[]

ilişkide kadın-erkek rolleri

selam duyuru,
baya sacma bi durum var. bi suredir gorustugum biri vardı. durumumuz baya cetrefilli bi hale girdi. benim de bu gonul işlerinde tecrubem baya az oldugu icin sacmalıyorum. sacmaladıgımı da biliyorum ama elimden farklı bişiy gelmiyor, o yuzden duyurudan cıkarılacak ibret hersey yasında yasanmalı.
sizden ricam kosulları dusunerek bi tavsiye vermeniz. şimdi ben kadın tarafıyım, ama sınırlarım var. bi şekilde basından itibaren sınırlarımı da hissettirdim. erkek tarafı basta cok daha dokunsalken son dönemde yasadıgımız bisürü kavga ve fikir ayrılıkları sonrasında daha mesafeli duruyor. ama yine de gorusme istegi vs hep var. artık inatlasma gibi oldu zamanında o asırı cabaladıgı icin, simdi biraz bezdi gibi ama fırsatı oldugu her zaman gorusuyoruz. buna ragmen son bikaç bulusmadır ben dokunmamak icin kendimi zor tutuyorum, o gayet rahat hiç bi cabası yok. dun de ben elini tuttum, ayrılırken sarıldım optum uzun uzun gerçekten icimden geliyor ama rolleri degiştik gibi oldu. biraz da kadınlık gururum inciniyor. ya da bize mi yanlıs ogrettiler, hep ilk adım erkekten gelmeli gibi. karsı tarafı da tam cozemiyorum, benden sogusa hep gorusmek istemez ama sogumasa neden dokunmak istemesin vs.
sonuc olarak ne yapmalıyım?

 
erkek yapınca mesafeli davranmışsın bi yandanda yapmasını istiyorsun

içinden geldiği gibi davran , hep erkekden bekleme
  • bnmzz  (11.12.16 22:48:43) 
yanlış öğretmişler, samimi ol hesap kitap yapma, ilk adımı bekleme


  • mirty  (11.12.16 23:02:36) 
hoff ilk adımın aq

yap ablacım bi kez geliyosun dünyaya ;_;
  • shotgunwoman  (11.12.16 23:07:15) 
@ne çay içerim

Bu kadar güzel bi tespit olamaz gerçekten başta hayran kalıp sonra gidiyolar, sen tut yine kendini az az. Ama arada sürpriz gibi tahrik edici küçük dokunuşların olsun beklenmedik, ıssız, heyecan verici anlarda ;)
  • megalomaniac  (11.12.16 23:38:59) 
o bir şey yapmıyorsa sen de yapma.


  • sayns  (11.12.16 23:48:58) 
@megalomaniac iyi diyosun da, mesela diyelim gecenin körü sogukta bogaza karsı bakıyosun. hava ayaz ama bi yandan cam gibi de. romantizm icin tum sartlar saglanmısken, ben duruyorum karsıda tık yok.
o dedigin ıssız anlarda erkek daha cok cosmaz mı dogal olarak?

  • art vandaley  (11.12.16 23:49:43) 
Öğrendiklerin yanlış veya doğru değil. Açıkçası bu öğrenmekten ziyade tecrübe ile keşfedilecek bir şey. O yüzden peygamber sabrı yoksa ve özellikle annelerimiz günlerde milletin ilişkisi hakkında yorumlar yapmıyorsa, ilk sevgilileri genelde harcamış oluyoruz ama çok güzel şeyler öğrenmiş ve tecrübelenmiş oluyoruz. Açıkçası 'tecrübem yok' diyorsun; bu senin öğrenme sürecin oluyor. Sana söylenebilecek tek şey, içinden geldiği gibi davranman ve hesap kitap yapmaman. Sınırların olabilir; sınırların olduğunu düşünüyorsan buna saygı duyan biri ileysen ne mutlu! Belki de o 'Sınırlarım var' deyince 'He anam, yakında görürüz o sınırları' diye düşündü, belki 'Evet, hak veriyorum' deyip sonradan dayanamaz hale geldi, belki de sadece şu ara kafası karışık, belki de ne cay icerim ne kahve'nin dediği gibi dokunsal şeyleri tek başına kendi halletti.

İlk erkek arkadaşım diyemem kesinlikle, ergenlik aşklarımdan birine denk gelir bize öğretilen şeylerin saçma olduğu. Hatta şurada yazmışımdır:
eksisozluk.com

Açıkçası bu adam senin aradığın adam olabilir de, olmayabilir de. Onunla açık açık konuşmadan hiçbir şeyi bilemezsin. Senden soğumuşsa kaçamak cevaplar verir, bahaneler üretir; soğumamışsa da derdini anlatır.

Bu arada erkek de kadın da daha çok coşabilir. Adım bekleme ama zembereğinden boşanmış gibi de davranma. Adım istiyorsan adım at, geri çekilmek istiyorsan geri çekil. İstediğin gibi davran. Kendini geri çekmek istiyorsan, haksız veya yanlış değilsin. Ona dokunmak istiyorsan haksız veya yanlış değilsin. İstersen Türkan Şoray kanunların olur, istersen Rahibe Teresa gibi olursun, istersen 'Tüm dünyayla yatmak istiyorum' dersin; ne istersen iste, hiçbiri yanlış değil. Açıkçası, içinden geldiğin gibi davranırsan kazanabilirsin de kaybedebilirsin de ama içinden geldiği gibi davranamayacaksan ve içinden geldiğin gibi davrandığında kaybedeceksen; o ilişki hiç olmasın zaten. Bu bizi üzer mi, hem de nasıl ama uzun vadede bu pişmanlık değil, tam tersine 'İyi ki olmamış' dedirtir. Başka şekilde de aşık olunmuyor, kendini kasa kasa ilişki milişki yaşanmıyor. Sevgili dediğin insanın en yakını olur; insan en yakınının yanında kendini kasa kasa ne kadar davranabilir? Taktiklerle süren ilişkinin ömrü ne kadar olur?

Bu adamla bir şeyler yaşamak ister misin? Önce bu isteğin sadece tecrübesizlikten, dokunacağın ilk kişi olacağından mı? Bir arkadaşın onunla bir şeyler yaşasa ona ne tavsiye verirdin? En yakın arkadaşının sevgilisi o olsa ona ne derdin? Bir dışarıdan bak ve içine ne siniyorsa onu yap. Her şeyi konuş. Konuşabildiğin insanla içine sinebilen şeyler olur; konuşamadığın veya seni konuştuğuna pişman eden insanla paylaşabileceklerini belirle. Belki daha çok isteyeceksin dokunmayı, belki sen soğuyacaksın. 'Bu neden böyle yapıyor' demeden önce 'Ya ben nasıl bir ilişki istiyorum. Ben ne istiyorum'a ve 'Karşımdakini tanıyor muyum? Kim bu adam?'a yoğunlaş. 'Ay, neden öyle, neden böyle' diye panikleme; sakince onu ve kendini değerlendir. İstersen kafandan, istersen kağıt kalem yardımıyla ne istediğini düşün. Karşındaki kişiyi ne kadar tanıdığına ve ilk tanıdığınla şimdi arada ne fark olduğunu, bundan sonra kendinden ve ondan neler beklediğini düşün.
  • aychovsky  (12.12.16 07:05:24 ~ 07:19:00) 
yav adama olmaz demişsin o da yapmamış, yapsa da bı ıdım nıdın bı kıdır ısrırcı yııı diyecektin. ne istediğini biliyorsan yine otur söyle?


  • freya  (12.12.16 10:43:57) 
freya+1. Biraz olgunluk.


  • arnold schwarzeneger  (12.12.16 11:33:43) 
kadınlık ve erkeklik gururu rüzgar esince incinecek şeyler değil.
içinden gelen bir şey varsa, yapacaksın.
ya da istediğini yaptırmayı öğreneceksin.

önce istememişsin, sonra içinden gelmiş yapmışsın, ama sonra da kadınlık gururum inciniyor diyorsun.

Arnold'a çoğu zaman olduğu gibi katılıyorum.
biraz olgunluk.

adama mesafeli olması için mesaj vermişsin, sonra da neden dokunmak istemesin diye soruyorsun.
bunun öğrenilenlerle ilgisi yok.
insanlar birbirlerinden hoşlandıklarında, dokunmak isterler.
sınırlara saygı elbette duyulur.
ama sınırlar dahilindeki doğal akışı bozarsan, onu düzeltme işi de sana düşer.
bunun kadınlık gururuyla falan ne alakası var?
  • blatta hiberna  (12.12.16 12:11:11 ~ 12:11:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.