[]

kedili yaşam 101

3 aylık bir kedi evlat edindim. evimiz bahçeli ama su an mevsim dolayısıyla bahce kapısını hiç açmıyoruz. 2 gündür kedi var evde ve hem benim hem de ev arkadasımın hic böyle bi tecrubesi olmadı. her türlü tavsiye ve bilgiye açız. kedi şu an cok minik. gece benimle uyuyo kah kafamda kah ayak ucumda. çişini hiç öğretmememize ragmen ki vakit olmadı henuz gdip kumuna yaptıgını gordum. biz onunla her turlu zorluga varız zaten ama duyurudaki tecrubeliler bizi neler beklediğini yazarsa en azından süpriz olmaz. <3




 
Süt içemiyorlar. En azından direk.


  • Cursed Chico  (09.12.16 18:20:50) 
Yavru kedi maması vermeniz lazım. Gece seninle uyumaya alıştırırsan ileride değiştiremezsin onu, hep gelmek ister. Aşıları, parazit uygulamaları ve tırnak tüy bakımlarının düzenli yapılması lazım. Giriş kat hem güzel, hem riskli. Eve iyice alışmadan dışarı çıkmasına izin vermeyin kaybolur. İleride dışarıda gezsin gelsin çıkartırız gibi bir planınız varsa da eve dönmeyi öğrenene kadar ufak alanlara bırakın ve gözlemleyin. 5-6 aydan sonrası dışarıda gezmek için sıkıntı, dişi ise hamile kalma riski olur. Erkeklerde kızgınlık biraz daha geç başlıyor. 1 yaş civarına geldiğinde de mutlaka kısırlaştırın. İmkanınız varsa bi tane daha arkadaş alın yanına.


  • buff  (09.12.16 18:29:12) 
Süt illa verilecekse mutlaka yarı yarıya sulandırılmış olmalı. Zaten pek tercih edilmemeli bence. Mama olarak asla ve kat'a market mamaları verilemez, benim kedim o mamalar yüzünden ölümün kıyısından zor çevrilecek hale gelmişti aldığımızda. Ucuz ve sağlıklı mama isterseniz hem de yerli sermaye olarak (yaş mamaları İngiltere'den maalesef) temizmama.com var, 3 kedimize de 1 yıldır yediriyoruz hiçbir sorun yaşamadık ve mamayı hep çok tazeyken alıyoruz. Öyle bir imkan sunuyorlar.

İç ve dış parazit tedavileri, başlangıç aşıları ve yılda 2 karma aşıları olur. Kısırlaştırmak istemeyebilirsin, hayvanın o içgüdüyü yaşamaya hakkı vardır ama evde size hayatı dar ederse kısırlaştırma yoluna gitmen daha iyi olur, hayvanı sokağa atmaktansa.

Kum olarak bentonit ince taneli kum alın. En doğru seçim bu olur. Site olarak da vancatburada.com mu net mi ne onu tavsiye ederim.

Hayvancık uzun uzun yalnız kalamaz. En geç 2 gün sonunda dönün eve. Ki onda da depresyona girer. Çok bağlanır sahibine. İkinci bir kedican daha alırsanız size muhtaç olmaz evde takılırlar. Fakat dediğim gibi seyahat mevzuu sıkıntılı gelebilir, kedilerini çok seversen zor gelmeyebilir de.

Ona asla vurma, şiddetli tepki gösterme. Öyle sevgi dolu ve şefkatli davran ki, ses tonunun değişimi ve bakışının ciddileşmesi onu ikaza yetsin. En kabadayısı kaşlarını çatarak "hıııııı" dersin. Benim oğlan hayır kelimesini çok iyi alıyor.

Sen ona ne kadar çok ilgi sevgi şefkat gösterirsen o da sana o kadar ilgili sevgili şefkatli bir kedi olur. Yavruluktan almanın kârı bu oluyor. Gençlik hastalığı olabilir, dilkatli olmak lazım, virüs mirüs bazen ölümcül olabiliyor. Soğukkanlı titiz ve inançlı ol tedavi konusunda. Bu hayvanlar anlarlar insanın özünü. Sen de onların özlerinin iyiliğine ve güzelliğine güvenerek yaşa.

Tebrik ederim, dünyaya olumlu yapıcı muhabbetli enerjiler yaymayı seçemişsin. Kendi adıma teşekkür ederim.
  • yaren  (09.12.16 18:41:25) 
royal cabin babysat maması veriyoruz yani evlat edindiğimiz arkadas getirdiğinde bi paket getirmişti bunu ver dedi. bi de aşı karnesi var ilk aşısı yapılmış 24 aralık diye yazmıslar gelecek aşı için. bu arada italyadayız.


  • slalom  (09.12.16 18:47:23) 
Gece uyuma mevzusunda @buff dogru soyluyor ama seninle uyumasina izin ver derim ben, aranizdaki bag gucleniyor ve her seferinde istisnasiz birlikte uyumak istiyor :)


  • neferkitty  (09.12.16 18:56:21) 
bu arada bi kaseye mamasını koymustum ilk gece hiç bi şey yemedi bi kaseye de su koydum yanyanalar azcık su içti o kadar. ilk gece cok korkaktı koltugun altından hic cıkmadı cıktıgında da bizi gorunce hemen geri kacıyodu. dun biraz mama yedi. bu arada dun gece salonda kanepede yattım ben o da benle yattı. henuz kendi odama gecmedim cok ıvır zıvır var kaybolsa bulamam saatlerce diye kapısını kapalı tutuyorum simdilik. neyse asıl sorum şu ki mamasını 2 gunde bitirdi kucuk bi kaseydi zaten. ben bu sabah tekrar doldurdum. aç kalsın istemiyorum. hem bi duzene oturtmak istiyorum yani belli saatlerde yesin gibi. hem de cok minik diye kıyamam su an disipline etmeye. ne yapayım?


  • slalom  (09.12.16 18:59:16) 
mamasını kabına çok koymayın azar azar koyun yedikçe yenisi koyun yoksa aroması kaçıyor yemiyorlar.


  • dedim ben sana  (09.12.16 19:07:13) 
su kabı ile yemek kabı yan yana olmasın, normalde iki ayrı alanları var, avlandıkları ve yaşadıkları gibi (mutfak/yemek odası ile yatak odası farkı gibi düşün) biri bir odada diğeri başka odada olsun öyle bir imkan yoksa bi iki metre aralık olsun.

büyüdükçe ara sıra kusmaları olur, yalanırken yuttuğu tüyünü kusar sorun yok telaş edilecek bir şey değil.

uzun süre aç kalırsa (sabahdan akşama) ve sen mamayı löp diye dökersen hepsini yer midesi rahatsız olur yine kusar, az az ver hep.

pisleme kabı pis kalırsa gider dışına yapar sonra da seni çağırır bak ne yaptım diye, kabahatli olan sensin hayvana kızma.

her ne kadar aşıları olsa da dışarıda sevdiğin hayvanlardan yine eve bit pire gelir, normalde yaşam alanları olmadığından ölür yada ortamı terk ederler ama artık bir yaşam alanları var, dolayısı ile kedide de bit/pire görmen olası damlası, aşısı falan var zamanı gelince veteriner yönlendirecektir sizi, (şimdilik çok küçük böyle şeyler için büyümesi lazım biraz o ilaçları alabilmesi için)

bol bol oyun oynatın 10/12 yaşına kadar oyun oynarlar sonra hafiften miskinleşmeye başlıyorlar malum yaşlılık.

sevin bol bol, şakalaşın mıncırın.
  • selam  (09.12.16 20:56:30) 
3 aylık bir kedinin günlük yeme miktarı yarım su bardağından biraz fazla, ve bi kaç seferde verilmeli önüne çok koyarsanız çok yemeğe alışır. Tosuncuk olur :)


  • i am a legal alien  (14.12.16 19:13:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.