[]

E-Sigara nereden alınır? (ve daha bir sürü şey)

Eleaf ijust s alıp bir denemeye karar verdim. Gearbest'te aliexpress'te falan Türkiye'ye gönderim var ancak gümrüğe takılabileceğini okudum. Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Çok fark ödemeden İstanbul'da alabileceğim güvenilir yerler var mı?

Likidi ekstra parçaları vs ne sıklıkta almam lazım kalıcı olarak sigarayı bırakıp buna devam eder miyim bilmiyorum en azından başlangıç için şunu şunu şurdan al diyebilecek olanlar varsa çok müteşekkir olurum.

 
gumruge takilma ihtimali epey yuksek, direkt olarak yasak cunku gecisi. facebook'ta e sigara turkiye, elektronik sigara pazari vs. gruplara bakabilirsiniz. alisveris sitesi uzerinden satanlar da var ama gruplarda daha uygun fiyatlar. tabii yurtdisindaki fiyatinin uzerine saglam kar koyup satiyorlar, 20$'lik aleti 60 liraya almayi hayal etme :)

likit degisik konu, aromasi vg/pg orani nikotin orani falan senin zevkine gore sekilleniyor. turkiye'deki ev yapimi likitlerin tadi biraz soyut, yurtdisindan gelenler daha saglam tat birakiyor agizda. yine de tr'den almak istersen the collection vape falan var, onu da gruplardan gorebilirsin.

ayrica esigara.us diye bi forum var orayi da takip et, hem alis/satis islemleri hem bilgi icin.

likit ibttikce aliyosun da net bisi demek zor ne zaman yenisni alirsin diye, denemelik tester setler al begendigini almaya devam edersin.

coil genelde 1 hafta gider, 5'lik yedek alirsin baktin aleti kullanmaya devam ediyosun, 3-4 tane daha 5'li yedek alirsin. alirken kutusunda genelde 2 tane coil cikiyor zaten, almadan youtube'da review'larini izlemeni tavsiye ederim.
  • hjarteblod  (09.12.16 12:53:26) 
Büyük bir beleya bulaşıyosun bilesin :)
Ama faydaları çok fazla.
İlk olarak eğer sigara içen biriysen sağlığındaki düzelmeleri gördükçe esigaraya bağlanacaksın. Burun denen organdan koku alınabildiğini farkedeceksin. Sabahları pis bir ağız tadıyla uyanmayacaksın. Daha neler neler.
Önce nasıl çekeceğine karar var. Nargile gibi ciğere mi sigara gibi ağız çekim mi? Tabi hiç kullanmadığın için bunu bilemezsin. Bunun için basic bir giriş yapmalısın. Ben Eliaf Pico öneririm. Melo 3 atomizerli. Hem ciğere gelir hem ağız çekimine.
Yedek parça olarak da 1 kutu melo 3 coil'i al. 2 haftada 1 coil yersin. İnternetten almak çok ucuz ama son 1 aydır en ufak parçalar bile gümrükte takılıyor. İstanbuldaysan yazıcıoğlundan bulabilirsin. Pil dahil 300 civarına satıyolar. Coil de al 1 kutu. Coil için 0,5 ohm öneririm. Coil'de pazarlık et şuan 60 TL ye veriyolar. Cihazı 3,50 Volt'un (26 Watt) üzerinde kullanma, 30 sn bekle 1 fırt çek. 2 hafta içinde coil yanacaktır. Yanık tadı alırsan coili değiştir.
Likit çok önemli. En kalitesini al, riske girme. keyf.com'da iyi aromalı likitler var. Likitin nikotini 6 mg'ı geçmesin. Başlangıç için 6 iyidir, fazlası adamı bozabilir. 10 ml'lik değişik likitler al. Sırayla dene ağzının tadını bulmaya çalış.

2 ay boyunca kullan. bu sırada forumlara takıl. Sakallıyı izle. O kadar çok değişken var ki bu işin içinde herkesten farklı yorum alırsın. Bu 2 aylık süre sonunda zaten yeni bir mod-atomizere ihtiyacın olduğunu anlayacaksın. Sonra pil ve adaptör işine girip, Mbase'ler tadacaksın. Mbase nedir deme biraz araştır.
ilk giriş nerden baksan 500 TL'ye patlar. Ama 2 ay boyunca sigara almadığını düşünürsen kendini amorte ettiğini göreceksin.
sakallı: www.youtube.com
  • rastinon  (09.12.16 13:51:27) 
şimdi baktım da dediğin ürünün fiyatıyla türkiye satış fiyatı arasında neredeyse 3 katına yakın fark var inanılır gibi değil. yalnız şöyle bir şey fark ettim, amazon.de'de baya elektronik sigara ürün var ve amazon gönderimli bir kargonun geçme şansı daha yüksek olabilir belki. ha geçmese bile en azından daha beklemiş olursun çünkü gearbest'ten alacağın şey tahminen ortalama 1 ayda gelecekse türkiye gümrüğüne, amazon gönderimli ürün 1 hafta 10 gün arasında gelecek dönse bile daha az vakit kaybetmiş olacaksın. yalnız amazon.de üzerinden alışveriş yaparken e sigara ürünlerinde ya alman kimlik no ya da pasaport no istiyor onay için yani pasaportun yoksa alışveriş yapamazsın.

bu ürünü satan satıcı mesela türkiye'ye gönderim yapmıyormuş ancak mesaj atıp böyle böyle türkiye'ye gönderimi açabilmen mümkün mü hocu hemen alcam diyebilirsin. www.amazon.de

olmaz derse de muadili ürünlere bakarsın türkiye'ye gönderimi olan. gearbest'ten pahalı ama türkiye'den ucuza almış olursun sonuç olarak.

not: hiç amazon.de üzerinden esigara ürünü sipariş vermedim ancak teoride bir sıkıntı olmaz gibi geliyor ve ilerde almak istediğim bir şey olursa öncelikle amazon.de'ye bakmayı düşünüyorum.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (09.12.16 15:01:54 ~ 15:10:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.