[]

kahve düşkünü arkadaşa yeni yıl hediyesi tavsiyesi

kahveden hiç anlamıyorum. arada bir türk kahvesi içerim, bazen americano o kadar. bu sebeple bakıyorum bakıyorum bir eşya bulamıyorum hediye olarak.

bu arkadaşımın nescafe alışkanlığını bırakıp güzel kahve içmesi için french press ve filtre kahve türü bir şeyler almak istiyorum. ama dediğim gibi anlamıyorum. yok işte french press bak mutlaka şu ebat, şu malzemeden olsun, kahve olarak şunu al süper oluyor, şunun içimi daha güzel falan gibi öneriler gelirse ne güzel olur..

aman french pressi boşver, bak şöyle şöyle bir şey var dersenizde süper!

çok uçuk kaçık rakamlar harcayamam maalesef.

 
Kendi zevkine göre seramik kahve kupalarından birini seç hediye et gitsin. Kahve sevmek bazıları için kupa bardak fetişizmiyle başlıyor, kendimden biliyorum.


  • kargn  (12.12.16 12:51:55) 
french pres her ne kadar kimyasal nescafe tadından insanı kurtarsa da temizliği problem olabiliyor. sırf temizliği yüzünden french press kullanmayan çok kişi var.

güzel bir mug veya daha da güzeli güzel bir termos bardak alabilirsiniz. çok pahalısına kaçmadan şunlar şık duruyorlar mesela:
www.tchibo.com.tr
www.tchibo.com.tr

yalnız bunlar şık görünmekle beraber içmek için üzerlerindeki kapağı açmak zorunda olduğunuzdan diğer termoslara nazaran içindeki kahveyi daha çabuk soğuturlar.

edit: veya şunlardan birini alırsa sıcak içeceğini çantasında da taşır arkadaşınız. daha işlevsel bunlar. dökülmeye karşı üçlü emniyeti var. ama sıcak tutma durumunu bilmiyorum
  • yemrem  (12.12.16 13:02:02 ~ 13:04:47) 
moka pot alın bence


  • depol  (12.12.16 13:17:22) 
kahhve.com a bakabilirsin


  • hypervaskulerdondurucu  (12.12.16 13:31:27) 
kahhve.com da yeni tanışanlar için french press seti var kahvesiyle birlikte. 3-4 kişiye alması için vesile oldum hepside memnun kaldı. zamanında bende almıştım.


  • yue  (12.12.16 13:33:49) 
moka pot olabilir ikea'da ucuz baya, hario v60 dripper/aeropress vs. de kolay kullanılan güzel alternatifler ama fiyat daha yüksek.

3. dalga kahvecilerden ya da internetten temin edebilirsiniz. ayrıca bu kahvecilerde genelde hediye paketleri var yeni yıl konsepti ile. içinde hem kahvesi, fincanı, potu ek şeyleri de olan.

ya da kendi hediye kutunuzu oluşturup içine bir paket kahve, french press, kış çayı vs. zevkinize göre bir şeyler ekleyebilirsiniz.

örnek: www.kronotrop.com.tr
  • patiska  (12.12.16 13:36:31 ~ 13:38:01) 
aynen ben de nescafe alışkanlığımı bırakmak için french press aldım. başlarda çok zorlandım güzel tadı yakalamak için ve çok çirkin kahveler içtim ama son yaptığım kahveler efsane oldu ayıptır söylemesi. deneye deneye alışılıyor. bence hem arkadaşınıza hem kendinize bu iyiliği yapın :)

ikea'daki french press'lerin temizliği çok kolay çünkü her parçası sökülebilir, ve fiyatları 20 lira. bu tarz sökülebilir başka french press bulursanız da aynı işlevi görür. mesela starbucks'taki bodum marka french press'ler. ama onlar daha pahalı.

kahve olarak da daha geçen hafta yeni bir kahve aldım, istanbul'daysanız tavsiye edeyim. suadiye'deki no:7 diye bir kahveci. denedğim en iyi kahveydi. bu tarz başka bir butik kahveciden de 100 gram kahve çektirebilirsiniz. (100 gramdan fazla çektirmeyin, eğer tek kişi içecekse çabuk bayatlıyor.)
  • istanbul kanatlarimin altinda  (12.12.16 15:11:57) 
reklam olucak biraz ama olsun çok seviyorum bu firmayı; www.baristasepeti.com adresinden yöresel kahveler alınabilir. Siz sipariş verdiğinizde isteğinize göre kavurup öğütüyorlar. French press olarak bodum marka kullanıyorum ve memnunum, kahve olarak derseniz Guatemala kahvelerini tavsiye edebilirim.


  • huleyn  (12.12.16 17:35:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.