[]

Moka pot kullanan var mı ?

Moka pot almayı düşünüyorum ama,

1) kaç cup almam gerekli? Genelde tek kişi içicem ama sadece espresso tarzı değil americano şeklinde de içicem, tek seferde az da içmek istemiyorum 3 cup alsam çok abartı mı olur tek kişi için?

2) 3 cup aldım diyelim illa o filtreyi ağzına kadar kahve doldurmam gerekiyor mu?

 
filtreyi tamamen kahve doldurman gerekli. yoksa gerekli basınç oluşmaz ve bir bardak sıcak suya iki tatlı kaşığı kahve telvesi atmış gibi bir tat olur.

amerikano şeklinde içmeyi düşünüyorsan dışarıda başka bir kapta su kaynatman gerekir. 3 cup alıp amerikano yapmaya kalktığında zaten aroması bitmiş kahvenin içinden geçen sıcak su içeçeğinin tadında kahve desen değil, su desen değil bir tat bırakır. çözüm suyu ayrı kaynatman.
  • karlmarx  (11.12.16 03:50:09) 
3 cup rakamlarına çok takılma, 3 cup da deseler pratikte üründen ürüne alabildiği max. su miktarı değişiyor. ürün yorumlarını falan oku kaç ml su alabiliyormus ona göre hesap et ama 3 cup ideal olacaktır, hem ufak bir fincan espresso çıkar hem de americanoya çevrilebilir.

o filtreyi ağzına kadar doldurma olayını da anlamış değilim, bir sürü insan gördüm hiçbiri doldurmuyor o kadar, ben de doldurmuyorum çünkü daha yumuşak bir içim seviyorum ama hiç de demlenmemiş bir tat almıyorum kahveden. ki bunu pek çok farklı kahveyle ve pek çok farklı potla denedim. bir de alacaksan bialetti al hakikaten fark var geçen amazonda 3 cup'ını 22 dolara gördüm steal resmen hala duruyorsa kap.

ha bi de mesela hep bastırmayın diyorlar kahveyi filtreye koyduktan sonra onu da denedim ama böyle iyice pressleyince aldığım tadı daha çok seviyorum. bir tane al istediğin gibi dene zevkini bulana kadar.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (11.12.16 04:07:06 ~ 04:09:48) 
Tek kişi için en ideali kesinlikle 3 cup. Filtreyi tamamen doldurman gerekiyor. Bialetti'yi kesinlikle tavsiye ediyorum.


  • hohoho  (11.12.16 11:53:57) 
Teşekkür ederim cevaplar için. 3 cup bialetti almaya karar verdim.


  • jedijedi  (11.12.16 13:06:56) 
alüminyum'un zararlarını da göz önüne alırsak çelik modellerden almanı öneririm. ben su haznesinin içi karardığı için bialetti'i çöpe atıp ikea'dan çelik moka pot aldım.


  • son barkod okuyucu  (11.12.16 22:56:29 ~ 22:57:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.