[]

elektrik elektronik mühendisleri sorum size.

ben elektrik-elektronik mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. bir dahaki hafta alan seçimi yapacağız. okul bize 3 alan sunuyor. enerji, otomasyon, iletişim. benim bu 3 bölüm hakkında bildiklerin çok kısıtlı. bu konu hakkında sizin görüşünüz nedir hangisini seçersem bana ne gibi yararları olur. ne gibi zararları olur. görüşleriniz bekliyorum.




 
ben bina otomasyon alaninda calisiyorum
otomasyonun calisma alani cok genis bir suru alt ust dallari var yani calisma imkani cok

gel gelelim enerji sektorunde daha fazla para var diyorlar icinde olmadigim icin bisey diyemem

teknik bi adamsan otomasyon
biraz daha satis pazarlama yonetim olsun dersen enerji
  • technicalte  (09.12.16 22:36:11) 
yazılım seviyorsan telekom
güç voltaj kablo seviyorsan enerji
ikisi arası diyorsan otomasyon- kontrol

ben telekomdan kontrole geçtim. telekom daha hareketli idi. ama gelecek enerjide diyorlar.

sen ne tür işler seviyorsun? pratik işlerle aran iyi mi? yazılımla aran nasıl? bunlar önemli.
  • cedex  (09.12.16 22:38:59) 
iletişim'i siktiret. tüm donanımı yabancılardan alıyoruz, üstüne yazılım koyuyoruz, rakibin bilgisayarcılar olur onlar da senden daha iyi iş çıkartır.

ben daha kolay diye enerji seçmiştim, ama o işi yapmadım. enerjide iyi para var, türkiye olmasa afrikaya iş yapan türk firmaları falan var. şantiye'li, seyahatli bir dal.

otomasyon da iş garantili gibi bir şey, çok sivrilmen zor ama düzenli hayat kurmak daha kolay.

geçmişine bak, risk almaya veya yeni insanlarla iş ağları kurmaya daha müsait bir tipsen enerji seç, mühendis maaşım yatsın krediyle ev alıp onu öderim evlenirim çocuğu koleje gönderirim falan düz adamsan otomasyon seç.

not: tüm otomasyoncular düz adamdır falan demiyorum. idealist insan iyi öğretmen olur demekle tüm öğretmenler idealisttir demek arasında fark var.
  • harzem  (10.12.16 00:14:32) 
yazılım ile aram iyi. okulda en başarılı olduğum dersler yazılım dersleri oldu. fakat bize gösterilen yazılım dersleri bilgisayarcılara gösterdikleri kadar zor değildi.

seyahat etmeyi seviyorum benim için engel teşkil etmez. sürekli bir yerlere gitmeye çalışan bir tipim. fakat bundaki amacı yeni yerler görüp gezip dolaşmak iş için gitmek ile gezmek için gitmek arasında farklılıklar olacağına inanıyorum.

satışa pazarlama yapabilir miyim emin değilim. konuşkanlığım hayat enerjim karşımdaki insana göre çok büyük farklılıklar gözetiyor. her zaman konuşan birisi değilim. fakat bir konuşmaya başlarsam susmasını bilmeyen birisi olarak kendimi tarif edebilirim.

geçen seneki stajımı bir enerji şirketinde yaptım(yerel, tek mühendis vardı) adamın kendi ofisi proje geliyor çiziyor. bazen de yüksek gerilim kontrollerine gidiyordu.

kısaca kendimi bu şekilde tarif edebilirim diye düşünüyorum.
  • belkider  (10.12.16 01:56:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.