[]

Türkiye Euro/Dolar Paritesi

Merhaba

Türkiyedeki Euro/Dolar paritesi şu anda 1.05 civarında.

Bu parite Türkiye bazlı mıdır? Yoksa uluslararası parite ile aynı mıdır?

Türkiye paritesi ile Dünya paritesi ayrışma gösterebilir mi?

Saygılar

 
parite demek paraların birbirleri arasındaki değer şeyi. yani dünya için geçerli evet. türkiye paritesi falan yok yani. ancak doları bozup euro aldığın aracı kuruluşa göre bir oynama olacaktır. o da kesinlikle senin bu işlemden para kazanabileceğin düzeyde olmaz.

ancak arbitraj diye bir şey var onun için türk lirasını da işleme sokman gerek. atıyorum dolar burada 3.50 yunanistanda 1.05 yuro, yuro da türkiyede 3.70 diyelim

3.50 den 1 tane dolar aldık. çevirdik yuroya yunanistanda. etti mi 0,95 yuro? onu alıp türkiyeye getirdiğinde 3,515 falan etti. para kazandın. ancak işlem maliyetleri komisyon falan büyük batarsın reelde. bunu büyük bankalar falan otomatik olarak yapıyor. herkes yaptığı için üstte bahsettiğim rakamların hepsi dengeye geliyor falan filan.
  • tuzumkuru  (09.12.16 21:26:58 ~ 23:19:08) 
Bunlar globaldir. Dedigin EURUSD diye gecer ve butun dunyada aynidir. Bizim "dolar ne kadar oldu" derken kullandigimiz parite USDTRYdir. Yani 1 dolar kac lira? Bu da butun dunyada aynidir. Bugun dominik cumhuriyetinde forex terminalindeki kisi 1 dolar kac para diye baktiginda bizimkiyle ayni fiyati gorur yani. Ulkeden ulkeye degismez bunlar. EURUSD 1.05 demek 1 dolar 1.05 euro ediyor demek, her yerde aynidir.


  • robokot  (09.12.16 22:11:15 ~ 22:11:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.