[]

Ağır ceza mahkemesinde görülen duruşmalardan sonra masraf çıkar mı?

yıllar önce dolandırıcılık vakası yaşadım (yaklaşık 7 bin tl kaptırdım) ve savcılığa gidip yazışmalar ve dekontları kanıt olarak sunup dava açtım ancak artık davadan umudum kalmadı çünkü sanığın ismi cismi belli olsa da yakalanamıyor. bu saatten sonra umrumda değil yani.

ancak 2-3 aylık periyotlarla mahkeme olmaya devam ediyor. 2-3 defa mahkemeye de gittim ve hakim -senin gelmene gerek yok bir gelişme olursa tebligat gelir. dedi.

dava ağır ceza mahkemesinde görülüyor. avukatım filan yok. dediğim gibi bundan sonrası umrumda değil uzun zaman geçti üzerinden. (davayı 2013'te açmıştım soruşturma 2015'te başladı)

yarın bir gün bana masraf falan çıkmaz değil mi? her duruşma başına dava açanın bir ücret ödemesi falan gerekiyor mu? eğer öyleyse komple davanın kapanmasını nasıl sağlayabilirim?

sanığın suç bilgisi "Basın ve yayın araçlarının sağladığı kolaylıktan yararlanmak suretiyle dolandırıcılık." bu arada. önceden suç kısmında öyle yazıyordu şimdi yazmıyor niyeyse.

E-DEVLET BİLGİSİ: i.hizliresim.com

 
Duruşma uzadı size masraf çıkmaz. Sikayeti geri alsaniz da kamu davası gorulecektir. Dolandırıcılık re'sen soruşturulan suç, şikayet olsa da olmasa da o dava devam eder.


  • cabiday  (11.12.16 13:18:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.