[]

sözleşmesi yenilenmeyen kiracının oturduğu evin satılması

merhabalar. bi konuyu arastirmam istendi ama hem teknik terimlere hakim olmadigim icin hem de arastirma imkanlarim cok kisitli oldugu icin buradan da sorayim dedim. bilgisi olan cevap verebilirse cok sevinirim.

sozlesme yapilarak 1 sene oturulmus ev var. 1 senenin sonunda sozlesme yenilenmeden oturmaya devam ediliyor.

soru 1 - sozlesme bitiminden once de ihtarname cekilmemis ev sahibi tarafindan, bu durumda sozlesme aynen yenilenmis oluyor yani devam ediyor degil mi?

kiralar duzenli odeniyor, eve zarar verilmiyor. ancak kiraci bi gun eve gelirken binanin uzerinde satilik yazisi goruyor. ev sahibine soruldugunda (bina komple evsahibine ait) daireleri satacagini soyluyor. kiracinin cocuk sahibi olmasina yaklasik 1 ay var, onumuz de malum kis mevsimi. maddi olarak da sikintidalar cocuk olacagi icin.

soru 2 - bu durumda kiracinin yasal haklari kabaca nelerdir? ne kadar sure evden cikmayabilir?

tesekkurler.

 
1-evet devam eder
2-yıl boyunca çıkmayabilir sözleşme bitimine 3 ay kala noterden ihtar çekilip kontrat yenilenmeyecektir denirse evden 3 ay içinde çıkılır.
emin olmamakla beraber kanunlar bu şekilde idi sanırsam.
  • basond  (11.12.16 17:15:35) 
Bilgidiğim kadarıyla mevcut kanunlar kiracılardan yana.

Ev sahibi istediği zaman evden çıkartamıyor.
  • kaiserr76  (11.12.16 17:24:44) 
satin aldiktan sonra bir ay icinde ihtarname cekiyor (satin alan kisi), kiraci 6 ay icinde cikmakla yukumlu.
BK m.351
Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir.
  • kassiopeia  (11.12.16 17:31:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.