok bir hale geldi. ikinci seferde tepkini koy biraz fazla açık konuşmuyormusunuz karşınızda bir bayan var de ki yerini bilsin, yüzsüzdür bu tipler sen sustukça tepene binerler, bir an önce cevap vermeyi azıcık çirkefliği hazır cevaplılığı ogrenmen gerekiyor, iş hayatı tam bir survivor en malından en salağına türlü insan görüceksin sen seviyeni mesafeni hep koru


  • eja  (13.12.16 09:22:49) 
turkuaz +1,

öncelikle bu tarz muhabbetler bırakın iş yerini herhangi bir yerde normal karşılanmamalı. bu gibi durumları, yok şöyle misin, daha yeni misin, bunlar rahatlamak için yapılan hareketler, şeklinde meşrulaştırmaya çalışmak ülkede kadına yapılan zulmün ilk aşaması. tam olarak erkeğe öğretilen, "sen erkeksin her şeyi yaparsın" zihniyetinin ürünü. açıkçası bunu erkek erkeğe konuşmak ile kadın kadına konuşmak da aynı şey. öğretinin topluma yerleşmesi hali aslında. bunu kadın kadına konuşmak erkek egemen toplumun öğretilerini uygulamak için kendine alan arayan kadının eylemi. yani asıl çıkış noktası zihniyet. böyle bir "şakayı" dile getirmek yeterince manasız. herhangi bir amacı olmayan, düşüncesiyle var olamayan bireylerin yapabildiği tek şey.

sevilen, takdir edilen kadına, "adamsın" demekte bir gariplik algıla(ya)mayan bireylerin sınır bilmemesiyle karşı karşıyasınız. en basit açıklaması bu.

umarım bir daha yaşamazsınız böyle bir şey. bu hassas bir konu. şöyle yapın, böyle yapmayın demek zor. fakat bir tavır koyun. gerekirse huysuz, ciddi, çekilmez olarak yaftalanın. problem değil. profesyonellikten uzak kişilerden de öğrenebileceğiniz şeyler sınırlı. bunu da unutmayın.
  • windowsguvenlikduvari  (13.12.16 10:27:49 ~ 10:28:30) 
bir daha tekrarlarsa, bu tarz açıklamalarınızla bir daha hiç bir koşulda muhatap olmak istemiyorum, tekrarlarsa x bey ile görşeceğim deyip net çizgi belirleyin. işyerinde olur böyle şeyler dediğimiz muhabbetler karşılıklı rıza varsa olur. rıza yoksa sorun var demektir.

turkuaz + 1. evet bu cinsel taciz. iş atmıyordur belki, hatta yaptığının bilincinde bile olmayabilir ama bu bir taciz. tepkinizi koyun. böyle bir şeyi yutmayın.
  • Phoebe  (13.12.16 11:24:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.