[]

Kombim bozuldu üşüyorum yıkanamıyorum :)

Ev sahibi de sallamıyor. Demirbaş aslında karşılaması lazım ama nuh diyor peygamber demiyor.

Neyse, el mahkum alıcam bi tane. Fakat sonuçta ev sahibine kalacak, ucuz yollu ve hızlı bir çözüm gerekiyor.

Ne yapıyım ne alıyım hiç de anlamam kombi işinden.

 
eski kombiyi kenarda bırak atma. çıkınca kendi aldığını da götür (nette satarsın). marka olarak baymak var en iyilerinden biri.


  • cemallamec  (10.12.16 20:51:42 ~ 20:52:00) 
Kanuni seklide vardir.mesaj gonder siz almazsaniz ben alip kiradan dusecegim de.onun sorumlulugunda olan bir sey bu yanilmiyorsam.


  • duptıs  (10.12.16 20:55:11) 
@justmentalamele

6 yıllık kiracıyım, kombi için yaklaşık 4 kere servis çağırdım. Son gelen eleman "bunun fazla ömrü kalmamış" dedi, haklıymış sanırım zira çalışırken de traktör gibi çalışıyordu, cihaz çok eski her halinden belli oluyor.

Bu arada bu akşam son nefesini verdikten sonra yanık kokusu da geldi, şalteri kapattım ben de. El mahkum yenisi alınacak çünkü servise verdiğim toplam parayla zaten kombi alırmışım.
  • msb  (10.12.16 22:14:44) 
Ya kombi al kiradan kes. Yanaşmazsa mahkemeye vericem diye korkyt. İcabında mahkemeye ver, celp kağıdını görsün.

O kadar paran yoksa elektrikli ani su ısıtıcı al idareten. Mecbur...
  • yaren  (10.12.16 22:17:08) 
@konusma

Nasıl yani? Kombiyi taktırdıktan sonra diyelim ki 6 ay sonra çıktı evden, o kombi belki 20 yıl başkalarına hizmet edecek, niye taktıran kiracı ödüyor yarısını?
  • yaren  (10.12.16 22:18:41) 
yarı yarıya paylaşmayı teklif et bunlardan bahsedip. sonuçta evden çıkarsan sıfır ürün bırakmayacaksın. demirdökümün kombileri uygun fiyatlı oluyor bakabilirsin.


  • tiredpanda  (10.12.16 22:35:21) 
teknik servisi çağır, 50-100 liraya yaparlar max, faturalandırıp yaptığın masrafın yasal kısmını kiradan düş. En ucuz ve kolay çözüm bu


  • gezegen olan pluton  (10.12.16 22:40:18 ~ 22:42:43) 
Şimdi herkes mahkemeye vermekten celp göndermekten bahsetmiş. İnanın bazen insan iki ucu boklu değnek gibi olayların içinde kalabiliyor. Başıma geleni anlatayım;

Kombimiz durdu, çalışmadı. Elektrik geliyor ama hep hata mesajı çıkıyordu o küçük ekranda. Ev sahibini aradım sen yaptır şu an param yok diye kestirip attı.

Aklıma bin türlü şey geldi. Evine gidip kavga etmek, mahkemeye vermek. Sakinleşip düşündün. Kiram semtimize göre gayet uygun. Kafayı bozup çıkıyorum lan desem ev tutma, deposit, taşınma, boya temizlik 5000 den aşağı olmaz.

Sonra tekrar aradım bu sefer ben ağlayacaktım ağlamayana meme yoktu.

Bu ay prim alamadığımı kira ve faturalardan sonra beş kuruşsuz kaldığımı annemden para istediğimi söyledim, gel eve buzdolabı bomboş dedim. Şimdi soğukta kombi meselesi tuzu biberi oldu bunun bir orta yolunu bulalım dedim. Ağlamayana meme yok.

Tanıdığı birini göndereceğini söyledi. 100 lirayı aşarsa yarı yarıya öderiz diye anlaştık. Adam geldi kombiyle uğraştı çözdü. 100 lira dedi dedim ev sahibinden al fazlası çıksaydı ben de verecektim. Sorun halloldu.

Diyeceğim şu ki adamla tekrar görüş birilerini tamir için çağırın. Fiyat almadan yaptırma. Gerekirse ona da ağla. Baktın kombi adam olmaz ikinci el bak ucuz yollu. Ev sahibine tatlı dille kitlemeye çalış. Yemezse yaz bir kenara.

Zamanı geldiğinde de eline kazık atma fırsatı geçerse o ev sahibine güzel bir kazık at. Unutamayacağı cinsten olsun. Evden çıkarken de kombiyi sök, bozuk olanı geri tak.
  • yine de şahlanıyor  (11.12.16 03:55:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.