[]

bandajını koparan kedi

kısırlaştırma ameliyatı oldu hanımefendi. fotoğrafta görüldüğü üzere dişleye dişleye zorluyor bandajı. ameliyatı olalı 1 hafta oldu. çarşamba veterinerimizi ziyaret edeceğiz ama yara tam iyileşmemiş. acaba zorlaya zorlaya çıkartabilir mi, sürekli yalıyor, dişliyor vs. yakalık mı bulsam bir yerlerden?

ikinci soru, ameliyat sonrası tam iyileşme süreci ne kadar alır ki?

danke.

 
1 haftadır duruyor mu bandaj? ay hayvancık bunalmıştır. bizimkinin bandajını 3. gün çıkardım ben. eğer dikiş yerinde akıntı, kızarıklık şişme falan yoksa endişe edilecek bir şey de yok demektir. varsa da çarşambayı beklemeyin. bir an önce antibiyotiğini alsın. çoğu kedi o bandaj çıktıktan sonra yarayı hiç umursamaz bile. siz de biraz takip edin bandajını çıkardıktan sonra. yarasına zarar verecek hareketlerde bulunmuyorsa salın hayvanı gitsin. o bandaj tüylerini çekiştirdiği için sürekli uğraşması normal. aynı şeyi dikişlerine de yapacak diye bir şart yok. ayrıca yaranın da biraz hava alması lazım.


  • kedili madam  (11.12.16 20:56:11) 
Yakalık en iyisi. Benim kız kısırlaştırma operasyonundan sonra bandajın üzerinden patlatmıştı dikişini. Salak çıkartmak için zorlamış zorlamış, bandajı çıkartamamış ama dikişi patlatmış. Sonra bi ton dert, yine narkoz yine dikiş. Yani demem o ki sürekli yara yeriyle oynaması bandaj olsa da olmasa da sıkıntı. Veterinerlerin bazıları ödünç veriyor elizabet, bi sor istersen. Bandajlamasın, elizabet taksın veteriner. Hem yara açık olunca daha çabuk iyileşir.

İki haftaya falan toparlar.
  • buff  (11.12.16 20:57:32 ~ 20:58:01) 
yok bandaj dün yenilendi, bir de çarşamba günü yenilenmişti sanırım.

yaraya baktı ve veteriner ilaçlayıp yeni bandaj yaptı, bir süre daha kalsın dedi. ben de gördüm yarayı da pek anlamadım işte iyi mi kötü mü. korkum bandajı çıkartırsam yarayı açması, facia olur. antibiyotikleri yapıldı ameliyattan sonraki 2 gün.

derken sinirlendi iyice koparacak galiba :)
  • passion rules the game  (11.12.16 20:58:02) 
bir de dikişler ayrıca mı alınıyor, yoksa eriyor mu?
bilgisi olan varsa...

  • passion rules the game  (11.12.16 21:02:59) 
Eriyen dikiş de var alınması gereken dikiş de. Onu biz bilemeyiz. Veteriner şu kadar zaman sonra gelin dikişleri alacağız falan gibi bir şey söylemediyse eriyen dikiştir.


  • buff  (11.12.16 21:25:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.