[]

Handycam ve Lens Olayı ?

Klasik bi handycam'e lens takılabilir mi ? Takılırsa sonuç çok farkeder mi ? Bi de bu lensler nerden bulunur ? Nasıl bi lens görüntüyü sinema tadına yaklaştırır. (elbette ki pro bi görüntü değil beklentim ama az da olsa hoş bişeler elde etmek güzel olurdu)

not: evet cahilim, ona göre anlatın lütfen :)


 
handycam in çapına bağlı olarak çeşitli lensler takılabilir. lens takmak ve 35mm ye yakın görntü elde etmek için ise handy 35 denen bi adaptör yaptı kkymn ve satmakta. tabi fiyatı biraz cep yakmakta. tr de diil ama yurt dışında bu tarz adaptörler sıklıkla kullanılmakta. temelde şu işi yapıyor bu adaptörler : fotoraf maknesi objektfini kameraya takmaya imkan sağlıyor bu sayede manuel netlik yapılabiliyor ve alan derinliği ile oynanabiliyor.
www.handy35.com şurda detaylı bilgiler vardır.
onlar bana pahalı gelir hacı diyosan da handy cam e en fazla geniş açı lens, tele lens, ya da balık gözü lens alabilirsin. bunları da çok nadir bulursun zaten türkiyede. ben geniş açı bulmuştum 2 sene önce 50 liraya falan 2. el. ama çok aramştm.

burda da handy35 ile çekilmiş videolar var.
www.vimeo.com:handy%2035

handy 35 i de en iyi canon hv 30 da 20 de falan kullanabiliyosun diye biliyorum. herkes onlara takıyo zaten. ki hv 20 ve 30 zaten efsanedir handy cam lerin ağa babasıdır.
  • rentts  (20.12.09 22:44:32 ~ 22:48:59) 
Soruya direkt cevap olmayacak ama : Yeni nesil DSLR fotograf makinaları hd video çekebilmekte, mattebox'a kadar da çeşitli aparatlar mevcut.

Bir örnek şurayı göstereyim :
www.redrockmicro.com

Sol sütunda da "learn the difference" adlı güzel bir bölümü var. Nasıl bir lensin sinema tadına yaklaştıracağını cevaplayabilir.
  • skatheist  (21.12.09 07:27:51 ~ 07:30:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.