[]

Grafikten anlayanlardan rica etsem..

Herkese merhaba;

Amatör olarak yapmaya çalıştığım bişe var ve anlayamadığım şeyler var. Şİmdi bi kaç sorum var, yardımcı olursanız sevinirim.

1)Resimde olduğu gibi öndeki lokomotifin arkasını kesmek istiyorum ama nasıl yapılacak bilemiyorum. Nasıl yapabilirim?

2) Köşedeki biletteki yazılar şu an okunmuyor. Neden böyle bi durum söz konusu? Ya da siteye koyunca okunabilir mi?

3) Sizce nasıl olmuş?

Teşekkürler..

i.hizliresim.com burdan daha iyi görülür sanırım.

 
1) anlamadım
2) en/boy olarak orantısız bir çalışma, biletin çözünürlüğünün artması gerekiyor.
3) blog vs içinse ve grafik yeteneğin yoksa bence hazır kullanmak daha iyi.
  • kimlanbu  (09.12.16 17:03:44) 
kullandıklarım vektör yalnız, çözünürlüğü zaten iyi olmuyor mu?
orantı yok dediniz; nasıl olmalı mesela?

  • evc  (09.12.16 17:07:16) 
"yinebir" olarak görünüyor, onu da düzeltin bence.


  • neynep  (09.12.16 17:20:58) 
gun değil gün.
yinebir ayrı.
arkadaki manzara yatay olarak uzamış. orantısız duruyor.
sarı vagonlar ve fontun rengi okumayı zorlaştırıyor.
biletin ipi olmamış.

hazır görsel kullan +1
  • sir gawain  (09.12.16 17:40:35 ~ 17:41:40) 
arkadaşlar imla için teşekkürler de, benden öyle "gun" diye istendi. rengi siyah yaptım. ipi incelttim. başka?


  • evc  (09.12.16 17:48:11) 
aradaki boş vagonları at, böylelikle en boy oranını biraz daha adam etmiş olursun. şu an program açıp ölçemeyeceğim ama atıyorum 1000x200 ise bunu 1000x600 yapın en azından ki göze hoş gelsin biraz daha. banner olarak kullanılacaksa da zaten bu kadar geniş bi şey taşar, taşırmazsalar da o biletteki yazıları okunabilir halde tutamazlar.

bir de lokomotifin tekerleri şu an bg üzerinden taşıyor, onu biraz yukarı alman lazım, ayrıca lokomotif ile birinci vagon arasındaki turuncu kısmı da kesip vagonu lokomotife bağlarsan daha doğru olur diye düşünüyorum.

bgdeki yeşil kısımlar simetrik gidiyor, ve ışık doğru gelmiyor onlara. hadi ışık tolere edilebilir ancak arkadaki imajın realitesi ile öndekiler birbirini tutmuyor. ön tarafı daha dikey ve reel kullanmak da güzelleştirir.

sarı vagonların üstleri düz bir çizgi halinde görünmüyor şu an, orada bi kayıklık var. ki bence düz olmamalı, oraya bir çatı çalışabilirsin, gölgeyle yapabilirsin bunu basitçe.

bir de yıldızları da düzeltmek lazım bence, şu an oval duruyorlar, ya grafik yıldız yap, ya da yuvarlak ve çevresine de soft bi blurla ya da shadowla hare gibi yapabilirsin.
  • klassno  (09.12.16 18:03:34 ~ 18:10:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.