[]

durduk yere airbag patlaması

aracım punto 2011 model. dün aracı park halinden yeni kaldırdım, yokuş çıkıyorum. pat diye yokuş çıkarken suratımıza airbag patladı. bir yere falan çarptım sandım ama çarpmamışım. indik çektik servise altını kaldırdık. travers dedikleri yerde eğilme var. anladığım kadarıyla arabanın altını çarpmışım çukurda. bundan dolayı patlamış. hızım maksimum 20 km o kadar söyleyeyim. daha yeni kaltım 1. viteste yokuş çıkıyordum çünkü. malum çukur da şu i.hizliresim.com . ben de ondan şüphelenip fotoğrafını çekmiştim. arabanın tüm bakımları fiat servisinde yapıldı ve alt tarafına herhangi bir şey yapılmadı bugüne kadar.


fiat servisindekiler diyor ki, bundan dolayı airbag patlayabilir. sert çarpmışsın o da airbag'i devreye almış. ben de diyorum ki airbag 20 km hızla bir çukura girdim diye patlayacaksa hepimizin hayatı tehlikede. her an patlayabilir yani yolda giderken en ufak bir kasiste.


neyse sonuç olarak şimdi fiattan teknik elemanlar gelecekmiş, arabayı inceleyeceklermiş. binevi bilirkişi galiba. ona göre karar verecekler arabayı ya fiat tamir edecek ya da kasko duruma göre.


sormak istediğim soru şu: bu elemanlar geldi inceledi ve dediler ki araba normal. airbag açılmasında bir sorun yok? firmasının da etkisiyle yüksek ihtimal böyle bir rapor yazacaklar.

bana göre de darbe oldukça komik bir darbe ve bu şiddette airbag açılması ciddi tehlike yaratacak bir durum. ben ne yapabilirim olumsuz bir rapor gelirse? mahkemeye mi gideyim? twittera mı yazayım ne yapayım sizce?

ha bir de teknik olarak böyle bir şey mümkün müdür? hakikaten böyle bir airbag durumu normal mi ?

 
geçmiş olsun
araç içinde belirli noktalarda airbag sensörü olur örnek ön tampon bitimi herhangi bir darbede tetikleyip airbag acılmasını saglar fakat araca sarsıntı ıle o sensor yerınden cıkar ıse tetıklenıp acılması olabılır

  • gaspetizm  (09.12.16 13:06:52) 
Tecrübelerime, duyduklarıma ve mantığıma göre cevap vereceğim. Profesyonel değilim.
Airbaglerin hassas sensörleri var. Yanlış bir zamanda tetiklenmiş. Çukur belki binde bir ihtimalle hiç olmayacak bir yere darbe vermiştir. Bazen büyük kazalarda açılmadığı gibi ufak kazalarda açılıyorlar.

Hız konusuna gelecek olursak evet 20 km/h hiz ile açılabilir. Hatta araç çalışır vaziyette dururken bile açılır. Airbag in amacı aracın ivmesindeki ani değişimlerde vücudumuz ile araba arasında oluşabilecek çarpmaları hafifletmek. Siz ışıklarda dururken arkadan bir kamyonun size çarpma ihtimaline karşı airbaglar hızdan bağımsız olarak tetiklenebilir.

Bu tür durumlarda genelde servislerin tutumu özensiz oluyor. Çok sıradan bir olaymış gibi karşılamaları normal ama yaşadığınız durum kesinlikle normal değil. Airbag açılmaması gereken bir zamanda açılmış. Beklemediğiniz bir rapor gelirse ciddiyetinizi gösterip gerekli mercilere şikayet edeceğinizi uygun bir şekilde dile getirebilirsiniz. Maalesef bazen ülkemizde diş göstermeden işler yürümüyor.

Geçmiş olsun.
  • mrmlq  (09.12.16 13:16:57) 
"İkinci olarak yastığa ne zaman şişeceğini bildiren, arabanın ön tarafında bir sensör vardır. Bir tuğla duvara yaklaşık saatte 15 - 25 kilometre süratle çarpıldığında oluşacak kuvvet karşısında sinyal verecek şekilde ayarlanmıştır."

airbagın çalışma prensibi bu.

bence o yolun fotoğrafını videosunu vs.çek eğer fiat karşılamazsa belediyeye değer kaybı davası aç. fiatın suçu yok gibi.
  • mrthany  (09.12.16 13:39:46) 
Fiat'tan olumsuz sonuç gelirse, yazılan raporla belediyeye yüklenmek lazım.


  • empty man  (09.12.16 15:06:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.